Problemele Facebook se acumulează pe măsură ce sunt descoperite postările private făcute publice

Problemele Facebook se acumulează pe măsură ce sunt descoperite postările private făcute publice
⏱️ 3 min read

Mark Zuckerberg și Facebook nu par să iasă din casă în ultima vreme. Se pare că a fost într-un turneu permanent de scuze după scandalul Cambridge Analytica. Cea mai recentă gaffe este descoperirea că paisprezece milioane de utilizatori și-au făcut publice postările private împotriva dorințelor lor și fără știrea lor.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Facebook Gaffe

Dezvoltatorii Facebook au încercat să testeze o caracteristică în profilurile utilizatorilor lor și au introdus o eroare. Acest lucru a ajuns expunând postările private, făcându-le publice. Rețeaua socială a spus că s-a întâmplat în timp ce testau o nouă opțiune „articole recomandate” care le-ar permite utilizatorilor să evidențieze fotografii și alt conținut pe profilurile lor.

Cu excepția cazului în care ați modificat setările, postările de pe Facebook sunt publice în mod implicit, dar aveți opțiunea de a modifica setările astfel încât postările dvs. să fie private, astfel încât doar prietenii să le poată vedea sau pentru ca anumite persoane să nu le poată vedea.

Remediul Facebook

Compania nu a observat problema timp de patru zile începând cu 18 mai. Remediul companiei a făcut contrariul și a schimbat toate posturile afectate în private, indiferent dacă postările erau inițial publice sau private. O altă actualizare a fost aplicată cinci zile mai târziu, una despre care Facebook susține că remediază complet gaffe-ul.

Începând cu 7 iunie, utilizatorii care au fost afectați vor începe să vadă mesaje de pe Facebook care sugerează „Vă rugăm să vă examinați postările”. Aceasta include un link util către ceea ce s-ar fi putut face public întâmplător înainte de remedierea erorilor.

Recent am găsit o eroare care sugera automat postarea publică atunci când unii își creau postările pe Facebook,”, A declarat Erin Egan, responsabilul cu confidențialitatea Facebook,

Am remediat această problemă și, începând de astăzi, îi informăm pe toți cei afectați și le cerem să revizuiască toate postările pe care le-au făcut în acel moment. Pentru a fi clar, această eroare nu a avut impact asupra a ceea ce oamenii au postat înainte – și și-au putut alege publicul așa cum au făcut-o întotdeauna.

news-facebook-private-posts-public-newsfeed

Facebook-ul Mea Culpa

Facebook a spus TechCrunch că înțelege că trebuie să fie mai transparent, mai ales atunci când se întâmplă ceva cu setările de confidențialitate. Ei intenționează să fie mai viitori în viitor și să inițieze mai multe dintre aceste alerte de confidențialitate, precum cea emisă pe 7 iunie.

Se înțelege în întregime că, dacă Facebook dorește ca oamenii să împărtășească în fiecare minut fiecare parte a vieții lor de zi cu zi, trebuie să aibă încredere în caracteristicile de confidențialitate. Pentru că recunoașteți-o, dacă vă faceți griji, informațiile dvs. personale, fotografiile, locația etc. vor deveni publice, nu veți posta la fel de mult.

Și pentru a fi mai contondent, de aceea mulți oameni nici măcar nu intră pe Facebook. Nu au nicio dorință de a împărtăși cu lumea și știu că la un moment dat, în ciuda celor mai bune intenții, aceasta este întotdeauna o posibilitate.

În ce tabără te încadrezi? Sunteți un utilizator care are încredere în Facebook pentru a vă păstra informațiile private? Sau sunteți în tabără care nu este un utilizator și care nu intenționează să fie în viitor, mai ales din cauza unor erori de acest gen?

Vrem să știm ce părere aveți! Spuneți-ne comentariile, întrebările și îngrijorările dvs. cu privire la postările private Facebook făcute publice.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x