Problemele tastaturii Macbook Apple - Ce modele sunt afectate?

Problemele tastaturii Macbook Apple – Ce modele sunt afectate?

Noua tastatură a mecanismului „Fluture” de la Apple a făcut obiectul unor critici constante de când a fost lansată în 2015. Tastatura mecanismului fluture a înlocuit tastatura tradițională bazată pe mecanismul cheie, prin înlocuirea tastelor reale cu clicuri dure cu balamale în formă de fluture. sub tastele noi, ceea ce duce la mișcarea mai mică a fiecărei taste la apăsare. Tastatura nu este nicăieri la fel de bună pe cât sună, fiind afectată de probleme constante de zgomot și prindere de praf de când a fost lansată.

Apple a lansat inițial un Program de serviciu tastatură pentru Macbook și Macbook Pro care oferă o reparație gratuită pentru dispozitivele Mac realizate între 2015 și 2017 care au tastaturi cu litere sau caractere care se repetă în mod neașteptat și nu apar sau nu răspund în mod consecvent. Modelele exacte eligibile pentru o reparație în cadrul acestui program sunt enumerate mai jos:

  • MacBook (Retina, 12-inch, începutul anului 2015)
  • MacBook (Retina, 12-inch, începutul anului 2016)
  • MacBook (Retina, 12-inch, 2017)
  • MacBook Pro (13 inci, 2016, două porturi Thunderbolt 3)
  • MacBook Pro (13 inci, 2017, două porturi Thunderbolt 3)
  • MacBook Pro (13 inci, 2016, patru porturi Thunderbolt 3)
  • MacBook Pro (13 inci, 2017, patru porturi Thunderbolt 3)
  • MacBook Pro (15 inci, 2016)
  • MacBook Pro (15 inci, 2017)

A avea unul dintre aceste modele nu garantează o soluție, deoarece Apple trebuie să examineze și să stabilească dacă tastatura aparatului dvs. suferă sau nu de oricare dintre problemele menționate mai sus. Dar este un loc bun pentru a începe.

Repararea problemelor tastaturii Mac

Noul Macbook Pro de la Apple – Problema este rezolvată?

Cel mai recent Macbook Pro de la Apple a prezentat o mică soluție pentru problemă – Apple a introdus o membrană de siliciu sub fiecare cheie pentru a împiedica obținerea de resturi. Această mică bucată de elastic, de asemenea, amortizează sunetul tastelor și le face să devină puțin mai accentuate. Din moment ce aceasta trebuia să fie o soluție pentru această problemă, acest Macbook nu face parte încă din programul de reparații menționat mai sus (încă). Cu toate acestea, au apărut rapoarte conform cărora problema încă nu este rezolvată și asta este cel puțin dezamăgitor.

Același mecanism de tastatură este prezentat și în cel mai recent Macbook Air de la Apple, care suferă de aceleași probleme. Apple a emis recent o scuză pentru această problemă.

Suntem conștienți de faptul că un număr mic de utilizatori au probleme cu tastatura fluture de a treia generație și pentru asta ne pare rău,”, A declarat un purtător de cuvânt Apple Wall Street Journal. „Marea majoritate a clienților de notebook-uri Mac au o experiență pozitivă cu noua tastatură.”

Dacă dețineți în prezent un Macbook afectat de aceleași probleme, cel mai bun pariu este să vizitați un magazin Apple și să vedeți dacă Mac-ul dvs. este eligibil pentru program. Dacă aceasta nu este o opțiune, vă recomandăm să încercați să păstrați cu orice preț tastatura Mac-ului fără particule de praf. De asemenea, puteți utiliza o tastatură externă pentru o mai bună fiabilitate, deși, evident, aceasta nu este o soluție permanentă. Dacă nu apare o soluție permanentă, Macbook-ul va continua să fie văzut din ce în ce mai puțin ca un laptop premium de încredere și de încredere.

Aveți un Macbook afectat de aceleași probleme? Sau mai aveți alte remedieri care au funcționat pentru dvs.? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Scroll to Top