Proces pentru încărcător Apple și pachet de baterii Slow MagSafe

Apple Magsafe Charger Featured
⏱️ 4 min read

În urmă cu câțiva ani, Apple a făcut schimbarea controversată de a nu mai include încărcătoare și căști în cutia cu noile iPhone-uri. Nu numai că această mișcare a supărat clienții, dar Apple a fost dat în judecată pentru că nu a inclus un încărcător, iar pachetul de baterii MagSafe pe care Apple îl vinde în schimb nu a fost suficient de rapid. Apple a accelerat acum cu o actualizare de firmware.

Top 5 destinații din Asia pentru n...
Top 5 destinații din Asia pentru nomazi digitali

Apple pierde procesul de încărcător

În 2020, Apple a oprit livrarea încărcătoarelor și căștilor în cutia cu iPhone 12. Deși acest lucru a fost supărător pentru mulți utilizatori, a cauzat Apple cele mai multe probleme din Brazilia. Guvernul brazilian a amendat în mod repetat Apple pentru încărcătoarele lipsă – dar nu se oprește aici.

Cărămidă de încărcare pentru încărcător Apple Magsafe

Un utilizator brazilian de iPhone a dat în judecată Apple pentru că nu au primit încărcător cu telefonul lor. Instanța a decis că Apple a încălcat articolul 39 din Codul de consum al Braziliei. Acest lucru interzice companiilor să „leaga” sau să „căsătorească” vânzări. Când un articol este vândut, nu ar trebui să necesite utilizarea unui accesoriu pentru ca acesta să funcționeze. Ar trebui să fie independent.

Apple a argumentat acest lucru în instanță, susținând că clienții nu sunt obligați să folosească încărcătoarele sale – orice încărcător terță parte ar fi suficient.

În plus, Apple susține că lasă un impact mai mic asupra mediului prin faptul că nu expediază încărcătoare cu iPhone-uri, deoarece utilizatorii existenți de iPhone își pot refolosi încărcătoarele vechi. Unii utilizatori ar fi împiedicați să facă acest lucru, deoarece cablul care a fost inclus cu iPhone 11 este Lightning-to-USB-A, în timp ce cablul de încărcare iPhone 12 este Lighting-to-USB-C.

Încărcător Apple Magsafe Byo

Decizia judecătorului brazilian a impus ca Apple să plătească reclamantului echivalentul a 1.081,69 USD, ceea ce se apropie de prețul plătit pentru telefon. Deși a existat un impact mai mic asupra mediului în cazul nefabricarii unei cărămizi de încărcare, s-ar putea argumenta că a existat un impact mare din cauza desfășurării cazului în instanță.

Actualizare firmware pentru încărcător MagSafe

De asemenea, contrar argumentului Apple privind impactul asupra mediului este încărcătorul MagSafe. Din 2006, încărcătorul magnetic este asociat cu laptopurile Apple. Când iPhone 12 a încetat să se livreze cu încărcătorul, Apple a început să vândă pachetul de baterii wireless MagSafe.

Pachetul de baterii nu este lipsit de defecte – de fapt, are un mare defect: viteza de încărcare. În timp ce produse similare încarcă 7,5 W, atunci când acumulatorul Apple MagSafe este conectat, acesta se poate încărca la viteze de 15 W. Cu toate acestea, atunci când este wireless, se putea încărca doar în jur de 5W.

Pachet de baterii pentru încărcător Apple Magsafe

Apple a menținut în mod intenționat viteza la 5W pentru a nu-și reduce longevitatea și capacitatea de căldura generată de viteza mai mare.

Inca, Apple a dezvăluit săptămâna aceasta că o actualizare a firmware-ului a adus viteza de încărcare wireless până la 7,5 W pentru a se potrivi cu cea a concurenților săi. Nu se știe de ce răul încărcării mai rapide nu mai contează.

Apple spune că acumulatorul MagSafe se va actualiza singur atunci când este atașat la un iPhone care este conectat la Internet. Cu toate acestea, ar putea dura până la o săptămână pentru ca lansarea să ajungă la toate bateriile.

Aceasta nu este singura problemă cu care se confruntă Apple cu acumulatorul MagSafe. Citiți mai departe pentru a afla despre problemele cu persoanele care au stimulatoare cardiace.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x