de William Newton

Procesul de proiectare o piramida
Un Doodle de la Ryan Germick care explică procesul său de proiectare

Procesul de proiectare: o piramidă

Întrebări la care să răspundeți înainte de a vă închide următorul proiect de design

Acum aproape doi ani, a trebuit să mă așez Ryan Germick, conducătorul Echipa Google Doodle.

Când am întrebat cum echipa lui continuă să livreze modele atât de grozave în mod consecvent, Ryan mi-a cerut caietul și a desenat o piramidă. A împărțit-o în cinci straturi și mi-a spus:

În primul rând, începeți cu misiunea, Suflet, ‘De ce?’

Înțelegerea suflet unui proiect este fundamentul pe care este construită o soluție completă de proiectare. Este destul de abstract și poate lua unele gânduri, dar în interiorul suflet sunt răspunsurile la problema dvs. de proiectare.

1611333846 255 Procesul de proiectare o piramida
Simon Sinek în a lui popular TED Talk, explică faptul că ar trebui să „Începeți cu„ De ce ””

Tot ceea ce proiectați se leagă de această idee, deci identificarea acesteia este prima și cea mai importantă parte a procesului de proiectare.

Dacă declarația dvs. de misiune este prea lungă, puneți întrebări stupide și provocați-vă presupunerile pentru a o reduce până la esența sa. suflet ar trebui să răspundă elegant la întrebarea „pentru ce este asta?”

Faza a doua: Înțelegeți povestea utilizatorului

Viața unei persoane nu va începe și nu se va sfârși niciodată cu produsul / site-ul / posterul / hardware-ul dvs. Există context înainte, în timpul și după.

1611333846 624 Procesul de proiectare o piramida
Cât am fost la FeathrAm descoperit că majoritatea utilizatorilor ar folosi aplicația noastră pentru prima dată în timp ce se pregăteau pentru un eveniment acasă. Mentalitatea relaxată, orientată către organizație, a jucat un rol important în modelarea designului nostru.

Luați în considerare modul în care se simte o persoană, pentru ce este pregătită și ce vrea înainte de a interacționa cu designul dvs. Fii cât mai centrat pe om posibil. Există o mulțime de modalități de a face acest lucru.

Când o persoană interacționează cu * lucrul tău *, ce experimentează și cum se raportează la misiunea și sufletul proiectului?

Experiența pe care o persoană o folosește, ascultă, vede și atinge * lucrul tău * ar trebui să întărească suflet a designului. Cu alte cuvinte: cum se integrează „ceea ce face utilizatorul” și „ceea ce face proiectul”.

Mai mult, când experiența utilizatorului este „terminată”, ce se întâmplă în continuare?

Faza a treia: Dezvoltarea aspectului și simțului

Acum, că știi de ce faci acest lucru și cum vor interacționa oamenii cu el, este timpul să răspunzi la întrebarea: Cu ce ​​seamănă?

1611333847 284 Procesul de proiectare o piramida
Aspectul și simțul pentru Crossfader, o aplicație care permite oricărui DJ ca un profesionist înclinând telefonul.

Acest strat este terțiar față de povestea utilizatorului si suflet a designului, dar este de obicei înțeleasă greșit ca fiind „cea mai mare” sau „cea mai importantă” parte a muncii unui designer.

Răspunsul la primele două întrebări face mai ușor să proiectezi ceva care să împlinească și să rezoneze cu oamenii la nivel subconștient.

Folosirea sufletului și a poveștii ca ghid simplifică construirea unui design vizual integrat într-un mod profund.

Faza a patra: Cum executăm?

Componenta finală a unui proiect este implementarea. Dacă sunteți de tipul doar pentru design, este tentant să luați o abordare „hands off” în această fază și să lăsați dezvoltatorii să-și facă treaba – dar rămâneți vigilenți!

Această fază este flexibilă, deoarece există multe modalități diferite de a implementa un design. Găsiți modul care se integrează cu suflet, povestea utilizatorului și aspectul pentru a crea un întreg coeziv.

Luați o parte activă pentru a vă asigura că niciun detaliu nu este salvat. Îndreptați-vă e-urile și încrucișați-le, măsurați de două ori, tăiați o dată etc.

Indiferent dacă faceți singuri lucrările, asigurați-vă că este făcut și corect.

Faza a cincea: treceți peste partea de sus

Deci, ați materializat o idee care rezolvă problema și funcționează bine. În acest moment, aveți un design complet.

Majoritatea designerilor se opresc aici. Nu.

Aceasta este partea în care o luați o crestătură.

Aceasta este diferența dintre designul „bun” și designul „minunat”.

Acest pas este locul în care îți poți dezlănțui creativitatea pentru a lua ceea ce ai deja (care este solid) și a-l face să strălucească cu ceva neașteptat și minunat.

Procesul de proiectare o piramida
Tumblr are o animație „like” și „spre deosebire” distractivă și jucăușă care m-a surprins și a încântat prima dată când am văzut-o. Sursă

Din moment ce v-ați proiectat drumul de la suflet, experiența utilizatorului, designul vizual și, prin execuție, vi se oferă o oportunitate puternică de a lega proiectul împreună cu o stea magnifică deasupra.

Să recapitulăm:

Când construiți o piramidă, trebuie să începeți de jos.

Fundația ta este definirea misiunii și suflet a proiectului.

De acolo, ia în considerare povestea utilizatorului și contextul.

Acest lucru vă conduce la un punct de vedere solid din care să creați un design vizual care să arate și să simtă tocmai corect.

Executați designul și construiți ceva de care vă mândriți.

În cele din urmă, puneți o cireșă deasupra cu detalii surprinzătoare și încântătoare, care să lase sufletul să strălucească cu adevărat până la capăt.

Deși exemplele mele sunt legate de software, aceste principii se aplică la nivel global pentru toate arenele legate de proiectare prin înlocuirea „utilizator” cu „ascultător”, „vizualizator” etc.

Dacă vi s-a părut util acest articol, înscrie-te la lista mea de e-mailuri unde scriu despre proiectarea produselor! Mulțumesc pentru lectură!