Să vorbim despre câteva funcții de e-mail care sunt surprinzător de subutilizate și care vă pot aduce cu adevărat beneficii – dacă știți cum să le folosiți. Acest articol este potrivit atât utilizatorilor, cât și dezvoltatorilor care doresc să devină e-mail Jedi.

Hack # 1: mai multe adrese de e-mail într-un singur cont

Ați dorit vreodată să vă înregistrați de mai multe ori pe un site web, dar să păstrați totuși aceeași căsuță de e-mail pentru toate conturile? Acest truc simplu funcționează cu aproximativ 95% din site-urile și serviciile din întreaga lume. Chiar și pe Twitter și Instagram.

Unii furnizori de e-mail, cum ar fi gmail.com sau live.com, vă permit să puneți un punct suplimentar între literele adresei de e-mail. Acest lucru nu schimbă altceva decât aspectul adresei.

De exemplu, spuneți că dețineți [email protected] De asemenea, dețineți [email protected], [email protected], [email protected], si asa mai departe. Toate e-mailurile trimise la aceste adrese vor apărea în aceeași căsuță de e-mail. Puteți trimite înapoi e-mailuri utilizând oricare dintre aceste adrese, de asemenea – are nevoie doar un pic de configurare.

Acest lucru vă permite să schimbați aspectul unei adrese de e-mail și să utilizați oricare dintre iterații ca „nou” e-mail valid. De exemplu:

  • Vă puteți înregistra de mai multe ori pe site-uri web utilizând același cont de e-mail
  • Puteți partaja diferite forme de adresă de e-mail cu diferite persoane. În acest fel, când primiți e-mailuri de la necunoscute, puteți afla cum au aflat expeditorii despre adresa dvs. de e-mail.

În plus, unii furnizori de e-mail vă permit să adăugați un semn plus la adresa dvs., urmat de orice șir arbitrar:

Aceasta crește numărul posibilelor variații ale adreselor de e-mail aproape la infinit.

Acest lucru poate fi extrem de util pentru gruparea e-mailurilor primite. Poti stabiliți o regulă să grupați e-mailurile în mod diferit în funcție de adresa din care provin. De exemplu, vă puteți înregistra pe unele site-uri web minore folosind [email protected] abordare. Apoi, puteți configura o regulă pentru căsuța de e-mail pentru a muta toate acele e-mailuri primite în caseta „Prioritate scăzută”.

Multe servicii care oferă o versiune de încercare a produselor lor acceptă diferite forme ale aceluiași cont de e-mail. Aceasta înseamnă că vă puteți înregistra din nou și din nou, când se încheie fiecare încercare, pentru a obține o nouă încercare – toate cu același cont de e-mail. Dezvoltatorii nu pot face prea multe pentru a restricționa acest lucru. Continuați să citiți pentru a afla de ce.

Hack # 2: Multe domenii se pot referi la același cont

Dacă dețineți vreunul @ gmail.com adresa, puteți utiliza, de asemenea, orice @ googlemail.com adresa pentru trimiterea sau primirea e-mailurilor. Majoritatea site-urilor și a serviciilor web tratează aceste adrese de e-mail ca fiind diferite. Acest lucru vă permite să înregistrați mai multe conturi utilizând ambele forme ale unei singure adrese de e-mail.

Hack # 3: adresele de e-mail pot fi sensibile la majuscule și minuscule

Mulți oameni știu că de obicei nu contează dacă scrieți [email protected] sau [email protected]

Dar se pare că partea dinaintea @ poate fi sensibilă la majuscule și minuscule. Acest lucru se datorează faptului că este în întregime sub controlul sistemului gazdă. Conform RFC 5321, secțiunea 2.3.11:

„Convenția standard de numire a cutiei poștale este definită ca fiind„ local-part @ domain; ” utilizarea contemporană permite un set de aplicații mult mai larg decât „numele de utilizator” simple. În consecință, și datorită unui istoric îndelungat de probleme când gazdele intermediare au încercat să optimizeze transportul modificându-le, partea locală TREBUIE interpretată și atribuită semantică numai de gazda specificată în partea de domeniu a adresei. ”

Deci, dacă utilizați un domeniu de lux în loc de unul cunoscut (cum ar fi gmail.com), cel mai bine este să păstrați adresa în carcasa inițială. Dar dacă ați greșit să scrieți greșit și adresa rezultată nu există, probabil veți primi un e-mail care vă va spune că mesajul dvs. nu a fost livrat.

Aceste convenții de denumire depind complet de sistemele gazdă. Din punct de vedere tehnic, oricine poate crea servere de e-mail poate configura regulile de numire dorite. Aceștia pot utiliza domenii diferite pe care le dețin pentru aceeași cutie poștală, pot permite sau refuza oricare dintre caractere valabile în adresele de e-mail și așa mai departe.

Hack # 4: Servicii de „e-mail de unică folosință”

Există câteva servicii care vă permit să creați un adresa de e-mail de unică folosință gratuit. Acestea există pentru a vă permite să accesați informații atunci când nu doriți să vă înregistrați din motive de confidențialitate sau alte probleme.

Și aceste servicii sunt folosite de mulți oameni. Verificați cât de des [email protected] primește e-mailuri, și câtă gunoaie neinteresantă există.

Pentru a preveni utilizarea e-mailurilor false, unele servicii folosesc diferite soluții de validare a e-mailurilor. Și da, ajută în unele cazuri. Devine mai dificil să creezi o grămadă de adrese de e-mail care vor ocoli verificările de validitate. O mulțime de roboți și programe de spam vor muri aici, motiv pentru care aceste servicii există.

Serviciile de validare a e-mailului par a fi soluția la probleme de fraudă sau spam? În majoritatea cazurilor – da. Dar nu pentru toate problemele posibile, așa cum veți citi în continuare.

Hack # 5: Puteți crea aproape orice adresă de e-mail gratuit

Când dețineți un domeniu, puteți configura un serviciu de e-mail pentru acesta. Sunt câteva servicii care vă permit să faceți acest lucru gratuit. Și sunt un cuplu de furnizori care oferă nume de domenii gratuite pentru toată lumea.

Dacă puteți urma instrucțiunile pentru a configura un domeniu și un e-mail pe acesta, puteți crea [email protected] adresa de e-mail gratuit. Instrucțiunile detaliate pentru configurarea unui astfel de e-mail nu intră în sfera acestui articol. Dar pe scurt, procedura arată astfel:

  1. Înregistrați un gratuit sau domeniu plătit completând un formular tipic de înregistrare.
  2. Selectați unul dintre furnizorii „e-mail pentru domeniu” (de exemplu, Zoho) și urmează instructiunile pentru a crea un cont de e-mail pentru domeniul dvs.

Da, este atât de ușor.

Implicațiile pentru utilizatorii de e-mail

Adăugând simboluri speciale precum puncte sau semne plus la adresa dvs. de e-mail (pentru unii furnizori de e-mail) puteți profita la maximum de aceasta. Puteți gestiona e-mailurile de grup primite și vă puteți înregistra de mai multe ori pe unele site-uri. Și vă permite să puneți diferite forme ale adresei pe cartea de vizită, astfel încât să cunoașteți sursa e-mailurilor primite.

E-mailuri de unică folosință, precum și servicii de numere de telefon temporare, vă poate proteja confidențialitatea atunci când trebuie să vă înregistrați pe un site web nedorit din orice motiv.

Și, în sfârșit, în zilele noastre oricine poate înregistra un nume de domeniu gratuit și poate configura un e-mail pe acesta. Aceasta vă oferă o adresă de e-mail unică, personalizată și validă.

Implicațiile pentru dezvoltatori

Pe scurt, nu există nicio modalitate de a fi complet siguri că putem avea încredere într-un anumit e-mail. Dar acestea sunt câteva practici care pot reduce utilizarea anormală a unei adrese de e-mail:

1. Stocați e-mailurile ca ID-uri principale în baza de date, dar doriți să nu permiteți utilizatorilor să se înregistreze de mai multe ori pe serviciul dvs.? Dacă da, puteți utiliza o bibliotecă ca aceasta pentru a normaliza adresele de e-mail înainte de a le stoca ca ID-uri. Această bibliotecă elimină punctele și semnele plus în funcție de diferiți furnizori de e-mail cunoscuți, schimbă adresa în minuscule și fixează numele de domenii într-un singur formular (googlemail.com → gmail.com).

2. Dacă utilizați biblioteci care normalizează adresele de e-mail, permiteți utilizatorilor să își păstreze adresa de e-mail în forma în care a fost introdusă inițial. De exemplu, dacă un utilizator se înregistrează în serviciul dvs. cu nume de utilizator + bancă@googlemail.com, asigurați-vă că toate e-mailurile sunt trimise numai la adresa respectivă. Nu trimiteți la „normalizat” nume de [email protected] abordare.

3. Pentru a detecta adresele de e-mail de unică folosință, puteți utiliza biblioteci open-source precum acest. De asemenea, vă puteți baza pe serviciile care oferă API-uri pentru a valida adresele de e-mail. Sunt peste 2.000 de domenii În listă!

Sper că ați învățat ceva nou citind acest articol. Dacă vă place, lăsați-l să se răspândească peste Medium apăsând butonul „clap” de câte ori doriți? .

Mulțumesc că ai citit!