Programele malware Android vă pot fura datele de conectare prin imitarea aplicației Uber

Programele malware Android vă pot fura datele de conectare prin imitarea aplicației Uber

⌛ Reading Time: 3 minutes

Nu se argumentează că una dintre cele mai mari idei pentru o aplicație / serviciu este Uber. Oferă ajutor incomensurabil, începând prin a vă oferi partajarea la destinația aleasă de dvs. și acum adăugând livrarea de alimente.

Dar, deși este încă un serviciu excelent, cea mai recentă versiune malware Android.Fakeapp fură factori importanți ai Uber pentru a vă face să credeți că utilizați aplicația Uber atunci când utilizați cu adevărat malware-ul care vă fură datele.

Fura

Toți cei care au folosit aplicația Uber sunt familiarizați cu modul în care funcționează și cu ferestrele pe care le folosește, cum ar fi ecranul de conectare și ecranul de localizare a utilizatorului. Și uite așa te păcălește malware-ul să crezi că este real.

Programul malware apare pe ecranul unui utilizator Android intermitent cu ceea ce pare a fi un ecran de conectare Uber. Se afișează în continuare până când utilizatorul este păcălit în cele din urmă să creadă că într-adevăr Uber caută detalii de autentificare, care includ de obicei numărul de telefon al utilizatorului împreună cu parola.

Odată ce utilizatorul introduce datele de conectare și face clic pe Următorul, tocmai și-a dat detaliile de conectare pe serverul la distanță al malware-ului.

Trebuie să ne amintim ceea ce tocmai au dat malware-ului împreună cu detaliile de autentificare. Acest lucru înseamnă că malware-ul are acum acces la tot ce este stocat pe Uber. Nu numai că au adresa dvs. de domiciliu, ci au acum acces la cardul dvs. de credit.

Acoperirea

Dar malware-ul nu se mulțumește doar cu asta. Vor să se asigure că nu bănuiți nimic. După scamarea detaliilor de autentificare, apare un alt ecran, astfel încât să nu te alarmeze.

În mod inteligent, malware-ul apare pe un ecran care imită aplicația reală Uber. Vă arată locația dvs. curentă, deoarece asta ar face Uber, presupunând că doriți o plimbare de la locația dvs. curentă la o altă locație.

Pentru a afișa acest ecran, malware-ul folosește adresa URL profundă a aplicației reale Uber.

Linkurile profunde sunt folosite de aplicații pentru a vă duce la conținut specific dintr-o aplicație. Funcționează similar cu o adresă URL web, dar în loc de o locație exactă a site-ului web, este o locație exactă a aplicației.

Utilizatorul este complet păcălit de acest punct și nu bănuiește nimic, astfel încât malware-ul să poată scăpa de furtul informațiilor, lăsându-l pe utilizator complet conștient.

știri-android-malware-uber-securitate

Păstrarea siguranței Android

Această amenințare malware a fost raportată de Symantec, o companie de software cunoscută care oferă securitate. Ei, desigur, vă sugerează să utilizați software-ul lor pentru a vă proteja de această variantă malware Android.Fakeapp și altele.

Dar există cu siguranță și alți pași pe care îi puteți face. Ar trebui să vă mențineți întotdeauna Androidul și software-ul la zi. În plus, ar trebui să descărcați aplicații numai din surse de încredere și niciodată de pe site-uri necunoscute.

De asemenea, fiți conștienți de permisiunile solicitate de aplicații. În loc să furnizați permisiunile în mod automat, asigurați-vă că cui și la ce le acordați aceste permisiuni.

Și, ca întotdeauna, asigurați-vă că vă păstrați toate informațiile în siguranță. Aceasta este întotdeauna o bună practică, nu doar în acest caz.

Ironia siguranței

În mod ironic, Uber oferă serviciul său de partajare a călătoriei pentru a vă ajuta și, în multe feluri, vă menține în siguranță, oferindu-vă transport în condiții de siguranță atunci când aveți nevoie de el.

Dar această amenințare malware elimină această siguranță și mai mult. Dar atâta timp cât luați măsurile de precauție adecvate, puteți rămâne în siguranță și vă puteți păstra toate datele în siguranță.

Ați dat peste acest malware sau unul similar care a încercat să vă fure toate datele? Spuneți-ne în comentarii dacă vi s-a întâmplat vreodată acest lucru.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.