Progrese realizate în efortul de a utiliza AI pentru implanturile cerebrale

Progrese realizate în efortul de a utiliza AI pentru implanturile cerebrale

Sigur, folosirea AI pentru implanturile cerebrale pare nebună. Cine va dori ca medicii să le facă un implant cerebral? Subiectul scoate la iveală imagini vechi despre când se practicau lobotomii sau despre oameni care stăteau cu boluri din metal pe cap, pe măsură ce le este transferată electricitatea.

Dar dacă îți blochezi acele imagini timpurii din mintea ta și îți imaginezi ceva mai strâns legat de tehnologia pe care o implementezi deja, folosirea inteligenței artificiale pentru implanturile cerebrale nu sună atât de mult.

Cercetarea

Primul lucru pe care trebuie să-l dai seama este că nimeni nu vorbește despre un creier complet care este transplantat cu AI. Se pare că ar fi dificil de implementat. Despre ce vorbim aici este ceva care ar funcționa pe lângă creierul biologic.

Profesorul Newton Howard de la Universitatea din Oxford conduce o echipă care a dezvoltat un prototip pentru o nanoscală, Creier artificial artificial care ar ajunge sub forma unui implant neuronal cu lățime de bandă mare. Planul este de a începe testarea pe rozătoare foarte curând.

După un deceniu de cercetări ale profesorului Howard, au existat mai multe brevete din Statele Unite eliberate pentru tehnologii și algoritmi în spatele dispozitivului.

Biologic Co-Processor (BCP) folosește nanotehnologie avansată, optogenetică și învățare profundă prin mașini pentru a identifica evenimente din creier care includ activitate de spikare neuronală și expresie externă fiziologică, lingvistică și comportamentală.

Peste un milion de nanotuburi de carbon sunt incluse în implant. Pentru a înțelege dimensiunea, fiecare dintre aceste milioane de nanotuburi de carbon este mai mic decât lățimea unui fir de păr uman. Pe măsură ce lucrează împreună, conduc la creșterea neuronală.

Dispozitivul scrie creierului cu o combinație de metode care includ electricitate pulsată, lumină și molecule care fie simulează, fie împiedică activarea grupurilor neuronale specifice.

Cum ar putea fi folosit

Pentru aceia dintre noi care nu sunt oameni de știință, toate acestea pot fi puțin confuze, vorbirea despre nanotuburi, grupuri neurorale etc. Dar ceea ce trebuie cu adevărat să știți este modul în care acest potențial implant cerebral vă poate ajuta pe dvs. sau pe cineva drag.

BCP i-ar putea ajuta pe cei care suferă de boli și tulburări neurologice, precum și pe cei care se ocupă de tulburări psihiatrice și psihologice. Dacă te uiți la o persoană dragă care coboară încet în timp ce se confruntă cu o boală degenerativă, și asta ar putea fi ajutat.

știri-ai-creier-implant-roșu

Se sugerează că pacienții cu leziuni cerebrale traumatice și tulburări neurodegenerative, precum Alzheimer, vor fi primele utilizări terapeutice ale BCP. Va consolida acele conexiuni care au fost slăbite și care pierd amintiri, precum și abilități. Este conceput pentru a interpreta circuitele neuronale și pentru a citi și scrie pentru neuronii din jur, ceea ce înseamnă că ar putea rescrie amintirile și abilitățile în zone ale creierului care sunt mai sănătoase.

Profesorul Howard vede și mai mult potențial. „Creierul controlează toate organele și sistemele din corp, astfel încât vindecarea pentru aproape fiecare boală rezidă acolo”, el spune. El vede implementarea inteligenței umane cu AI ca. „Următorul pas al planului pe care autorul lui l-a încorporat în arhitectura noastră naturală”.

Poate fi mai aproape decât crezi

S-ar putea să ți se pară încă nebun, dar, din nou, probabil că nu este atât de departe pe cât ți-o închipui. Anul trecut, atât Elon Musk, cât și Bryan Johnson au anunțat separat că investesc într-un efort concentrat pe ideea unei interfețe creier / computer.

Și uite ce facem deja. Avem implanturi cohleare, implanturi de ochi, transplanturi de organe, transplanturi de măduvă osoasă etc. De ce ar trebui să pară atât de departe implantarea unui dispozitiv în creier?

Ce părere aveți despre această tehnologie? Realist, cât de departe crezi că suntem de la implementarea efectivă a implanturilor cerebrale AI? Spuneți-ne părerile dvs. în comentariile de mai jos.

Scroll to Top