de James Barnard

Proiectarea unui font de la zero – și trimiterea acestuia la Google Fonts în 24 de ore

Proiectarea unui font de la zero si trimiterea acestuia

O zi construiește

Sunt un mare fan al lui Adam Savage O zi construiește. La începutul zilei, el începe cu o grămadă de materiale și ajunge să țină ceva ce a râvnit odată (acesta este preferatul meu).

Deci, având în vedere acest lucru (și o zi liberă de la serviciu), mi-am pus o provocare …

Creați un font complet nou, de la zero, și trimiteți-l la Google Fonts în mai puțin de 24 de ore.

Aveam deja câteva scrisori schițate într-un caiet vechi. Am vrut să creez un font de afișare înalt, sanserif, care să poată fi folosit în postere sau lucrări de artă la scară largă. În primele zile de la Men’s Health, ar trebui să folosesc fonturi precum „Tungsten” sau „Stârc‘, care au fost groaznice pentru bucăți de copie corporală, dar uimitoare atunci când sunt folosite în titluri sau pentru materiale promoționale (care a fost sarcina mea principală acolo). Acesta a fost stilul pe care mi-am propus să îl creez.

1611032466 450 Proiectarea unui font de la zero si trimiterea acestuia
(Foarte) schițe aspre. Ugh.

13:00, miercuri

M-am dus direct la Adobe Illustrator cu cele două sau trei stiluri de litere pe care le schițasem. Am configurat cinci linii de grilă pe planșa mea de lucru, câte una pentru linia descendentă, linia de bază, înălțimea x, înălțimea capacului și linia ascendentă. Am decis apoi o lățime pentru literele majuscule și, de acolo, grosimea tulpinii (de exemplu, lățimea literei Eu).

Am făcut o lot de cercetare cu privire la proporțiile și rapoartele literelor și a măsurat de fapt unele fonturi existente, stabilind modul în care literele mici ar trebui să se raporteze la majuscule. De aici, am făcut câteva reguli:

  • Înălțimea X = 2 × înălțimea ascendentului / descendentului.
  • Lățimea tijei = 1/4 lățimea literei mari
  • Lățime minusculă = 3/4 lățime majusculă
1611032466 503 Proiectarea unui font de la zero si trimiterea acestuia
Regulile, ilustrate.
1611032466 265 Proiectarea unui font de la zero si trimiterea acestuia

De aici am creat literele O și B primul. Am luat decizia că orice literă care ar avea de obicei curbe ar avea în schimb un colț rotunjit. Majoritatea literelor ar avea o formă de bloc înalt, dar cu litere de genul O, B și D, marginile cu curbe ar fi avut colțuri rotunjite.

Colțul exterior ar avea o rază de 12 mm, iar interiorul avea 6 mm. Cu aceste reguli acceptate, plus o înălțime pentru bara transversală (peste scrisoare H) Am început să-mi scot literele majuscule.

1611032467 385 Proiectarea unui font de la zero si trimiterea acestuia

Fontul meu a fost foarte simplu, dar cu unul care definește „înflorire”, dacă vreți. Orice deschidere, care este deschiderea dintr-o scrisoare, precum tăietura din literă C, sau capătul oricărui arc, precum capătul curbat al literei J, ar fi tăiat într-un unghi. Cele mai grele scrisori de aici au fost G și K.

Cu majusculele terminate, am trecut la litere mici. Acest lucru a fost, fără îndoială, mai greu, dar cu regulile mele agreate, a fost doar un caz de răsfoirea lor. Am folosit mult mai mult din „înfloririle” mele aici, mai ales la sfârșitul ascendenților și descendenților. Scrisorile f, g, A și e erau cele mai dificile, deoarece erau stiluri complet noi.

Miercuri la 21:00

1611032467 939 Proiectarea unui font de la zero si trimiterea acestuia

Acum treceam la unele dintre glifele suplimentare, cum ar fi semnul întrebării și semnul exclamării. Ritmul meu a crescut și, înainte de culcare, am reușit să lucrez în jur de 35 dintre ei.

joi dimineata

Dimineața, am completat numerele de la 0 la 9 destul de repede și apoi am început să creez efectiv fișierul de fonturi.

Acesta era un teritoriu complet nou. Ian Barnard, un prieten caligrafic pe twitter (cu numele meu), a recomandat un program numit Glifele, pe care îl puteți descărca pentru o perioadă de încercare gratuită de 30 de zile.

Am descărcat Glyphs Mini și am urmărit câteva videoclipuri tutoriale, apoi mi-am dat seama că aș configura fișierul ilustrator complet greșit. Așa că a trebuit să lipesc fiecare caracter în manual și să-l scalez pentru a se potrivi cu ghidurile din aplicație.

1611032467 141 Proiectarea unui font de la zero si trimiterea acestuia

10 dimineața, joi

Cu personajele mele la locul meu, m-am străduit să distanțez literele. Această parte a consumat incredibil de mult timp. Există o serie de comenzi rapide de la tastatură în această aplicație pe care le aveți absolut absolut trebuie sa stăpân înainte de a începe acest lucru. Și înainte de a începe procesul de generare, trebuie să vă distanțați între litere cât mai aproape posibil de modul în care doriți să arate fișierul.

Aparent, de regulă, măsurați lățimea contorului literei O (gaura din mijloc) și împărțiți-l la trei. Aceasta este distanța de spațiere cu care ar trebui să începeți în partea stângă și dreapta a literelor.

11:00 joi

Cu spațiul configurat (contabilizarea literelor mai largi precum M și W) Am început să creez. Acesta a fost un proces extrem de dureros. am vizitat acest site web, și lipite în textul lor de exemplu.

Utilizarea comenzilor rapide de la tastatură (folosiți acest tutorial) Am străbătut și am ajustat grupurile de kerning pentru fiecare distanță care nu mi s-a părut corect. Cele evidente sunt între V și A, dar există atât de multe împerecheri de litere în exemplul de copie pe care nu m-aș fi gândit.

După ce am terminat, am convertit textul în toate majusculele și am făcut din nou totul, pentru a împerechea literele mari.

1611032468 119 Proiectarea unui font de la zero si trimiterea acestuia

12:59 pm joi

Mi-am exportat fontul și l-am convertit într-un fișier .ttf gata de trimitere la Google. Cu încă câteva glifuri care lipsesc (cum ar fi parantezele pătrate și simbolurile drepturilor de autor), eram sigur că nu va fi acceptat. De asemenea, nu am avut timp să includ multitudinea de accente necesare pentru asistență lingvistică completă.

Nu este cel mai mare dintre fonturi, dar nu a fost rău pentru prima mea vizită. Și având în vedere că a trebuit să mă învăț cum să folosesc software-ul Glyphs de la zero și a fost finalizat într-o singură zi, am fost destul de mândru!

Numele?

Odibee Sans

… pronunțat „oh-dee-bee”. Propria mea „Construcție de o zi” (ODB).

Proiectarea unui font de la zero si trimiterea acestuia

Postfaţă

Am trimis Odibee Sans echipei Google Fonts în mai 2017 și, așa cum este, fontul este încă în conducta lor să fie adăugată. Echipa a sugerat, pe bună dreptate, că ar trebui să petrec ceva timp suplimentar pe font pentru a rafina designul (deși au recunoscut că acest lucru este împotriva spiritului proiectului).

Având în vedere acest lucru, am petrecut o zi suplimentară pe font. De atunci am adăugat toate glifele suplimentare (cred) necesare pentru suport latin extins. De asemenea, am făcut câteva modificări majore la aproximativ 30 de glifuri, inclusiv stiluri noi pentru literele (majuscule) S, B, R și minuscule s, c, y, a, e, r, f, t, p, q și j, precum și câteva modificări ale numărului.

Proiectarea unui font de la zero si trimiterea acestuia

În plus, există acum mai mult de 1500 de perechi de kerning, ceea ce a făcut o îmbunătățire masivă a tipografiei.

Și am făcut un site web! odibeesans.com

Site-ul era de asemenea realizat într-o zi folosind Adobe Muse. Mai multe despre asta aici.

1611032470 627 Proiectarea unui font de la zero si trimiterea acestuia

Mulțumesc pentru lectură! Mi-ar plăcea să citesc despre orice proiecte pe care le-ați abordat într-o zi. Este o tehnică destul de eficientă, dacă îți poți pierde timpul (Dumnezeu să binecuvânteze stilul de viață independent)!