Protejarea confidențialității în Windows 11: 10 setări importante ce trebuie ajustate

10 Settings You Should Change to Protect Your Privacy on Windows 11
⏱️ 18 min read

Cu lansarea noului sistem de operare de la Microsoft, Windows 11, utilizatorii trebuie să ia măsuri de precauție pentru a-și proteja confidențialitatea. Peste tot în lume, hackerii caută să-și găsească victimele și să le fure datele personale. Din acest motiv, trebuie să faceți câteva setări de securitate în Windows 11 pentru a vă proteja confidențialitatea. Printre cele mai importante sunt setarea parolei de autentificare, dezactivarea programelor nedorite, utilizarea unui antivirus, activarea protecției împotriva phishingului și altele. În acest articol, veți afla cele mai bune 10 setări de protejare a confidențialității în Windows 11. Fiți precauți, fiți protejați și bucurați-vă de noul sistem de operare al lui Microsoft fără griji!

În ultimul timp, Microsoft a primit o mulțime de critici pentru adăugarea de servicii de fundal inutile, rularea de telemetrie activă pentru a vă urmări activitatea, adăugarea de bloatware inutile în sistem și multe altele. Mulți critici au chiar numit Microsoft și a comparat Windows cu spyware. Adevărul este că, după lansarea Windows 10, Microsoft a colectat tot mai multe date de la utilizatori. Și cu Windows 11, lucrurile nu se îndreaptă în direcția corectă. Deci, dacă vă îngrijorează confidențialitatea pe Windows 11, urmați tutorialul nostru pentru a vă proteja confidențialitatea pe cel mai recent sistem de operare desktop Microsoft. Am menționat setările cheie pe care ar trebui să le dezactivați pentru a vă proteja confidențialitatea în Windows 11.

Cum să vă protejați confidențialitatea în Windows 11 (2022)

Am adăugat 10 moduri diferite de a vă proteja confidențialitatea în Windows 11. Spre final, am inclus și un program terță parte pentru a face din Windows 11 un sistem de operare prietenos cu confidențialitatea. În această notă, să cercetăm și să ne uităm la setările de confidențialitate pe care ar trebui să le modificați imediat.

1. Schimbați setările generale de confidențialitate

1. Mai întâi, apăsați comanda rapidă de la tastatură Windows 11 „Windows + I” pentru a deschide aplicația Setări. Acum treceți la „Confidențialitate și securitate” în bara laterală din stânga și faceți clic pe „General” sub „Permisiuni Windows” în panoul din dreapta.

2. Aici, dezactivați toate comutatoarele. Acest lucru va împiedica Microsoft să urmărească lansările aplicației dvs., să învețe despre interesele dvs. și să afișeze anunțuri direcționate. De asemenea, va bloca site-urile web să vă acceseze limba implicită.

Schimbați setările cheie Windows pentru a vă proteja confidențialitatea în Windows 11 (2022)

2. Dezactivați recunoașterea vorbirii online

Dacă nu doriți să utilizați noi funcții Windows 11, cum ar fi Tastarea vocală și Accesul vocal, care utilizează recunoașterea vocală online Microsoft, o puteți dezactiva. Acest lucru va împiedica Microsoft să trimită datele dvs. vocale în cloud, păstrându-vă astfel confidențialitatea. Iată cum să faci asta.

1. Accesați setările „Confidențialitate și securitate” și faceți clic pe „Vorbire„.

2. Dezactivați recunoașterea vorbirii online

2. Aici, a opri comutatorul „Recunoașterea vorbirii online”. Asta e tot.

2. Dezactivați recunoașterea vorbirii online

3. Dezactivați trimiterea datelor de diagnosticare

Pentru a menține Windows 11 în siguranță și actualizat, Microsoft trimite o cantitate limitată de date de diagnosticare, care sunt necesare în mod implicit. Cu toate acestea, există un alt set de date de diagnosticare opționale, care permite Microsoft să vă acceseze istoricul de navigare, modul în care utilizați o aplicație sau o funcție și multe altele. Dacă nu doriți să trimiteți datele de diagnostic opționale gigantului Redmond, vă rugăm să urmați pașii de mai jos.

1. Navigați la meniul „Confidențialitate și securitate” și accesați „Diagnostice și comentarii” secțiunea de configurare.

3. Dezactivați trimiterea datelor de diagnosticare

2. Aici, extindeți secțiunea „Date de diagnosticare” și dezactivați opțiunea „Trimiteți date de diagnosticare opționale”..

3. Dezactivați trimiterea datelor de diagnosticare

3. În afară de asta, voi sugera și eu dezactivați toate cele trei comutări Chiar sub. Acest lucru va împiedica Windows 11 să vă folosească datele de diagnosticare pentru a afișa sfaturi și recomandări personalizate. De asemenea, va împiedica Windows 11 să trimită datele de diagnosticare de scriere și scriere către Microsoft.

3. Dezactivați trimiterea datelor de diagnosticare

4. Opriți istoricul activităților

În 2018, Microsoft a introdus funcția Timeline în Windows 10, care ține evidența întregii activități pe computer. Ulterior a fost redenumit Istoricul activității. În Windows 11, nu arată cronologia sarcinilor și activităților dvs., cu toate acestea, Microsoft încă stochează toate activitățile dvs., ceea ce este destul de uimitor. Dacă doriți să vă protejați confidențialitatea în Windows 11 și să împiedicați Microsoft să vă urmărească toate activitățile, urmați pașii de mai jos și dezactivați această funcție.

1. Accesați meniul „Confidențialitate și securitate” din setările Windows și faceți clic pe „istoric de activitate” în panoul din dreapta.

Schimbați setările cheie Windows pentru a vă proteja confidențialitatea în Windows 11 (2022)

2. Aici, debifați caseta de selectare „Storezi istoricul activității mele pe acest dispozitiv”. După aceea, faceți clic pe „clar” pentru a șterge tot istoricul activității trimise în cloud.

Schimbați setările cheie Windows pentru a vă proteja confidențialitatea în Windows 11 (2022)

5. Schimbați permisiunea de locație

Dacă nu doriți ca aplicațiile să vă acceseze locația în Windows 11, puteți bloca accesul cu un singur clic. Acestea fiind spuse, dezactivarea completă a serviciilor de localizare în Windows 11 vă va împiedica, de asemenea, să vă găsiți dispozitivul dacă este furat. Pentru a evita acest lucru, sugerez să permiteți permisiunea de locație doar pentru a selecta aplicațiile care au nevoie de ea. Iată cum să gestionați permisiunea de locație și să vă protejați confidențialitatea în Windows 11 de aplicațiile invazive.

1. În meniul „Confidențialitate și securitate”, derulați în jos și faceți clic pe „Locație” în secțiunea „Permisiunile aplicației”.

Schimbați setările cheie Windows pentru a vă proteja confidențialitatea în Windows 11 (2022)

2. Apoi acordați permisiunea de locație aplicațiilor care chiar au nevoie de ea și elimina permisiunea la alte aplicații nedorite. Apropo, puteți dezactiva complet serviciile de localizare în Windows 11 dezactivând comutatorul din partea de sus.

Schimbați setările cheie Windows pentru a vă proteja confidențialitatea în Windows 11 (2022)

6. Schimbați permisiunile pentru cameră și microfon în Windows 11

Dintre numeroasele permisiuni, camera și microfonul sunt cele mai sensibile și ar trebui să faceți modificări la PC-ul cu Windows 11 pentru a împiedica aplicațiile nefaste să vă acceseze camera și microfonul în fundal. Acest lucru vă va proteja foarte mult confidențialitatea în Windows 11. Iată cum să o faceți.

1. În meniul „Confidențialitate și securitate”, derulați în jos și deschideți „aparat foto” setări de permisiuni.

6. Schimbați permisiunile pentru cameră și microfon în Windows 11

2. Dacă doriți să dezactivați camera web/camera de pe computerul cu Windows 11, vă rugăm să debifați opțiunea „Acces la cameră”. În cazul în care doriți să acordați camerei permisiunea de a selecta aplicații, asigurați-vă că verifica lista de aplicatii și dezactivați accesul la cele inutile.

6. Schimbați permisiunile pentru cameră și microfon în Windows 11

3. În mod similar, deschideți setările de permisiuni „Microfon” și parcurgeți lista. Dezactivați permisiunea „Acces la microfon”. pentru aplicațiile care nu au nevoie de el.

6. Schimbați permisiunile pentru cameră și microfon în Windows 11

7. Activați DNS criptat

O altă modalitate de a vă proteja confidențialitatea în Windows 11 este să criptați traficul web pe computer. DNS criptat (cunoscut și ca DNS peste HTTPS) devine un standard comun pentru criptați interogările DNS. De fiecare dată când încercați să deschideți un site web sau o aplicație încearcă să se conecteze la serverul dvs., computerul contactează un server DNS pentru a căuta numele domeniului. Acest schimb a rămas în mare parte necriptat și ar putea fi o sursă majoră de scurgeri. Dacă sunteți serios în privința confidențialității dvs., cu siguranță ar trebui să activați DNS criptat în Windows 11.

7. Activați DNS criptat

Am scris deja un tutorial detaliat despre cum să activați DNS prin HTTPS în Windows 11, așa că citiți ghidul nostru și aplicați modificările necesare. Va ajuta mult să vă protejați activitatea pe Internet nu numai în rețelele de acasă, ci și în rețelele publice.

8. Mutați-vă într-un cont local

Până acum, știți că Microsoft îi împinge pe utilizatori să opteze pentru un cont Microsoft online în loc de un cont local în Windows 11. Și, conform știrilor recente, Microsoft intenționează să aducă online cerințele de cont și utilizatorilor Windows 11 Pro. Toate se fac aceste modificări la colectați mai multe date despre utilizatori, creați un profil monetizabil al utilizatorilorși vizați clienții cu reclame personalizate. Practic, cerința de cont online permite Microsoft să urmărească utilizarea dvs. și să creeze un profil online legat de contul dvs. Microsoft.

8. Mutați-vă într-un cont local

Deci primul lucru pe care ar trebui să-l faci păstrați-vă confidențialitatea în Windows 11 este să comutați la un cont local. Avem un tutorial detaliat despre cum să treceți de la un cont Microsoft la un cont local în Windows 11, așa că urmați instrucțiunile menționate în articolul legat. Acest lucru va împiedica Microsoft să creeze un profil online legat de activitatea dvs. pe dispozitiv.

9. Ștergeți datele din cloudul Microsoft

Indiferent de ceea ce faci pe computerul tău cu Windows 11, Microsoft ține evidența întregii activități și trimite datele către serverul său. Microsoft spune că datele sunt folosite pentru a-și îmbunătăți serviciile și produsele, pentru a vă personaliza experiența online și pentru a oferi recomandări mai bune. Datele sunt menite să vă înțeleagă comportamentul și să vă arate reclame direcționate. Eu

Dacă doriți să ștergeți toate datele din cloud, inclusiv activitatea locației, istoricul de navigare (colectat din Edge sau Windows Search), activitatea din aplicații și servicii, activitatea media și datele de performanță, urmați pașii de mai jos.

1. Mai întâi, deschide acest link pentru a deschide panoul de confidențialitate Microsoft. Acum, conectați-vă cu contul Microsoft conectat la computerul cu Windows 11.

9. Ștergeți datele din cloudul Microsoft

2. Apoi, extindeți secțiunea „Activitate locație” și ștergeți imediat datele. De exemplu, am serviciile de localizare dezactivate pe computerul meu cu Windows 11, deci nu există date în cloud. Cu toate acestea, în Istoricul de navigare, a stocat toate site-urile web pe care le-am vizitat cu Edge. Puteți da clic pe „Ștergeți toată activitatea de navigare” pentru a șterge toate datele dvs. de navigare.

9. Ștergeți datele din cloudul Microsoft

3. În mod similar, extindeți secțiunea „Istoricul căutărilor” și veți găsi toate interogările de căutare pe care le-ați făcut din Bing Search, Windows Search, Cortana etc. Pentru a șterge toate datele de căutare, faceți clic pe „Ștergeți tot istoricul căutărilor„.

9. Ștergeți datele din cloudul Microsoft

4. După aceea, faceți clic pe „Activitatea aplicațiilor și serviciilor” și faceți clic pe „Ștergeți toată activitatea din aplicații și servicii„. Acest lucru va elimina toate aplicațiile și activitățile dvs. legate de serviciile cloud Microsoft.

9. Ștergeți datele din cloudul Microsoft

5. Efectuați o acțiune similară pentru „activitatea media” și “Date despre performanța aplicațiilor și a serviciilor„. Acest lucru vă va elimina toate datele personale de pe serverul cloud Microsoft și vă va proteja identitatea de profilarea reclamelor vizate.

9. Ștergeți datele din cloudul Microsoft

10. Protejați-vă confidențialitatea în Windows 11 cu ShutUp10++

În cele din urmă, avem programul O&O ShutUp10++ care vă permite să dezactivați toate tipurile de telemetrie, accesul la aplicații în fundal, colectarea datelor, sfaturi și multe altele cu doar câteva clicuri. ShutUp10++ este un instrument anti-spyware creat de o companie germană numită O&O. Este un instrument gratuit care oferă setări recomandate pentru cea mai bună confidențialitate în Windows 11. Nu trebuie să deschideți Setări Windows 11 și puteți face singur modificări care să favorizeze confidențialitatea.

Acest program face toate acestea fără probleme și modifică setările principale prin Registry și Politica de grup, care nu sunt disponibile în Setările Windows. De asemenea, pentru a fi mai sigur, ShutUp10++ creați un punct de restaurare a sistemului în caz că ceva nu merge bine. Pentru a afla cum să utilizați ShutUp10++ pentru a proteja confidențialitatea în Windows 11, urmați instrucțiunile de mai jos.

1. Continuă și descarcă ShutUp10++ de Aici. După aceea, rulează-l.

2. Apoi, faceți clic pe „Acțiuni” din bara de sus și alegeți „Aplicați numai setările recomandate„. Deocamdată, sugerez doar setările recomandate. Dacă înțelegeți cum funcționează Windows, puteți modifica manual setările de mai jos sau puteți alege „Configurații recomandate și oarecum recomandate” opțiune.

10. Protejați-vă confidențialitatea în Windows 11 cu O&O ShutUp10++

3. Vă va cere să creați un punct de restaurare a sistemului. Click pe “Da„.

10. Protejați-vă confidențialitatea în Windows 11 cu O&O ShutUp10++

4. Acum toate setările de confidențialitate vor fi aplicate instantaneu. Acum închideți aplicația și reporniți computerul. De data aceasta, PC-ul tău cu Windows 11 va începe cu toate modificările care privesc confidențialitatea. Nu este nevoie să te joci cu setările Windows sau altceva.

10. Protejați-vă confidențialitatea în Windows 11 cu O&O ShutUp10++

5. În cazul în care doriți să anulați modificările, deschideți din nou programul și selectați „Anulați toate modificările” din meniul „Acțiuni”. Acum, reporniți computerul și acesta va reveni la starea inițială.

10. Protejați-vă confidențialitatea în Windows 11 cu O&O ShutUp10++

Dezactivați aceste setări de confidențialitate Windows 11 chiar acum

Așadar, așa vă puteți proteja cu ușurință confidențialitatea în Windows 11. Vă sugerez să parcurgeți toate setările de confidențialitate ale Windows 11 care trebuie dezactivate și apoi să utilizați ShutUp10++ pentru a face alte modificări recomandate. Oricum, asta e tot de la noi. De asemenea, dacă doriți să vă accelerați computerul cu Windows 11, citiți articolul nostru cuprinzător. Și dacă doriți să încercați o versiune curată și ușoară a Windows 10 numită Tiny10, urmați tutorialul nostru legat. De asemenea, puteți încerca o versiune reproiectată a Windows 11 numită Rectify 11 pe computer și să obțineți acces la o experiență de interfață de utilizator mai consistentă. În cele din urmă, dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne spuneți în secțiunea de comentarii de mai jos.

În ultimul timp, Microsoft a fost criticat pentru colectarea și utilizarea excesivă de date personale ale utilizatorilor. Acestea includ adăugarea de servicii de fundal inutile, rularea de telemetrie activă pentru a urmări activitatea utilizatorilor și adăugarea de bloatware inutile în sistem. Criticii au numit chiar Windows-ul un spyware. Însă există modalități de a vă proteja confidențialitatea și de a opri aceste practici invazive în Windows 11. În acest tutorial, am prezentat 10 moduri diferite de a vă proteja confidențialitatea în Windows 11, printre care se numără și dezactivarea setărilor generale de confidențialitate, recunoașterea vorbirii online, trimiterea datelor de diagnosticare și activitatea istorică. Prin urmare, dacă vă îngrijorează confidențialitatea pe Windows 11, puteți lua măsurile necesare pentru a vă proteja datele personale.
În speranța că postarea noastră a fost o sursă utilă de informații, vă mulțumim pentru lectură și pentru susținerea acordată. În continuare, vă invităm să rămâneți conectați cu ultimele noutăți în materie de tehnologie și să cântăriți cu atenție avantajele și dezavantajele progresului tehnologic. Până data viitoare, rămâneți în continuare pasionați și curioși în explorarea fascinantă a lumii digitale!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x