Protejarea confidențialității și securității pe Android

Protejarea confidențialității și securității pe Android

Android ocupă enorm 70% din cota de piață a dispozitivelor a tuturor dispozitivelor inteligente de pe Internet. Împreună cu Windows (care are o cotă de piață estimată de 89% și mai mare pe computerele desktop), Android este cu ușurință unul dintre cele mai utilizate sisteme de operare de pe piață.

Din această cauză, Android este deseori vizate pentru exploatările de securitate. Datorită celor Android mare fragmentare, acest lucru înseamnă că chiar și dispozitivele aflate la vârf ar putea să nu primească actualizări suficient de rapid pentru a fi protejate de toate părțile rău intenționate care vă amenință confidențialitatea și securitatea.

Știri răspândite despre supravegherea sponsorizată de guvern, spionaj internațional sponsorizat de stat și uriașe încălcări ale securității corporative colorează conversația în jurul confidențialității și securității. Telefoanele Android pot conține informații bancare, informații despre cardul de credit și de debit, parole pentru servicii web și alte informații personale.

Dacă sunteți îngrijorat de confidențialitatea dvs., primul pas ar trebui să fie securizarea dispozitivului cel mai utilizat. Pentru mulți oameni este egal cu smartphone-ul lor Android. Să vă asigurăm dispozitivul.

Protejați-vă navigarea pe mobil

Pentru cei care sunteți familiarizați cu Tor, văzând imaginea de mai sus probabil veți fi deja suspinat de exasperare. Nu vă faceți griji, nu voi spune doar „folosiți Tor” și voi termina cu asta. Orbot este o soluție Tor mobilă eficientă, dar ce se întâmplă cu persoanele care nu doresc să folosească rețeaua Tor pentru navigarea lor de zi cu zi?

Ei pot folosi FireFox, desigur. FireFox mobil permite instalarea a două extensii cheie: uBlock și HTTPS oriunde. Utilizarea Mobile FireFox cu aceste extensii va face experiența dvs. de navigare mobilă mult mai sigură și mai rapidă, datorită adblocker-ului!

Securizați stocarea telefonului

androidprivacy-encryption

Folosiți o versiune mai nouă de Android, cum ar fi Android Marshmallow sau Android N? Accesați opțiunile telefonului și activați criptarea!

Desigur, nu toată lumea este atât de norocoasă. Dacă nu utilizați o versiune mai nouă de Android, va trebui să utilizați o aplicație terță parte pentru a cripta fișierele de pe dispozitivul dvs. Android. Consultați articolul lui Mahesh pentru un tutorial despre criptarea fișierelor dispozitivului dvs. cu Andrognito 2!

Securizați-vă comunicațiile

androidprivacy-telegramă

Din fericire, Android nu are lipsă de servicii de mesagerie criptate. Dezavantajul utilizării mesagerilor orientați spre securitate este că și cealaltă parte trebuie să le folosească, ceea ce dăunează adoptării multor dintre aceste programe. Indiferent dacă sunteți cu adevărat preocupat de securizarea comunicațiilor dvs., ar trebui să primiți un mesager criptat.

Derrik Diener a scris un articol minunat despre Telegram și alte două opțiuni excelente de mesagerie criptată pentru Android. Vă recomand să vă îndreptați acolo dacă vă interesează.

În ceea ce privește mai multe soluții de masă, Allo Google și Facebook Messenger vor oferi în curând ambele criptare opt-in-end. Nu doar utilizatorii ca tine sunt îngrijorați de confidențialitate – sunt și cele mai mari companii de tehnologie.

Evitarea aplicațiilor rău intenționate

androidprivacy-nomarket

Programele malware au un efect mare asupra confidențialității dvs. Programele malware sunt deseori concepute cu intenția de a vă fura datele cu caracter personal pentru profit, așa că, bineînțeles, doriți să vă asigurați că nimic de genul acesta nu ajunge pe dispozitivul dvs. Android.

Un simplu pas înainte în această direcție este pur și simplu să vă îndreptați către opțiunile dispozitivului dvs. și să dezactivați „Instalarea aplicației din surse necunoscute”. Acest lucru este activat în mod prestabilit, dar este sigur să verificați de două ori dacă ați instalat vreodată aplicații non-Market și ați uitat de asta.

Desigur, aplicațiile antivirus există și pe Android. Verificați-le dacă doriți o soluție software pentru această problemă.

Concluzie

Android este probabil unul dintre cele mai mari și mai fragmentate sisteme de operare de pe piață. Dar, la fel ca orice sistem, pașii pot asigura securitatea dispozitivului și a confidențialității. Sper că acest articol te-a ajutat să faci asta!

Dacă aveți întrebări, îngrijorări sau sfaturi, adăugați contribuția la comentarii. Ne-am bucura sa primim vesti de la tine.

Credit de imagine: Orbot

Scroll to Top