de Daniel Simmons

Provocarea Foobar: testul ascuns de Google pentru dezvoltatori

Provocarea Foobar testul ascuns de Google pentru dezvoltatori

Stai doar la biroul tău, având grijă de propria ta afacere, încercând să faci ceva lucru. Apoi, așa cum se întâmplă în mod inevitabil, atingeți un obstacol minor: codul dvs. trimite un mesaj de eroare criptic.

„Nicio problemă” crezi. Acesta nu este primul tău rodeo. Deci, copiați și lipiți textul de eroare text în Google și vedeți ce primiți.

Fără noroc.

Există o mulțime de rezultate ale căutării, dar niciunul dintre ele nu se potrivește suficient situației dvs. pentru a oferi cu adevărat un răspuns util.

Și așa începe procesul creativ de Googling. Încercați mai multe combinații ale erorii + contextul în care îl utilizați. Încercați să includeți numele bibliotecii pe care o utilizați. Știi că te apropii …

Acum, la cea de-a șasea încercare, încercați o altă combinație de termeni de căutare și apăsați return. Pagina se încarcă și tocmai ați început să treceți peste rezultate atunci când, brusc, fereastra browserului dvs. se deschide și vedeți acest lucru:

1611777369 576 Provocarea Foobar testul ascuns de Google pentru dezvoltatori

„Vorbești limba noastră. Gata pentru o provocare? ”

“Stai ce?”

„De unde a venit asta?”

„Un fel de provocare de la Google … Se bazează acest lucru pe istoricul căutărilor mele?”

Uitați complet de eroarea din cod. Ești acum complet absorbit de situația bizară în care te regăsești. Și, pe cât de interesant este deja toate acestea, observi ceva care nu face decât să adauge intriga. Alături de mesaj, vedeți că primul buton spune:

“Vreau sa ma joc”

Oh, deci acesta este un joc? Interesant…

Învingeți cu curiozitate, acceptați. Împărțirea în fereastra browserului crește încet pentru a dezvălui un ecran negru mare, care apoi dispare. Sunteți apoi redirecționat către www.google.com/foobar/. Un ecran negru se estompează și apare un text. Arată ca un shell Unix.

Estetica paginii (fontul retro al computerului, terminalul ascuns, lipsa unei UI moderne) combinată cu sentimentul „007 – Misiunea ta, dacă alegi să o accepți”, din întreaga experiență te face să simți că ai fost atras într-o lume secretă. Ești acum complet absorbit.

Există un text în partea de sus a ecranului:

„Google are o provocare de cod pregătită pentru dvs.”

Chiar mai jos, există un paragraf de text albastru care stabilește scena pentru o aventură SF:

“Succes! Ați reușit să vă infiltrați în organizația malefică a comandantului Lambda și, în cele din urmă, ați câștigat o poziție de bază ca Minion pe stația sa spațială. De aici, s-ar putea să reușiți să-i răsturnați planurile de a folosi dispozitivul LAMBCHOP doomsday pentru a distruge Bunny Planet. Problema este că Minionii sunt cei mai mici dintre cei mai mici din ierarhia Lambda. Mai bine să te întorci și să lucrezi, altfel nu vei ajunge niciodată la vârf … ”

Provocarea Foobar testul ascuns de Google pentru dezvoltatori

“În regulă atunci. Deci, se pare că pot să explorez terminalul sau să încep provocarea … ”

Curiozitatea ta devine din nou mai bună și crezi că „nu pot să încep jocul fără să scotocesc puțin”. Deci, tastați „ajutor” și apăsați return. Apare o listă de comenzi shell.

1611777369 849 Provocarea Foobar testul ascuns de Google pentru dezvoltatori

“Foarte interesant. Deci, clar vom lucra cu un sistem de fișiere. Dar aceasta este o listă destul de limitată de opțiuni. ”

Decizi să vezi dacă sunt disponibile unele dintre comenzile comune nelistate, așa că încerci ceva simplu:

foobar:~/guest$ pwd

Functioneaza! Vezi:

/home/guest

Minunat.

„Bine, să aruncăm o privire la acel director de acasă. Probabil că vor mai exista câteva lucruri interesante acolo ”

Așa că încercați:

foobar:~/guest$ cd ..

Și…

Nimic.

Veți obține o nouă linie fără erori, dar când rulați pwd din nou, doar pentru a verifica, tot vezi /home/guest. Bine, deci acest lucru probabil nu este învelișul Unix din lumea deschisă plin de ouă de Paște pe care ai fi sperat să fie. Deci, decideți să continuați cu provocarea.

Tastați cuvântul „solicitare” și apăsați return.

Apare un mesaj care vă avertizează că este o provocare temporizată și veți avea la dispoziție 48 de ore pentru ao finaliza.

“Wow. Ok, deci este programat … ”

Sunteți de acord și continuați.

1611777370 999 Provocarea Foobar testul ascuns de Google pentru dezvoltatori

Mai multă narațiune SF, și apoi vezi că se numește ceva solar_doomsday a fost adăugat în folderul dvs. de acasă. Deci, navigați la dosar, îl deschideți și găsiți patru fișiere:

constraints.txtreadme.txtsolution.javasolution.py

Readme pare a fi locul evident pentru a începe. Deschideți fișierul readme și vedeți următoarele:

1611777370 85 Provocarea Foobar testul ascuns de Google pentru dezvoltatori

„Ok” credeți că „atunci când eliminați narațiunea, ei vor să scriu o funcție care returnează o matrice sortată din toate numerele pătrate (inclusiv 1) care se adună la un număr dat, începând cu cel mai mare.” Destul de la moda.

„Deci, acesta este genul de provocare pe care Google o folosește pentru a testa capacitatea de rezolvare a problemelor?”

„Ei bine, am ajuns deja până aici. S-ar putea, la fel de bine, să-i dai o lovitură! ”

Despre provocarea Foobar

Cele de mai sus sunt o descriere a provocării Google Foobar: un fel de ou de Paște în Chrome, care este aparent folosit pentru a obține noi talente pentru echipa de ingineri Google; deși Google nu pare să fi recunoscut Foobar într-un mod semnificativ (cel puțin, nu că l-am găsit). Există, totuși, o mulțime de conturi de primă mână ale dezvoltatorilor care au parcurs procesul care arată clar că despre asta este vorba.

Singurul lucru despre provocarea Foobar este că aceasta găsește tu. Și nu în felul în care un e-mail de recrutare nesolicitat sau un mesaj de vânzări „te găsește”. Vă găsește urmărind activitatea de căutare și (aparent) potrivindu-l cu nevoile cunoscute din departamentele de inginerie Google. În plus, întreruperea vizuală bruscă a ceva care altfel este atât de constant și neschimbat, pagina cu rezultatele căutării Google, este suficient de zdruncinată pentru a vă atrage cu adevărat – cu siguranță o utilizare foarte inteligentă a activelor Google.

Având în vedere accesul Google la (1) activitatea dvs. de navigare personală și (2) la platforma pe care navigați pe internet, aceștia au într-adevăr ocazia perfectă de a captura oameni talentați, indiferent unde se află într-un mod direct și captivant. Se pare că încearcă să-ți pună la punct nivelul de competență de bază și aria (domeniile) de competență pe baza istoricului căutărilor, apoi încearcă să te angajeze să introduci pâlnia lor de talent cu acest „joc”, care, dacă este finalizat cu succes, nu conduce la o invitație la interviu.

Prima mențiune a provocării Foobar pare să fi fost acest post pe HackerNews din 2014.

Notă laterală: withgoogle.com

Când sunteți pe pagina de provocare Foobar, dacă deschideți devtools și vă uitați la DOM, veți vedea că întreaga pagină este într-un iFrame, a cărui sursă este: https: //foobar.withgoogle.com/? eid = … Când am văzut asta pentru prima dată, m-am gândit „Withgoogle.com? Ce este pe Pământ? “

Din nou, acesta este un total în afară de întregul subiect al provocării Foobar, dar se dovedește că provocarea însăși trăiește pe „domeniul proiectului secundar” Google numit „withgoogle.com”. Dacă te săpezi puțin în asta, vei găsi alte proiecte destul de interesante. Iată doar câteva pe care le-am întâlnit:

Semnale de hârtie, Remiza rapida, CSFirst, QiblaFinder, Proiecte AIY, ScienceJournal