PS4 Pro vs. Xbox One S: Care este cea mai bună consolă din acest sezon de sărbători?

PS4 Pro vs. Xbox One S: Care este cea mai bună consolă din acest sezon de sărbători?
⏱️ 6 min read

PS4 Pro și Xbox One S sunt ambele console destul de puternice, acționând ca reîmprospătare pentru predecesorii lor în mijlocul ciclului de consolă tradițional de șapte ani. Pentru consumatorii obișnuiți și pentru jucătorii de console care caută cele mai noi și mai noi, alegerea revine uneia dintre aceste două puteri.

4K și HDR

PS4 Pro pretinde că joacă jocuri la rezoluție 4K și ambele console pretind că produc imagini cu High Dynamic Range sau HDR pe scurt. Să ne scufundăm în aceste afirmații și la ce înseamnă acestea.

4K se referă la următorul pas mare în rezoluția pixelilor. Rezoluția adecvată variază de la 3840 x 2160 la un raport de aspect 16: 9 (numit Quad HD) până la 4096 x 2160, standardul DCI (Digital Cinema Initiatives) 4K utilizat în cinematografe. Oamenii se referă de obicei la Quad HD atunci când vorbesc despre 4K, deoarece menține raportul de aspect panoramic al marii majorități a televizoarelor de consum. Acestea sunt televizoarele pe care cele două noi console sunt concepute să le suporte.

ps4-pro-vs-xbox-one-s-hdr

HDR este o caracteristică împinsă de ambele console. HDR are legătură cu intensitatea culorilor de pe un ecran. Ambele console oferă suport legitim HDR. Cu HDR, jocurile și filmele pot arăta mult mai bine cu o gamă mai largă de culori pe ecran. Din păcate, HDR, la fel ca 4K, este acceptat doar de afișaje costisitoare pe care nu le au mulți consumatori, ceea ce înseamnă că majoritatea oamenilor nu se vor bucura de beneficiile funcției.

PS4 PRO vs. XBox One S

PS4 Pro este cea mai recentă consolă de jocuri de la Sony Entertainment. Având o putere exponențial mai mare decât predecesorul său, Playstation 4 Pro se mândrește cu jocuri cu o grafică mai bună și la rezoluții mai mari, cu suport HDR pentru pornire. De asemenea, este capabil să transmită în flux media la rezoluția 4K pe afișajele acceptate.

ps4-pro-vs-xbox-one-s-ps4-pro

Xbox One S este cea mai recentă consolă de jocuri de la Microsoft. Nu are nici o creștere de putere față de Xbox One original, dar vine într-un factor de formă mult mai mic, are un spațiu de stocare mai mare decât modelul original și acceptă HDR atât în ​​jocuri, cât și în media. Xbox One S este capabil atât de streaming media la 4K, cât și de redare 4K Blu-Rays, spre deosebire de PS4 Pro.

ps4-pro-vs-xbox-one-s-xbone-s

Principala caracteristică a celor două console este afișarea de jocuri / media cu HDR la rezoluție 4K. Pe hârtie, ambele reușesc, dar niciunul nu este egal.

Gama dinamică ridicată

Ambele console acceptă ieșirea HDR. În mass-media, ambele sunt egale, dar în jocuri, PS4 Pro are un fond mult mai mare de titluri cu suport HDR decât Xbox One S. (La momentul scrierii – noiembrie 2016. Aruncați o privire aici pentru o actualizare- lista de date pe PS4 Pro HDR și aici pentru Xbox One S HDR.)

Câștigător: PS4 Pro

Jocuri 4K

În timp ce atât PS4 Pro, cât și Xbox One S sunt capabile de jocuri 4K, ambele sisteme folosesc upscaling sever pentru a juca jocuri pe un ecran 4K. Luați în considerare acest lucru: un joc creat pentru Xbox One făcut pentru a juca la 1080p va fi upscaled, sau întins, pentru a juca la 4K, o rezoluție de patru ori dimensiunea 1080p. În timp ce tehnicile de upscaling arată de obicei puțin mai bine decât să arunci o imagine, rămâne faptul că 4K upscaled nu are nicio comparație cu 4K-ul real, nativ.

Pentru comparație, PS4 Pro are performanțe mult mai ridicate decât Xbox One S. Deși nu este capabil să împingă rezoluția 4K nativă adevărată, are performanțe mult mai bune decât Xbox One S la 4K, ceea ce îl face mult mai bun pentru afișajele 4K mari.

Câștigător: PS4 Pro

Media 4K

Ambele console acceptă redarea media 4K, dar numai Xbox One S acceptă redarea 4K Blu-Rays. Aceasta este o omisie deranjantă de la PS4 Pro, una care îi devastează utilitatea ca player media de înaltă calitate. Majoritatea conexiunilor la internet pentru consumatori se ocupă de capacele lățimii de bandă și mulți s-ar putea să nu aibă nici măcar viteza necesară pentru a reda media 4K: Xbox One S ne păstrează pe cei dintre noi cu capace de lățime de bandă și fără lățime de bandă înaltă.

Câștigător: Xbox One S

Prețuri

PS4 Pro scade la prețul de 400 de dolari SUA lansat de predecesorul său în urmă cu trei ani, în timp ce Xbox One S se vinde cu 300 USD. Prețurile vor varia între teritorii, dar, în general, PS4 Pro este semnificativ mai scump decât Xbox One S.

Acest lucru se datorează faptului că PS4 Pro folosește arhitectură grafică cu aproape două ori mai multă putere decât PS4-ul original, în timp ce Xbox One S se concentrează doar pe upgrade-uri moderate și pe un factor de formă mai subțire. Xbox One S se sacrifică mult în ceea ce privește performanța, dar este cu siguranță cea mai accesibilă pereche din întreaga gamă.

Câștigător: Xbox One S

Ar trebui să fac upgrade?

Pentru cei care au deja o consolă existentă, întrebarea care îmi vine în minte este „Sar trebui să fac upgrade?

Deoarece PS4 Pro și Xbox One S împărtășesc aceleași biblioteci de jocuri, cu excepția cazului în care aveți un televizor 4K și bani pentru a porni, nu există niciun motiv real pentru a face upgrade de la One la One S sau PS4 la Pro, dacă vă puteți bucura deja de toate din aceleași jocuri.

Pentru cei care doresc să facă upgrade, aș recomanda proprietarului Xbox One să primească un PS4 Pro și un proprietar PS4 să primească Xbox One S. Dacă aveți de gând să aveți două console, s-ar putea să aveți acces la toate exclusivitățile. , în loc de doar jumătate.

Dacă sunteți insistent să urmăriți calea de actualizare a producătorului consolei dvs., faceți comerț cu consola existentă în timp ce cumpărați una nouă, astfel încât să nu aveți nevoie să reduceți prețul complet pentru noul hardware.

Concluzie

În general, PS4 Pro câștigă majoritatea categoriilor. Cu toate acestea, Xbox One S este mai ieftin, iar pentru cei care doresc să redea media 4K, poate fi chiar alegerea mai bună în ansamblu.

Pe scurt, alegeți PS4 Pro pentru cea mai mare experiență posibilă de joc pe consolă și Xbox One S pentru cea mai versatilă experiență de consum media 4K. Ambele sunt piese hardware grozave și cu adevărat nu puteți greși nici dacă sunteți în piață pentru o consolă.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x