PS4 Pro vs Xbox One X vs Nintendo Switch: Care este cea mai bună consolă din acest sezon de sărbători?

PS4 Pro vs Xbox One X vs Nintendo Switch: Care este cea mai bună consolă din acest sezon de sărbători?
⏱️ 7 min read

Actuala generație de console a fost definită de actualizări mai frecvente, iterative decât generațiile trecute.

PS4 Pro și Xbox One X sunt ambele reîmprospătări ale ciclului mediu pentru hardware relativ tânăr, dar se mândresc cu performanțe majore față de predecesorii lor. Nintendo Switch nu este un upgrade de la mijlocul ciclului la Wii U, dar are o putere hardware oarecum similară cu cea a predecesorului său, cu excepția acum înghesuit într-o tabletă portabilă / consolă de jocuri.

Cu toate aceste console noi de pe piață, alegerea uneia poate fi dificilă, așa că vă vom ajuta să faceți acest lucru.

PS4 Pro vs. Xbox One X vs. Nintendo Switch: Hardware Power

Câștigător: Xbox One X

Xbox One X șterge cu ușurință această categorie. Este promovată ca fiind cea mai puternică consolă din toate timpurile, iar acest lucru este destul de precis – Xbox One X este dovedit a fi echivalent cu un PC de gamă mid-through high-end, făcându-l capabil de jocuri 4K native chiar și înainte de optimizări specifice consolei. . În timp ce PS4 Pro este, de asemenea, capabil de 4K, acest lucru se întâmplă doar în timp ce se utilizează o metodă de upscaling numită redare în șah, care este aproximativ echivalentă cu redarea nativă 1440p – cu alte cuvinte, jumătate 4K.

Locul 2: PS4 Pro

PS4 Pro este capabil de mult mai mult decât Switch, Xbox One original sau PS4. Acest lucru permite jocurilor care anterior s-au luptat pentru 720p / 60 și 1080p / 30 pe hardware-ul de ultimă generație pentru a realiza rezoluții și framerate mai mari pe PS4 Pro. Cu toate acestea, PS4 Pro a fost dezvoltat pentru gama de prețuri inițială de 400 USD a predecesorului său și, din această cauză, a fost oarecum handicapată în ceea ce privește cât de mult ar putea avansa în ceea ce privește puterea hardware.

Ultimul loc: Nintendo Switch

Switch-ul vine pe ultimul loc cu putere hardware, chiar și în spatele PS4 și Xbox One normale. Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că Nintendo nu a urmărit să fie în primul rând o unitate de putere hardware. De asemenea, merită remarcat faptul că capacitățile Switch-ului sunt deosebit de impresionante pentru o consolă portabilă, suficient titluri precum DOOM sunt portate asupra acestuia.

PS4 Pro vs. Xbox One X vs. Nintendo Switch: caracteristici speciale

În acest context, caracteristicile speciale se referă la caracteristicile unei console care nu joacă în mod explicit jocuri.

Câștigător: Xbox One X

Xbox One X câștigă pe acest front datorită suportului complet Blu-ray 4K și streaming, alături de conținut HDR și tuning TV complet și funcții home theater.

Locul 2 (Abia): PS4 Pro

PS4 Pro vine chiar în spatele Xbox One X, dar din păcate pierde din cauza absenței uimitoare a suportului Blu-ray 4K. Acesta este un dezavantaj imens pentru persoanele cu conexiuni de internet măsurate care nu își permit să transmită conținut 4K și, în schimb, trebuie să utilizeze suporturi fizice pentru a face acest lucru. Deși puteți reda și fișiere MP4 4K pe PS4 Pro, Blu-ray 4K și închirieri sunt încă importante pentru cei care doresc să vizioneze conținut 4K.

Ultimul loc: Nintendo Switch

Nintendo Switch este cel mai lipsit dintre cele trei. Nu are suport HDR, nu suport 4K, nu suport Blu-ray sau DVD și îi lipsesc aplicațiile media în comparație cu celelalte console. Ceea ce are este un factor unic de formă și un sistem de andocare care vă permite să vă jucați jocurile din mers și chiar să găzduiți petreceri multiplayer cu Joy-cons. Dacă vă uitați în primul rând la aceste console din punct de vedere al jocurilor, Switch-ul este o opțiune excelentă.

PS4 Pro vs. Xbox One X vs. Nintendo Switch: Console Exclusives

Această secțiune se referă atât la calitate, cât și la cantitatea exclusivă a consolei. Kilometrajul dvs. poate varia.

Câștigător: Nintendo Switch

În ochii mei, Nintendo Switch este alegerea evidentă pentru exclusivitățile consolei. Acesta este din mai multe motive, dar jocuri precum Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe și viitoarea Super Mario Odyssey sunt atât de apreciate de critici și unice pentru consolele Nintendo încât este greu să le ignori. În timp ce tehnic BotW și MK8 sunt, de asemenea, pe Wii U, Wii U a avut cifre de vânzări foarte slabe în comparație cu Switch-ul, iar aceste jocuri încă nu pot fi accesate pe consolele concurente.

Locul 2: PS4 Pro

PS4 Pro se bucură de marea bibliotecă a PS4 a exclusivității primelor petreceri, cum ar fi seria Uncharted și Bloodborne. Multe dintre aceste jocuri acceptă, de asemenea, performanțe și îmbunătățiri grafice atunci când sunt jucate pe un PS4 Pro, făcându-le mai bune decât versiunile PS4 cu o marjă semnificativă. Linia diversă Sony de la prima parte o face o alegere excelentă pentru consolele exclusive.

Ultimul loc: Xbox One X

Să recunoaștem: Xbox are într-adevăr o singură exclusivitate demnă de remarcat și aceasta este seria Halo. Aproape tot ce joci pe Xbox este disponibil și pe PS4, iar cazurile în care nu este, de obicei, oferte de exclusivitate temporizate care încă permit porturile PC. Dacă vă uitați la console doar ca o modalitate de a juca jocuri pe care nu le puteți obține nicăieri altundeva, Xbox-urile nu sunt o opțiune excelentă.

PS4 Pro vs. Xbox One X vs. Nintendo Switch: prețuri

consola-battle-royale-prețuri

Câștigător: Nintendo Switch

Switch-ul are un preț de 300 USD. Un joc la pachet poate ridica acest lucru până la 360 USD.

Locul 2: PS4 Pro

PS4 Pro are un preț de 400 de dolari. Un joc la pachet poate ridica acest lucru până la 460 USD.

Ultimul loc: Xbox One X

Xbox One X începe de la 499 USD (deci 500 USD), iar cu un joc la pachet poate costa până la 560 USD. Aceasta este cea mai scumpă consolă de pe piață cu o marjă decentă.

Am deja un PS4 / XB1. Ar trebui să fac upgrade?

Dacă aveți deja un PS4, vă recomand Switch, deoarece vă va oferi acces la o bibliotecă mai largă de jocuri pe care nu le aveți deja. Dacă mass-media 4K este o necesitate, atunci apucați Xbox One X pentru acces la acele exclusivități evazive Xbox / PC.

Dacă aveți deja un Xbox One, vă recomand Switch sau PS4 Pro pentru accesul la o bibliotecă exclusivă mult mai largă de jocuri. O schimbare la un Xbox One S (în loc de un X) vă poate oferi, de asemenea, suport media HDR și 4K, fără a rupe banca.

Concluzie: care consolă este potrivită pentru tine?

Alegeți Nintendo Switch dacă …

console-battle-royale-nintendo-switch

Nu vă pasă de funcțiile centrului media sau de puterea hardware-ului și doriți doar să jucați jocuri grozave – chiar și în deplasare.

Alege Xbox One X dacă …

console-battle-royale-x-one

Ești mai mult decât un simplu jucător – și tu ești un supraveghetor – și ai nevoie de un sistem care să permită o experiență media completă pentru tine, prietenii și familia ta.

Alegeți PS4 Pro dacă …

console-battle-royale-ps4-pro

Doriți să echilibrați puterea hardware-ului și caracteristicile centrului media cu o mulțime de jocuri exclusive de jucat.

În cele din urmă, totuși …

Ceea ce contează cu adevărat sunt jocurile. Identificați jocurile pe care doriți să le jucați cel mai mult și, dacă sunteți în primul rând un jucător, mergeți doar la consola care are cele mai multe jocuri pentru dvs. Am deja un PC de gaming de ultimă generație, așa că Switch-ul este un plus perfect pentru experiența mea de joc. Și tu?

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x