PS5: Un ghid pentru compatibilitatea înapoi

PS5: Un ghid pentru compatibilitatea înapoi
⏱️ 6 min read

Suntem la doar câteva săptămâni distanță de lansările ediției digitale PS5 și PS5 și Xbox Series X și Xbox Series S, dar compatibilitatea cu versiunile anterioare este încă destul de neclară. La sfârșitul Sony, nu au fost la fel de clari despre ceea ce funcționează și ce nu și, în timp ce Microsoft oferă o mulțime de suport pentru titluri mai vechi, modul în care vor rula atât pe Seria X, cât și pe Seria S este mult mai puțin bine cunoscute.

Acest articol vă va oferi o prezentare generală a modului în care funcționează compatibilitatea înapoi pe PS5. Dacă jocul mai vechi este o parte importantă a propunerii de valoare a unei console noi pentru dvs., citiți mai departe pentru a afla tot ce va trebui să știți pentru a face o achiziție în cunoștință de cauză în luna noiembrie!

Principalele puncte de compatibilitate înapoi ale PlayStation 5

PS5-ul Sony ajunge pe 12 noiembrie și există două versiuni: PS5 și PS5 Digital Edition. PS5 complet digital se vinde cu 100 USD mai puțin decât omologul său fizic, dar este important să ne amintim că PS5 și PS5 Digital Edition sunt aceeași consolă plus sau minus o unitate de disc. Din această cauză, puteți presupune că compatibilitatea inversă funcționează la fel pe toate PS5-urile; cu toate acestea, acest lucru nu este cazul.

Experiența de joc, adică modul în care vor funcționa de fapt jocurile, este aceeași pe oricare dintre modelele PS5, dar accesul la jocuri variază deoarece Digital Edition PS5 nu poate juca jocuri PS4 bazate pe disc. Orice jocuri PS4 compatibile pe care le-ați achiziționat sau intenționați să le achiziționați vor fi disponibile pentru descărcare pe: Ediția digitală PS5. Deși, dacă dețineți doar o versiune fizică a unui joc PS4 care are o versiune digitală, va trebui să cumpărați versiunea digitală, iar dacă un joc PS4 nu are o versiune digitală, nu veți avea noroc în întregime.

Bineînțeles, PS5 obișnuit poate juca atât jocuri PS4 digitale, cât și pe disc. Vestea bună este că, în cele mai multe scopuri, PS5 va reda întreaga bibliotecă PS4. Acest lucru nu este adevărat din punct de vedere tehnic, după cum a remarcat Sony, există 11 jocuri PS4 care nu funcționează cu PS5, dar orice altceva, inclusiv titlurile PS VR, o va face.

Cele de mai sus sunt principalele puncte de compatibilitate înapoi, dar mai sunt câteva lucruri de care trebuie să fii conștient înainte de a trage declanșatorul pe un PS5:

  • Jocurile salvate PS4 vor funcționa pe PS5 și pot fi transferate prin LAN, Wi-Fi sau prin USB / stocare externă.
  • PS Now streamingul pe PS5 este acceptat, precum și Redarea de la distanță de pe PS4 la PS5.
  • Jocurile PS4 de pe PS5 vor profita de noile caracteristici PS5 UX, cum ar fi imaginea în imagine, de exemplu.

Cum vor juca Old Games pe PS5?

Răspunsul aici este puțin mai tulbure. Sony remarcă faptul că jocurile PS4 pot avea timp de încărcare îmbunătățit, datorită SSD-ului din PS5, precum și creșteri ale rezoluției și framerate pentru anumite titluri. La fel ca modul Boost al PS4, care permite jocurilor PS4 să intre în puterea consolei PlayStation 4 mai premium, Game Boost pe PS5 va face ceva similar.

Pentru jocurile care rulează cu rezoluții dinamice sau framerate deblocate, creșterea semnificativă a performanțelor este probabilă, dar foarte puține jocuri din întreaga ultimă generație de console au reușit să ruleze la 30fps sau 60fps complet blocate, deci este probabil ca jocurile PS4 în general pe PS5 să pur și simplu funcționează mai bine decât omologii lor PS4. Ca și în cazul metodei Xbox pentru gestionarea compatibilității înapoi, jocurile PS4 individuale vor fi, de asemenea, selectate pentru îmbunătățiri de ultimă generație.

Ps5 Prețuri

Singurul joc anunțat în prezent care face acest lucru este Ghost of Tsushima al lui Sucker Punch, care va rula la 60 fps cu timp de încărcare mai rapid pe PS5, în timp ce pe PS4 și PS4 Pro a fost blocat la 30 fps. Nu a fost anunțată nicio mențiune specifică despre o creștere a rezoluției, dar este sigur să spunem că jocul va rula probabil la 4K sau aproape. Având în vedere acest lucru, nu este exclus ca alte jocuri PS4 preferate de fani să primească actualizări de performanță pentru PS5.

În ceea ce privește jocurile PS1, PS2 și PS3, nu există nicio veste bună despre care să vorbim: nu a fost anunțată nicio compatibilitate inversă. Totuși, acest lucru este oarecum înșelător! Sony are o lungă istorie în ceea ce privește compatibilitatea confuză înapoi, dar de obicei sunt compatibile mai multe lucruri decât v-ați aștepta.

Majoritatea PS3-urilor, de exemplu, nu aveau compatibilitate inversă, dar Sony a adus o grămadă de PS1 și PS2 clasice în magazinul PS pentru a juca pe PS3. Același lucru se poate spune despre PS4, care nu are compatibilitate inversă pentru PS1, PS2 sau PS3, dar Sony a lansat o grămadă de PS2 clasice, de obicei actualizate cu rezoluții mai mari și suport pentru trofee, pe PS Store pentru descărcare pe PS4 .

Ps5 Ps Magazin joc

Orice titlu PlayStation Classic disponibil pe PS4 va putea fi redat și pe PS5. În mod similar, dacă dețineți deja un PS2 Classic pe care îl jucați pe PS4, veți putea descărca și juca acel joc PS2 în momentul în care obțineți PS5. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că jocurile PS1, PS2 și PS3, într-o anumită formă, ar putea continua să vină pe PS5, cum ar fi modul în care Sony a lansat titluri mai vechi pe PS Store pentru a le juca pe PlayStation-urile anterioare pe parcursul duratei de viață a consolei.

Știați că PS5 era capabil să joace jocuri PlayStation mai vechi? Sony merge suficient de departe în ceea ce privește compatibilitatea cu versiunile anterioare pentru dvs.? Spuneți-ne în comentariile de mai jos!

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x