Puteți alimenta o casă întreagă cu o singură baterie?

Conceptul de putere de rezervă a existat de foarte mult timp, dar oamenii nu l-au luat în serios ca o sursă sigură de energie din mai multe motive. În primele zile ale anului 2015, totuși, Tesla a venit cu un nou dispozitiv cunoscut sub numele de “Powerwall” care ar putea schimba modul în care gândim despre energia electrică la nivel de consumator. Compania a intrat deja pe piața stocării energiei de ceva timp și se pare că este foarte serios să încerce să aducă o schimbare foarte solidă a tehnologiei bateriilor care ar putea face unități reîncărcabile mai accesibile și mai fiabile în viitorul apropiat. Dar Powerwall este capabil să se ridice la înălțimea așteptărilor și – mai important – putem alimenta o casă cu o baterie?

Analiza nevoilor de putere ale unei case

casa-baterie-spargere

Pentru un apartament mare decent, consumul mediu de energie electrică poate fi de la 100 kWh la 800 kWh, în funcție de dispozitivele instalate și de obiceiurile locuitorilor săi. Acesta este motivul pentru care este foarte dificil să se măsoare exact câtă energie electrică trebuie să luăm în considerare atunci când se determină suma de care are nevoie fiecare persoană. Dacă aveți îndoieli, este mai bine să rămâneți la maxim în raza de acțiune dacă proiectați o baterie care să o alimenteze pentru o anumită perioadă de timp. Bateria Powerwall a Tesla are o capacitate maximă de 10 kWh.

Potrivit Energy Information Administration, americanul mediu consumă aproximativ 10908 kWh în fiecare an, care este de aproximativ 909 kWh pe lună. Pe zi, aceasta ar fi în jur de 31 kWh. La nivel mondial, această medie este de aproximativ 3.500 kWh pe an, ceea ce înseamnă aproximativ 9.58 kWh pe zi.

Rețineți, totuși, că acestea sunt medii și nu reprezintă în mod necesar fiecare gospodărie. Având în vedere aceste date, putem concluziona că bateria Powerwall ar putea fi adecvată pentru a alimenta o casă pentru o zi în anumite circumstanțe, dar multe gospodării ar putea să o folosească doar ca unitate de rezervă pentru câteva ore în cazul unei pierderi de energie .

Până acum, am vorbit doar despre capacitatea de stocare, dar există și alte obstacole pe care ar trebui să le depășească o baterie complet funcțională.

Abordarea altor provocări

casa-baterie-powerwall

Ori de câte ori vorbim despre infrastructura electrică din interiorul unei case, este important să abordăm capacitatea nominală specifică de configurare a acesteia. Poate firele să facă față cererii aparatelor conectate la acestea? Evaluarea unei baterii nu diferă. Powerwall-ul Tesla are o capacitate actuală de 5,8 amperi, cu o putere maximă de 8,6 amperi. Acest lucru este foarte tipic bateriilor litiu-ion și este suficient dacă intenționați să rulați un prăjitor de pâine. Dar dacă doriți să porniți un cuptor care are un element de încălzire cu 2,4 kW de putere nominală în timp ce spălați îmbrăcămintea și navigați pe web pe un computer desktop, bateria este practic toastată.

În acest moment, având în vedere capacitățile actuale ale tehnologiei suplimentare de alimentare, nu văd neapărat viabilitatea sa în prezent. Pentru ca bateriile să aibă un impact convingător asupra modului în care casele sunt alimentate, ar trebui să aplicăm un alt tip de chimie cu o capacitate de scurgere mai mare. Întrerupătoarele automate sunt deseori capabile să manipuleze până la 32 amperi de curent, dar cea mai bună tehnologie litiu-ion ne poate oferi este de aproximativ 15 amperi de capacitate de scurgere. Bateriile nu sunt construite având în vedere casele, ceea ce înseamnă că ar trebui să le reinventăm complet.

Da, ați putea rula două sau chiar trei dintre bateriile Tesla împreună, dar există încă o altă problemă: fiecare baterie va avea o rată diferită de descompunere și, atunci când una este complet descărcată, celeilalte ar putea avea încă energie. Deoarece nu vă dați seama care dintre ele s-a descompus mai mult de-a lungul timpului, s-ar putea să ajungeți să accelerați procesul de descompunere alimentând casa cu ambele baterii în același timp, când doar una dintre baterii mai are putere. Solicitarea de energie de la o baterie litiu-ion deja golită este foarte dăunătoare pentru sănătatea sa.

Totuși, nu interpretați greșit această analiză dură pentru un “nu” clar al tehnologiei. Aceasta este o piatră de temelie către crearea unei soluții de alimentare de rezervă foarte versatile și valoroase, care ar putea inspira oamenii să instaleze energie regenerabilă în casele lor. Tu ce crezi? Este chiar o urmărire adecvată? Spuneți-ne în comentarii!