Python While Loop: Introducere și explicații

Python While Loop: introduzione e spiegazione
⏱️ 4 min read

Codificarea este (desigur) despre construirea lucrurilor pentru a-i ajuta pe ceilalți. Cu toate acestea, crearea de programe și software are mai mult de a face cu automatizarea sarcinilor repetitive sau complexe decât orice altceva. Bucla while a Python vă permite să repetați suite de cod pentru a automatiza multe acțiuni simultan.

În această postare, vă arătăm cum să utilizați bucla Python while. În primul rând, să vorbim despre ce face bucla while și unde este cel mai bine folosit.

Vă prezentăm Python’s while Command

Înainte de a începe să creăm o buclă de timp, să setăm scena. Pe scurt, comanda while rulează blocuri definite de cod (o „instrucțiune”) până când se îndeplinește o condiție („expresia”).

Această condiție este evaluată în „context boolean”. Cu alte cuvinte, o buclă while rulează cod în timp ce expresia este egală cu adevărat și se oprește când este falsă.

Vă arătăm cât de minim este ca o comandă mai jos, dar, deocamdată, înțelegeți că puteți face multe doar cu câteva linii.

De ce ați dori să creați un buclă de timp cu Python

Departe de a fi o comandă de nișă, în timp ce buclele se găsesc peste tot în cod. Luați în considerare următoarele scenarii:

  • Faceți ceva și trebuie să mențineți programul în funcțiune până când utilizatorul vrea să renunțe.
  • Construiți site-uri web folosind Django sau Balon și de multe ori extrag date dintr-o bază de date MySQL sau MariaDB.
  • Un script pe care l-ați scris trebuie să analizeze o întreagă foaie de calcul și să efectueze acțiuni specifice.

Ca atare, în timp ce buclele sunt flexibile și puternice – și vor avea mult mai multe aplicații decât aceasta.

Cu toate acestea, „în timp ce” este mai mult o comandă de bază în comparație cu o altă comandă în buclă, cum ar fi „pentru”. Pe scurt, while este folosit pentru a rula codul pe un termen mai lung decât pentru. Acesta din urmă funcționează cu intervale de numere, deci va exista întotdeauna un sfârșit natural al buclei.

Cum să creați o buclă de timp cu Python

Pentru a crea o buclă while, va trebui să definiți comanda, apoi să oferiți o condiție măsurabilă. De fapt, puteți face acest lucru în două rânduri:

Cu toate acestea, acest lucru va provoca o „buclă infinită” – adică una care nu se termină niciodată. Sunteți binevenit să încercați, dar asigurați-vă că puteți părăsi sesiunea de terminal!

Pentru a vă oferi un exemplu de buclă de joc, puteți alege să faceți următoarele:

Să descompunem asta. Mai întâi definim o variabilă cu o anumită valoare. De obicei, alegeți ceva care nu are nicio șansă să apară în programul dvs.

Apoi, începem o buclă while și folosim variabila în expresie. Aici spunem „porniți această buclă dacă„ rulare ”nu este egală cu„ 1. ” ”Desigur,„ rulare ”nu este, așa că bucla apelează run_game() funcţie. În run_game(), ați include variabila și ați schimba valoarea dacă doriți să ieșiți din ea.

Cu toate acestea, acest lucru completează doar jumătate din muncă. Pentru a ieși dintr-o buclă while, puteți să cuibăriți instrucțiunile „if” în bucla while și să le utilizați break comenzi. Luați acest exemplu:

Aici, bucla while începe ca True și afișează elemente din listă pentru a le imprima. Odată ce lista este goală, expresia devine False, iar bucla while se rupe.

În concluzie

Automatizarea codului dvs. este o modalitate de a spori eficiența acestuia. Mai mult, puteți construi acțiuni complexe și oferi utilizatorului final o funcționalitate puternică. Bucla Python’s while este un cal sălbatic de îmblânzit, dar odată ce faceți acest lucru, va deveni un element esențial al fluxului de lucru.

Dacă sunteți interesat de alte subiecte de codificare Python, am publicat anterior un ghid pentru Python 3. Aveți în vedere să utilizați bucla Python’s while și, dacă da, pentru ce aplicație? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Legate de:

  • Transferul fișierelor utilizând serverul HTTP încorporat al Python
  • Golang vs Python: Care este cel mai bun pentru nevoile dvs. de programare?
  • Top 5 site-uri web pentru a învăța Python online GRATUIT

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x