Code Radio este un post de radio pe internet administrat de comunitatea Routech. Redăm muzică concepută pentru a vă ajuta să vă concentrați în timp ce codificați.

În ultimul an, Code Radio devenise unul dintre cele mai mari fluxuri de muzică de pe YouTube. Oamenii au jucat-o în cafenelele lor și în spațiile de colaborare. Oriunde oamenii codificau, șanțul familiar al Code Radio putea fi auzit nu prea departe în depărtare.

Numai în ultimele 28 de zile, dezvoltatorii au ascultat Code Radio mai mult de 14 milioane de minute. (Este echivalentul a 27 de ani de blocare și codificare.)

Radio Caderea si ascensiunea codului

Caderea

Una dintre cele peste 1.250 de melodii de pe Code Radio conținea un scurt eșantion audio dintr-un anime care a jucat peste ritm la sfârșitul unei melodii.

S-a dovedit că o companie de media japoneză – printr-o serie de achiziții – s-a întâmplat să dețină drepturile asupra anime-ului respectiv. Și au folosit un fel de sistem automatizat pentru a naviga pe YouTube și a identifica fluxurile care conțineau mostre din vastul lor catalog de proprietate intelectuală.

Unul dintre aceste fluxuri a fost Code Radio. Și miercuri dimineață, sistemul lor a depus la YouTube o cerere de eliminare automată.

La fel, camerele din 1.000 de cafenele, birouri și spații de hackeri din întreaga lume au tăcut. Fluxul nostru Code Radio a fost înlocuit cu acest mesaj de pe YouTube:

1__Code_Radio% F0% 9F% 8E% A7 ___% F0% 9F% 92% BB_24_7_concentration_music_for_programmers_% F0% 9F% 94% A5_jazzy_beats_from_Routech_org _-_ YouTube | 690x422

Am contactat imediat asistența YouTube. Aceasta trebuia să fie o greșeală.

Reprezentanții serviciului pentru clienți cu care am vorbit au fost prietenoși. Dar nu știau cum să o remedieze. Nici măcar nu știau cum putem recâștiga accesul la comenzile de streaming ale canalului nostru. În schimb, au spus că „se vor uita la el și vor reveni la noi”.

(Începând de luni după-amiază, încă nu am aflat de la ei.)

Așadar, în profunzimea acestei confuzii – într-o mare de tweeturi și e-mailuri de la ascultători dedicați de Code Radio care întrebau ce se întâmplă – am ajuns să văd adevărul: Code Radio avea nevoie de o nouă casă – o casă în care o singură cerere de eliminare automată discutabilă nu putea să o șteargă de la existență.

Code Radio crește, de asemenea

Radio Caderea si ascensiunea codului

“De ce cădem, domnule Wayne? Deci, putem învăța să ne recuperăm.” – Alfred în Batman Begins

Ah – un Radio Code auto-găzduit! Ar exista mai multe beneficii:

  1. Vizionarea YouTube folosește o mulțime de date. Mulți oameni au planuri de date limitate. Dacă ne auto-găzduim Code Radio, am putea servi doar fișierele MP3, mai degrabă decât un flux video. Am putea oferi chiar și o versiune ușoară de date a muzicii la un bitrate mai mic.
  2. YouTube este blocat în multe țări în care Routech este popular – inclusiv China. O versiune auto-găzduită a Code Radio ar fi disponibilă pentru toată lumea, oriunde în lume.
  3. Cu YouTube, trebuie să păstrați aplicația YouTube deschisă sau muzica se va opri din redare (cu excepția cazului în care le plătiți 12 USD pe lună pentru YouTube Premium). Un Radio Code auto-găzduit ar putea continua să fie redat în fundal pe telefon – chiar și atunci când schimbați aplicația sau blocați telefonul.
  4. Cu o versiune auto-găzduită, am putea crea aplicații mobile Code Radio, abilități Alexa, astfel încât să puteți asculta cu ușurință Code Radio pe un Amazon Echo – cerul este limita.

Dar cum am implementa o versiune auto-găzduită? Nu ar fi scump să servești 14 milioane de minute de sunet în fiecare lună. Sunt o mulțime de date.

Radio Cod de construcție

Se pare că comunitatea radio pe internet este destul de activă. Am găsit imediat un minunat proiect radio open-source găzduit pe internet, numit AzuraCast.

Am contactat administratorul proiectului prin Twitter și, în câteva minute, l-am sunat la noi. Era un fost tip radio terestru. El ne-a adus la viteză pe ecosistemul de instrumente radio pe internet.

Da – transmiterea audio digitală către oameni din întreaga lume este mult mai scumpă decât transmiterea datelor noastre de programare de codificare. Dar cu câteva donații suplimentare din partea susținătorilor, ar trebui să putem să le schimbăm.

Cu AzuraCast, plus câteva instrumente suplimentare de releu, am putea rula un post de radio pe internet găzduit la scara noastră anterioară pentru mai puțin de 100 USD pe lună.

Notă laterală: dacă nu sunteți încă un susținător, vă vom saluta sprijinul. Fiecare mic ajutor ajută: https://donate.freecodecamp.org – Și da, acceptăm donații unice, cripto, potrivirea donațiilor angajatorului și multe altele: https://donate.freecodecamp.org/other-ways-to-donate/)

Code Radio este live. Ajută-ne să-l încărcăm și să-l testăm și să ne oferi feedback.

Puteți începe să ascultați Radio Code chiar acum: Ascultați Radio Cod

Lucrăm la o mulțime de funcții suplimentare pe care le vom lansa în următoarele zile:

  • controale bitrate (astfel încât să vă puteți salva datele mobile ascultând la 64 kbps)
  • o formă de chat – de preferință cu conturi de forum existente și moderatori de forum
  • un chatbot (poate Nightbot din nou)
  • taste rapide
  • o experiență mobilă mai bună
  • aducând înapoi clasica animație Saron Yitbarek Code Radio

Aș dori să mulțumesc @abdolsa, @beaucarnes, @raisedadead, @askmp, @scissorsneedfoodtoo și, bineînțeles, Code Radio DJ și curator Lawrence Yeo AKA Trebles and Blues. Toți s-au unit și în 24 de ore au contribuit la punerea în funcțiune a acestui prototip.

YouTube este un MVP real

Cu toată seriozitatea, aș dori să mulțumesc și YouTube. Prin propriul lor bâlbâit, ne-au forțat din greșeală să facem un pas înapoi și să analizăm posibilitatea auto-găzduirii Codului Radio.

Vom continua să postăm tutoriale detaliate de codificare și cursuri gratuite de programare pe YouTube. Nu le păstrăm propria lor incompetență. Suntem recunoscători că există și oferim infrastructura pentru organizații nonprofit ca a noastră pentru a difuza gratuit videoclipuri HD la 1 milion de abonați.

Acesta este doar cel mai recent capitol din mutarea treptată a comunității noastre de platforme proprietare precum Medium și Facebook și peste propriile noastre instrumente precum Developer News și acest forum.

Mulțumesc pentru lectură, mulțumesc pentru ascultare și codificare fericită!