Rainlendar: Aplicație de calendar personalizabilă pe desktop (Giveaway)

Rainlendar: Aplicație de calendar personalizabilă pe desktop

⌛ Reading Time: 5 minutes

 

Timpul este imuabil și, cu excepția cazului în care îl planificați și îl gestionați în consecință, veți rata o mulțime de întâlniri importante, evenimente și sarcini de lucru. Există multe servicii și aplicații online pentru a vă ajuta să vă mențineți organizat și la timp, iar Rainlendar este una dintre cele mai bune aplicații de calendar pentru platformele Windows, Linux și Mac. Este un calendar desktop foarte personalizabil, care vine cu funcții puternice și suport pentru alte calendare, cum ar fi Google Calender, Outlook Calender, CalDEV etc.

Caracteristici

Foarte personalizabil: Spre deosebire de alte aplicații de calendar, puteți personaliza și schimba aspectul Rainlendar schimbând diferite skin-uri cu doar câteva clicuri. Există o colecție uriașă de piei disponibile gratuit și, dacă doriți, puteți chiar să amestecați și să potriviți diferite stiluri de piele pentru fiecare fereastră.

Programați evenimente și sarcini: Cu Rainlendar puteți crea cu ușurință sarcini și evenimente personalizate. Deoarece Rainlendar tratează evenimentele și sarcinile ca două lucruri diferite, va fi mult mai ușor să țineți evidența tuturor programărilor viitoare.

Suportă mai multe calendare: Dacă utilizați deja alte calendare, cum ar fi Google Calendar, Outlook, etc., le puteți integra cu ușurință în Rainlendar și puteți edita toate programările și sarcinile dvs. Mai mult, puteți partaja datele cu terți. Deoarece Rainlendar folosește un format iCalendar standard pentru a stoca toate datele, puteți muta cu ușurință datele înainte și înapoi.

Suportă mai multe platforme: Rainlendar acceptă mai multe platforme precum Windows, Linux și Mac. Dacă vă deplasați între platforme, veți avea Rainlendar și caracteristicile sale.

Instalare și utilizare

Rainlendar este disponibil atât în ​​versiuni gratuite, cât și în versiuni pro, în care versiunea gratuită este puțin limitată în funcțiile pe care le obțineți. Poti descărcați Rainlendar de pe site-ul său oficial și instalați ca orice alt software.

Dacă aveți deja licența la dvs., faceți clic dreapta pe widgetul desktop și selectați opțiunea “Instalați licența”.

rainlendar-install-license

Acum căutați licența și deschideți-o. Această acțiune va instala licența; trebuie doar să faceți clic pe butonul “Reîmprospătare” pentru a finaliza procesul.

rainlendar-lincense-installed

Pentru a crea un eveniment, faceți clic dreapta pe widgetul “Evenimente” și selectați opțiunea “Eveniment nou”.

rainlendar-new-event

Acțiunea de mai sus va deschide fereastra “Eveniment”. Aici puteți completa toate detaliile relevante referitoare la evenimentul dvs. După cum puteți vedea, puteți personaliza o mulțime de lucruri, cum ar fi categoria, ora de început și sfârșit, privat sau partajat, recurență etc. Puteți selecta chiar și alte calendare, dacă este necesar. Doar parcurgeți opțiunile în timp ce le completați și faceți clic pe butonul “Ok” pentru a salva modificările.

Rainlendar-eveniment-detalii

Odată creat evenimentul, acesta va apărea în widgetul “Evenimente” de pe desktop. De asemenea, puteți crea mementouri pentru sarcinile “De făcut” în același mod.

rainlendar-event-created

Pe lângă activitățile de creare și editare, puteți adăuga calendare terțe. Pentru a adăuga un calendar al unei terțe părți, faceți clic dreapta pe widgetul calendarului și selectați “Opțiuni”. Acum, navigați la fila “Calendare” și faceți clic pe butonul “Adăugați” pentru a adăuga un nou calendar.

rainlendar-add-calendars

Aici, în acest ecran, selectați calendarul dorit din opțiunile disponibile și faceți clic pe butonul “Următorul”. De exemplu, am selectat “Google Calendar v3” ca calendar al unei terțe părți.

rainlendar-select-calendar

Acum introduceți adresa de e-mail a contului dvs. Google și faceți clic pe butonul “Selectați calendarul”. Această acțiune va deschide ferestrele de autentificare Google. Pur și simplu introduceți parola și autentificați conexiunea.

rainlendar-enter-email

Introduceți numele calendarului dvs. și faceți clic pe butonul “Finalizare” pentru a adăuga Google Calendar la Rainlendar.

rainlendar-finisaj-adăugare

Asta este tot ce trebuie făcut și, dacă totul a mers bine, veți vedea calendarul adăugat în lista de calendare.

rainlendar-new-calendar-added

Mai mult, puteți alege și alege cu ușurință între calendare doar cu un clic dreapta pe widgeturile desktop. Aceasta este de fapt o atingere plăcută dacă doriți să vă deplasați înainte și înapoi între calendare sau să afișați toate calendarele în același timp.

Concluzie

În afară de cele discutate aici, există mult mai multe caracteristici care sunt destul de utile în utilizarea zilnică. Ceea ce îmi place foarte mult la Rainlendar este că este destul de ușor de utilizat pentru utilizatorii normali, oferind în același timp aproape toate caracteristicile avansate cu care să joci. Una peste alta, Rainlendar este la îndemână și încearcă, deoarece este disponibil și ca versiune gratuită.

Mai mult, băieții de la Rainlendar efectuează o vânzare specială în ianuarie pentru a sărbători Anul Nou. Deci, verificați dacă sunteți interesat.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.