Raportul Microsoft Vulnerabilități arată cea mai mare opțiune

Raportul Microsoft Vulnerabilități arată cea mai mare opțiune

⌛ Reading Time: 3 minutes

Este de mirare că se zvonește că Microsoft lansează Windows 11, raportul Microsoft Vulnerabilități indicând cea mai mare creștere de la începutul raportului? Cine ar putea da vina pe Microsoft pentru că dorește să renunțe la Windows 10 și să o ia de la capăt cu Windows 11?

Raportul Microsoft privind vulnerabilitățile

Știrile despre vulnerabilități nu par să îi facă pe utilizatori să se simtă în largul lor. Și, deși am auzit multe despre vulnerabilitățile Windows, avem tendința să credem că toate sistemele de operare au vulnerabilități – și au! Dar unii au mai mult – mult mai mulți – decât alții.

Raportul privind vulnerabilitățile Microsoft din 2021 prezintă statistici ale anului precedent. Împreună cu evaluarea vulnerabilităților, evaluează și ratingul de severitate al companiilor și analizează câte ar putea fi
atenuat. Vulnerabilitățile Windows duc la încălcări majore ale securității – de fapt, una din trei este cauzată de vulnerabilități neperfectate.

Raportul Microsoft Vulnerabilități arată cea mai mare opțiune

Au existat 1.268 de vulnerabilități Microsoft raportat în 2020. Aceasta este o creștere uimitoare de 48% față de rapoarte în 2019. Dintre aceste vulnerabilități raportate în 2020, 196 au fost calificate drept critice. Iar dintre acestea, 109 ar fi putut fi atenuate prin eliminarea drepturilor de administrator.

Numai în 2020, 90% dintre vulnerabilitățile critice din Internet Explorer ar fi fost atenuate prin eliminarea drepturilor de administrator, 85% ar fi fost prin Edge și 100% prin Outlook.

Compararea vulnerabilităților sistemului de operare

Din nou, toate sistemele de operare au vulnerabilități, dar pentru a evalua mai bine severitatea vulnerabilităților Microsoft, să o comparăm cu alte sisteme de operare.

Din 2018, Windows 10 este pe locul trei pe lista de vulnerabilități critice, dar este mai mare pe listă decât orice produs Apple sau Google. Singurele două sisteme de operare care aveau mai multe vulnerabilități erau Debian (2800) și Ubuntu (1939), Windows 10 având 1765.

Securitatea vulnerabilităților Windows

Chiar sub Windows 10 este Windows Server 2016 cu 1731. Urmează îndeaproape Android cu 1712. Urmează Windows Server 2019, Fedora, Windows Server 2012 și Windows 8.1.

Google Chrome este următorul în lista, pe locul zece, cu 1067 de vulnerabilități critice, urmat de Linux Kernel și Red Hat Enterprise Linux Server. Apple crapă în cele din urmă lista pe locul 13, cu 820 de vulnerabilități. macOS se află pe locul șaisprezece, cu doar 759.

Uitându-ne doar la cifrele din 2020 pentru vulnerabilități totale, Google a aterizat în spatele Microsoft pe locul doi, cu 950 la 1.188 ale Microsoft. Apple era pe locul opt cu 381.

Laptop Vulnerabilități Windows

statistici actuale în 2021 urmați plasări similare cu companii. Microsoft este din nou pe primul loc cu 510 vulnerabilități până acum, Google într-o secundă apropiată cu 507 și Apple pe locul nouă cu 147. Privind produsele individuale, Windows 10 este din nou pe locul trei – în spatele Fedora și Debian.

Odată cu performanța slabă a Windows 10 în Raportul Microsoft privind vulnerabilitățile, este de mirare că se zvonește că vor introduce Windows 11 în curând? Aceste vulnerabilități nu se reflectă bine asupra Microsoft și duc doar la încălcări ale securității. Windows 11 ar putea fi o modalitate de a o lua de la capăt.

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre vina Microsoft asupra hackerilor chinezi pentru exploatarea a patru vulnerabilități de zi zero în Microsoft Exchange.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.