Raspberry Pi 3 – Recenzie și comparație

Raspberry Pi 3 - Recenzie și comparație
⏱️ 5 min read

Fierbinte pe tocurile Raspberry Pi Zero a apărut un nou RasPi de vârf – Raspberry Pi 3. În acest articol ne uităm la noul Pi și completăm caracteristicile și performanțele celui mai nou flagship Pi.

Și da, jocurile retro și streamingul video au devenit mult mai distractive.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

A treia oara cu noroc

Eliberarea Pi Zero a fost un șoc pentru unii dintre noi. Era mic și, deși nu era cel mai rapid Pi din jur, era mai mic și mai rapid decât Pi original. Încă zguduit de șocul lui Zero, ne-am lovit de Pi 3, un nou model pilot cu un pachet de caracteristici noi, toate înghesuite într-o placă de aceeași dimensiune și aceeași configurație ca Pi2 (mai multe despre asta într-o secundă) .

Pi 3 conține o creștere a vitezei procesorului, plus WiFi la bord și Bluetooth. Dacă asta era tot ce știai despre asta, ai fi pompat și l-ai cumpăra oricum, nu? Dar este mult mai mult decât un Pi rapid. Pentru început, acesta este un Pi pe 64 de biți care deschide o lume complet nouă a software-ului în viitor. În timp ce WiFi-ul și Bluetooth-ul sunt plăcute, cheia de ce le are Pi3 este trei cuvinte: „Internetul obiectelor”.

A fost o mare problemă faptul că Microsoft a anunțat că Pi avea acces la Windows 10, dar, după cum se dovedește, era un nume greșit; avea IoT bazat pe anumite aspecte ale Windows 10. Evident, în viitor, ar putea exista un Windows 10 autentic pe Pi când va deveni suficient de puternic. Dar IoT este răspunsul la o mulțime de întrebări „de ce” pe Pi3.

Deci este mai rapid și mai bun. Asta e tot?

Mișcarea lucrurilor în jur

Procesorul principal de pe Pi3 este un procesor ARM Cortex-A53 quad-core de 1,2 GHz de la Broadcom, cipul grafic este același Videocore IV ca celelalte modele Pi, iar memoria RAM este de 1 Gb ca Pi2. Spre deosebire de Zero, dar la fel ca Pi2, acesta păstrează porturile USB și Ethernet standard și rulează Linux și Windows IoT. (Evident, există și alte sisteme de operare, cum ar fi RiscOS și AROS etc., dar hai să o simplificăm.)

Este un dulce succes al ingineriei că au reușit să înghesuie toate aceste caracteristici noi pe această placă deja înghesuită, fără a crește dimensiunea în nicio dimensiune. De fapt, au trebuit să mute LED-urile într-un alt loc de pe placă pentru a se potrivi în toate rutările pentru noile procesoare. De altfel, din cauza procesorului mai rapid și a tuturor componentelor noi, necesarul de energie a crescut, de asemenea, de la 5V / 2A la 5V / 2.5A, deci este posibil să fiți nevoit să achitați mai mulți bani pentru o nouă sursă de alimentare de data aceasta.

pi3-review-top-shot

În sensul vitezei, aveți deja o creștere a vitezei de ceas cu 30% față de Pi2 înainte de a lua în considerare faptul că Pi3 Cortex-A53 este mai rapid decât Cortex-A7 al Pi2. În termeni reali, este cu aproximativ 50% mai rapid. (Apropo, aceasta este de aproximativ zece ori mai rapidă decât Pi-ul original, potrivit unor surse. Este mult.) Mai rapid este întotdeauna bun. Dacă procesorul dintr-un computer rulează mai repede, atunci niciun proces nu se blochează și împiedică procesele mai distractive, cum ar fi redarea video sau încărcarea video. Apropo, OSMC rulează foarte dulce pe Pi3.

Evident, cu aplicațiile de streaming video, este vorba de mai mult decât viteza de ceas; tot trebuie să aveți o bandă largă rapidă și o conexiune directă la Pi cu un cablu Ethernet pentru viteză maximă. Dar viteza WiFi la bord este foarte respectabilă, mai ales că Pi va fi aproape sigur aproape de routerul dvs. din spatele televizorului.

Notă: în ceea ce privește Bluetooth și WiFi, ambele sunt disponibile în hardware, dar accesarea lor este puțin mai dificilă pe linia de comandă decât în ​​GUI.

Deci, Pi rulează acum în super duper pe 64 de biți? Răspuns scurt, nu. Actualele și viitoarele versiuni ale sistemului de operare Raspbian vor fi pe 32 de biți, așa că, deși avem un „încărcător turbo” și este „sub capotă”, de fapt nu este încă conectat la motor. Și folosim combustibil fără plumb.

Vestea bună, totuși, este că distribuțiile pe 64 de biți ale sistemului de operare sunt în faza de planificare (de pe alte platforme decât Debian, așa că auzim), dar în curând veți putea profita de toți acei biți suplimentari cu sistemul de operare. Între timp, sistemul de operare pe 32 de biți funcționează foarte frumos pe noul procesor, așa că nu veți pierde încă această putere suplimentară. Noi suntem foarte mult totuși, aștept cu nerăbdare câteva programe pe 64 de biți.

Concluzie

Vă trimitem înapoi la recenzia noastră Raspberry Pi Zero, iar analogia pe care am folosit-o în concluzia noastră este încă valabilă. Pi2 este ca o mașină sport ieftină, mai puțin costisitoare – o Toyota MR2 – rapidă, dar nu la fel de rapidă sau de încărcată ca o mașină sport de lux. Pi Zero este ca un vehicul pentru toate terenurile dezbrăcat sau Jeep – nu este rapid sau confortabil, dar face treaba.

Pi3 este practic o mașină sport de lux; este un mic Aston Martin de dimensiunea unui card de credit. Este rapid și are o mulțime de caracteristici încorporate pentru viteză și confort. Are încă aceeași dimensiune ca și mașinile normale, dar este foarte bine pus la punct și rulează ca un vis. Are toate clopotele și fluierele. Există dezavantaje? Schimbarea LED-urilor pentru a face loc pentru unele dintre aceste caracteristici va pune o problemă în ziua cuiva, mai ales dacă carcasa dvs. rulează țevi ușoare pentru a arăta LED-urile în afara carcasei.

pi3-review-side-shot

Acestea fiind spuse, există puține dezavantaje și atât de multe dezavantaje încât puteți obține unul chiar dacă sunteți mai mult decât mulțumit de performanța Pi2. Un Pi3 îmbunătățește totul.

Dacă aveți întrebări despre Pi3, vă rugăm să ne anunțați în comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x