Raspberry Pi Zero Review

Raspberry Pi Zero Review

Raspberry Pi Zero este unul dintre cele mai mici computere complete pe care le puteți cumpăra, dar cum se ridică împotriva fraților săi din familia Pi? Este o platformă viabilă sau doar un truc?

În acest articol ne uităm la Raspberry Pi Zero și oferim primele noastre impresii despre acest mic computer impresionant de mic și ieftin.

Conţinut

Mai puțin este mai mult

Primul lucru pe care îl observați despre Zero chiar din cutie este cât de cu adevărat șocant de mic este. Are 65 mm x 30 mm și îl puteți ține literalmente în palma mâinii fără ca acesta să atingă părțile laterale. Dacă nu reușiți să puneți mâna pe una (și să puneți mâna pe una este deloc o ispravă în sine, permiteți-ne să vă spunem) imaginați-vă o riglă de 12 “și scoateți-o pe primele 2,5” și țineți-o în mână . Atât de mic este. este minuscul. Și pe această placă mică aveți tot ce aveți nevoie pentru a rula un computer desktop decent.

S-ar încadra confortabil într-o telecomandă Apple albă de primă generație sau într-un cartuș original Nintendo GameBoy. Unul dintre voi ați realizat deja că se potrivește într-o tablă Altoids, lăsând loc pentru multe alte componente și prize. S-ar potrivi în interiorul tubului corpului unei rachete de zbor standard Estes și ar constitui baza unui sistem de ghidare a vieții reale. Ai putea ascunde unul în spatele unei insigne de nume. Se uimeste mintea.

Acesta atinge această dimensiune minutioasă prin eliminarea tuturor componentelor voluminoase din reviziile anterioare ale plăcii, cum ar fi portul Ethernet, porturile HDMI și USB de dimensiuni complete, GPIO și conexiunile camerei și monitorului etc. Este dezbrăcat până la os cu doar un slot pentru card MicroSD sau TF și porturi micro și HDMI de profil redus. Este atât de neted, de fapt, ai putea să-l strecori într-un buzunar al cămășii și probabil că nu ai ști că este acolo.

raspi-zero-port-locations

Deși puteți achiziționa o bandă liberă de știfturi, puteți lipi în orificiile GPIO de pe placă, dar nu vine echipată cu ele ca standard pentru a menține profilul și dimensiunea scăzute, dar nu toată lumea are nevoie de GPIO până la urmă. În plus, are un antet video compozit gol pe placă, dar dacă doriți să conectați ceva în el, va trebui să obțineți o priză și să-l lipiți singur.

Nu un computer de 5 USD

Bineînțeles, această bandă brutală înseamnă că, dacă cumpărați 5 USD Zero, trebuie să cumpărați și adaptoare pentru a actualiza cele două porturi USB și HDMI la dimensiune completă pentru a conecta stick-uri USB și afișaje HDMI și, bineînțeles, veți cumpăra de asemenea, aveți nevoie de o sursă de alimentare, deși este posibil să aveți deja unele dintre aceste lucruri.

Rețineți că unul dintre porturile USB este pentru alimentare, deci, deși are două porturi micro USB pe placă, doar unul dintre ele este pentru I / O. Dacă doriți să conectați mai multe dispozitive USB în Zero, veți avea nevoie și de un hub USB.

Dacă nu aveți deja adaptoare adecvate, nu trebuie să utilizați componentele oficiale; dacă faceți cumpărături online (în special în China), puteți găsi adaptoare ieftine de înlocuire sau, mai bine, cabluri de dimensiuni mari, care se vor potrivi ambelor capete. Un mini HDMI la un cablu de dimensiuni mari, de exemplu, este mai bun decât utilizarea unui cablu de dimensiuni complete conectat la un adaptor, deoarece acest lucru poate pune stres inutil pe port, mai ales dacă vă deplasați Pi în jurul valorii de mult.

Deci, o revizuire a dimensiunii, ce zici de viteză?

Luați Drumul lent

CPU-ul din Zero este un cip Arm11 de 1 GHz cu ceas respectabil de Broadcom, același cip ca în originalul Pi, dar mai rapid cu peste 300 MHz decât cel de 700 MHz. Da, este mai rapid decât originalul, dar nici măcar aproape de a fi la fel de rapid ca quad-core-ul Pi2 sau 1.2GHz pe 64 de biți quad-core ARM Cortex-A53 CPU al lui Pi3. Mai multe nuclee vor depăși întotdeauna viteza ceasului în orice zi a săptămânii.

Zero rulează mai repede decât un Pi overclockat original și nu are nevoie de radiator deoarece la 1 GHz funcționează la viteza sa nativă.

raspi-zero-artist-impresie

Deci, deși nu este cel mai rapid Pi din lume, nu este nici cel mai lent și are același GPU Videocore ca Pi și Pi2 originale. Este la egalitate și va rula orice funcționează în panourile Pi anterioare. La fel ca originalul Pi, nu este un înlocuitor de desktop și, în timp ce rulează desktop-ul Linux, o face atât de dureros, încet și aproape cu râvnă. Dar nu pentru asta este destinat, nu-i așa?

Are propriile sale utilizări. De exemplu, designul cu consum redus de energie înseamnă că funcționează confortabil și mult mai mult de la o baterie pentru acele proiecte încorporate, fără cap, cum ar fi sistemul de ghidare a rachetelor menționat anterior sau roboții.

Deși s-ar putea să nu fie la fel de bine deservit cu caracteristici de viteză și confort, Zero este utilitar, făcând treaba mic și bine Decat rapid și mare, și suficient de mic pentru a se strecura chiar și în cel mai îngust spațiu al unui proiect. De exemplu, este suficient de ușoară pentru a fi luată pe o dronă în plus față de o cameră și o sursă de alimentare sau suficient de mică pentru a fi strecurată discret într-o ramă foto.

Este un instrument și nu o jucărie.

Concluzie

Analogia pe care am folosi-o este că Pi3 este practic o mașină sport; este un Aston Martin. Este foarte rapid și are multe lucruri încorporate pentru viteză și confort. Pi2 este ca o mașină mai ieftină, mai puțin bine dotată, ca o Toyota MR2 – încă rapidă, dar nu la fel de rapidă sau de bine dotată ca o mașină sport de ultimă generație. Deci, care este Pi Zero în această analogie?

Pi Zero este ca un vehicul utilitar pentru teren teren dezbrăcat, un Jeep sau un carucior de dune – nu este rapid sau chiar confortabil, dar își face treaba, merge în locuri și în moduri în care un Aston Martin nu ar putea spera să facă sau să meargă .

Cel mai masiv dezavantaj al Pi Zero este în acest moment, chiar și la câteva luni după lansare, este practic imposibil să obțineți unul, cu excepția cazului în care monitorizați stocurile aproape orar și comandați imediat când intră. Acest lucru este derutant și enervant. . Organizația Raspberry Pi produce suficiente unități din Pi Zero, potrivit reprezentanților lor de presă, dar încă nu sunt în măsură să țină pasul cu cererea masivă de computer.

„Cel mai bun mod de a pune mâna pe un Pi Zero este să-i urmăriți pe cei patru distribuitori Zero (listați la https://www.raspberrypi.org/products/pi-zero/) pe Twitter, unde tind să posteze actualizări despre stocul nou. Am făcut și continuăm să facem, sute de mii de unități, și o mulțime de loturi au ajuns pe rafturi acum, dar, după cum ați văzut, se vând încă extrem de repede. Este mult mai ușor să puneți mâna pe unul dacă știți când merită să vă uitați. ”

Suntem încă în pierdere pentru a explica de ce este atât de greu, cu o astfel de cerere, să păstrăm suficiente unități pe raft, cu excepția cazului în care este vorba de un truc de vânzări, dar aceasta este o viziune cinică. Pentru a vă ajuta să găsiți un Pi Zero în stoc, există un instrument util.

raspi-zero-whereis

Sperăm că v-a plăcut această primă privire asupra Raspberry Pi Zero. Puteți paria că îl vom vizita din nou în proiecte viitoare și, odată ce organizația Raspberry Pi începe să țină pasul cu cererea, s-ar putea chiar să vă puteți alătura. Dacă aveți întrebări despre Raspberry Pi, vă rugăm să ne anunțați în comentariile de mai jos.

Credit de imagine: raspberrypi.org

Scroll to Top