Razer OSVR – Tot ce trebuie să știți despre căștile ambițioase cu sursă deschisă

Razer OSVR - Tot ce trebuie să știți despre căștile ambițioase cu sursă deschisă
⏱️ 4 min read

Dacă utilizați în mod regulat Steam (ceea ce face aproape orice persoană care joacă jocuri), veți observa în ultimele luni că marchează jocurile capabile de VR cu logo-uri mici; nu numai că, specifică și dacă jocurile sunt compatibile cu Oculus Rift sau cu setul cu cască Vive al lui Valve.

Dar, în momentul scrierii, a apărut un nou logo mic, care ne spune dacă jocurile sunt compatibile cu setul cu cască Razer OSVR. Este un mare pas înainte pentru nou-venitul VR și înseamnă că este timpul ca consumatorii să se gândească la ce este OSVR și ce oferă.

Ce este OSVR?

OSVR înseamnă Realitate virtuală open-source și este oferta open source a lui Razer în spațiul de realitate virtuală. Aceasta înseamnă că orice dezvoltator poate veni și crea și vinde propriul hardware și software pentru platformă fără a fi nevoie să răspundă nimănui. În plus, orice lucru dezvoltat pentru OSVR trebuie să fie compatibil cu alte platforme hardware și software VR – făcându-l în esență Linux sau Android al realității virtuale. Acesta este obiectivul destul de ambițios oricum.

Razer OSVR Design

La fel ca toate căștile VR (cu posibila excepție a PSVR), OSVR este un bloc mare și negru de plastic, cu un dreadlock de cabluri care atârnă din el. Dar, văzând că acest lucru descrie cam fiecare cască VR, nu este o problemă.

Sunt de părere că nimic din ceea ce este manipulat în mod regulat de oameni nu ar trebui să fie lucios, iar singura mea reclamație cu privire la OSVR este că căptușeala lucioasă care ar putea deveni un magnet de amprentă. (Cu toate acestea, este posibil să vedem mai multe modificări ale designului căștilor înainte ca acestea să devină disponibile comercial.)

Versiunea actuală a OSVR are două ecrane OLED separate care sunt vizualizate printr-o pereche de obiective, ambele având propriile ajustări de focalizare pe partea inferioară a căștilor.

În mod crucial, există o cutie de centură atașată la cabluri pentru a le face puțin mai ușor de gestionat.

osvr-ce-este-el-proiectează

Calitatea Razer OSVR

OSVR utilizează o pereche de afișaje OLED cu o rezoluție totală de 2160 × 1200 care rulează la o rată de reîmprospătare de 90Hz, ceea ce pune tehnic setul de căști la egalitate cu Oculus Rift și HTC Vive. Trebuie remarcat faptul că afișajul nu este unul strălucitor pentru Samsung și are un aspect subpixel RGB, rezultând o calitate a imaginii puțin mai scăzută decât rivalii săi – ceea ce ne conduce cu ușurință la preț.

Razer OSVR Preț

Aici s-ar putea ca OSVR să vă atragă cu adevărat atenția. În timp ce calitatea imaginii este mai mare decât PSVR decât Vive / Rift în acest moment, la 399 USD este mai puțin de jumătate din prețul HTC Vive și două treimi față de cel al Oculus. Așadar, obțineți o calitate mai mică (deși în niciun caz îngrozitoare), dar la un preț mult mai mic, ceea ce pare un compromis mai mult decât rezonabil.

Comenzile Razer OSVR

Fiind open-source, OSVR așteaptă în continuare ca un dezvoltator de hardware dur să vină cu o soluție de control cu ​​adevărat satisfăcătoare. Nu există controler de urmărire pentru OSVR și, în timp ce compania recomandă în mod natural comenzile senzorului de mișcare Razer Hydra, acestea sunt destul de greu de trecut în zilele noastre. Unele dintre demonstrațiile OSVR au prezentat, de asemenea, mănușile de urmărire a mișcării de către Leap Motion și Manus, care arată impresionant prin capacitatea lor de a urmări fiecare mișcare a degetului, dar opinia actuală este că nu se potrivesc cu comenzile de urmărire personalizate ale Vive și Oculus în acest moment.

osvr-what-is-it-manus-mănuși

Concluzie

OSVR este o cauză aparent nobilă, deși mai are ceva de parcurs înainte să devină „Android-ul VR” pe care dorește să-l facă (parțial pentru că o mare parte din cod nu a fost pus încă pe deplin la dispoziția dezvoltatorilor).

Succesul OSVR va depinde de cât de mulți dezvoltatori intră în jocuri și, dimpotrivă, de cât de capabilă va fi căștile „open-source” la rularea jocurilor Oculus / Vive. Listarea cu Steam a OSVR ca set de căști oficial este un mare impuls și este plăcut să vezi jocuri mari precum Elite: Dangerous and Keep Talking și Nobody Explodes care o susțin deja. Dar va trebui să fie mult mai multe de unde a venit asta.

osvr-ce-este-lumea-de-scufundări

În acest moment, este încă un proiect promițător, mai degrabă decât un Must Buy, deși deschiderea sa deschisă face din OSVR ceva pe care pasionații de tehnologie îl vor dori în mod natural să rămână în urmă și cu siguranță ceva care merită să ne păstrăm ochii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x