Aici veți găsi o listă de comenzi de bază pentru a începe să dezvoltați aplicații iOS și Android folosind React Native. Dacă nu îl aveți instalat încă, vă recomandăm să urmați ghid oficial.

Începerea unui nou proiect

Există diferite moduri în care puteți bootstrap o aplicație nativă react. Poți să folosești Expo sau create-react-native-app(care la rândul său folosește Expo-Cli) pentru a începe noul dvs. proiect, dar cu această metodă aveți mai mult control asupra a ceea ce se întâmplă în proiect și puteți comunica, regla și scrie propriile module cu biblioteci native pentru platforma mobilă iOS și Android.

react-native init [PROJECT-NAME]
cd [PROJECT-NAME]

Rulați aplicația în emulatorul Android

Această comandă se explică de la sine și așa cum se spune, va porni emulatorul Android și va instala aplicația pe care tocmai ați creat-o. Trebuie să vă aflați în rădăcina proiectului pentru a rula această comandă.

react-native run-android

Rulați aplicația în emulatorul iOS

Această comandă face exact la fel ca react-native run-android dar în locul emulatorului Android, deschide simulatorul iPhone.

react-native run-ios

Unele biblioteci au dependențe care trebuie conectate în codul nativ generat pentru React Native. Dacă ceva nu funcționează după ce ați instalat o nouă bibliotecă, poate se datorează faptului că omiteți acest pas.

react-native link [LIBRARY-NAME]

Ștergeți pachetul

Dacă ceva nu rulează conform așteptărilor, poate că trebuie să ștergeți și să creați un nou pachet cu această comandă.

watchman watch-del-all

Sprijiniți decoratorii

JSX nu acceptă decoratorii în mod implicit, deci trebuie să instalați Babel plugin pentru a-l face să funcționeze.

npm install babel-plugin-transform-decorators-legacy --save
npm install babel-plugin-transform-class-properties --save

Exportați APK pentru a rula pe dispozitiv

Cu următoarele comenzi veți avea și un apk nesemnat, astfel încât să puteți instala și distribui colegilor dvs. în scopul testării. Amintiți-vă doar că acest apk nu este pregătit pentru încărcare în App Store sau în producție. Veți găsi apk-ul dvs. proaspăt în android/app/build/outputs/apk/app-debug.apk.

1. Construiți depanarea pachetului

react-native bundle --dev false --platform android --entry-file index.android.js --bundle-output ./android/app/build/intermediates/assets/debug/index.android.bundle --assets-dest ./android/app/build/intermediates/res/merged/debug

2. Creați construirea de depanare

cd android
./gradlew assembleDebug

Mai multe resurse despre React Native:

  • Cum să creați aplicații mobile cu React Native
  • Componente funcționale față de clase în React Native
  • Cum se testează React Native Apps cu Jest și Enzyme