Realitatea augmentată vs. realitatea virtuală: Care este diferența?

Realitatea augmentată vs. realitatea virtuală: Care este diferența?
⏱️ 3 min read

Este adevărat că realitatea virtuală și realitatea augmentată nu sunt la fel de răspândite ca smartphone-urile, dar este doar o chestiune de timp înainte ca acestea să fie. Acest tip de tehnologie va schimba modul în care vedem lucrurile de zi cu zi, arătându-ne ceva mai tentant, care a întinerit imagini fără limite.

Odată ce lucrurile sunt clare, totuși: realitatea augmentată are acum avantajul asupra realității virtuale și trebuie să ne uităm doar la diferitele aplicații, dispozitive hardware și jocuri video cu realitate augmentată pentru a vedea cine câștigă. Rămâne însă o întrebare: în ce fel diferă aceste două tehnologii?

Ce este realitatea virtuală?

Imaginați-vă pe vârful Everestului. Te uiți în jur și ești uimit de peisajul frumos și de altitudinea intimidantă. Decizi că vrei să sari peste cel mai apropiat munte, așa că sari de pe Muntele Everest și, când te uiți în spatele tău, vezi o pereche enormă de aripi care te ajută să zboare. Acest lucru se întâmplă doar în realitatea virtuală, deoarece cu acest tip de tehnologie vă angajați complet cu lucrurile digitale într-o lume digitală.

Cu realitatea virtuală, vă aflați într-un mediu complet artificial, creat de software. În VR singurele simțuri de care ai nevoie sunt sunetul și vederea și ești transportat într-un mediu virtual complet nou cu care poți interacționa. Realitatea virtuală implică senzori din sau în jurul dispozitivului pe care l-ați pus, puncte în infraroșu, giroscop etc.

Cu realitatea virtuală, piloții pot fi transportați la un avion virtual unde vor avea nevoie de abilitățile pe care le-ar folosi într-un loc real, iar soldații se pot antrena pentru un război fără a fi efectiv într-un singur.

Ce este realitatea augmentată?

augmenetd_virtual_Rock

Realitatea augmentată este puțin mai complicată decât realitatea virtuală, deoarece combină lumea reală cu grafica și informațiile computerizate. Cu AR mediul nostru este îmbunătățit doar cu suporturi digitale, dar nu este complet modificat, așa cum este în VR. Deci, cu AR, nu vei putea lupta împotriva inamicului alături de Yoda și Chewbacca.

Realitatea augmentată este deja utilizată în domenii precum robotica, instruirea militară, divertisment și multe altele! Mulți au folosit, de asemenea, AR pentru a crea un dressing virtual, așa că știi ce arată bine fără a pierde timpul schimbând pantalonii la fiecare două minute. Cu AR pot avea chiar și un păianjen imens pe laptop. Yikes!

spider_virtual_augmentat

Care tehnologie este mai bună?

Nu am de gând să mint, putând fi transportat într-o lume complet diferită, unde poți fi fie pe USS Enterprise, fie pe o navă pirat cu Jack Sparrow sună grozav, dar cred că realitatea augmentată este mai bună, deoarece te ține în mediul dvs. real și îl îmbunătățește. Există deja diverse produse AR pe piață, dar odată cu lansarea Oculus Rift și a Sony Playstation VR, VR vrea să dea o fugă AR pentru bani,

Dacă nu sunteți familiarizați cu Oculus Rift, este o cască de realitate virtuală care va fi lansată pe 28 martie. A fost inițial o campanie Kickstarter care a reușit să adune 2,5 milioane de dolari pentru a face ca această cască să devină realitate. Oculus Rift ar fi prima cască VR orientată spre consumator.

Concluzie

Ambele tehnologii sunt grozave și merită folosite, deoarece ne oferă experiențe pe care nu le vom uita niciodată și ne vor pregăti profesioniștii pe care mizăm pentru diferite servicii. Care tehnologie este preferata ta? Spuneți-ne în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x