Recenzie Katalon Recorder: automatizare puternică și ușoară a browserului

Recenzie Katalon Recorder: automatizare puternică și ușoară a browserului

⌛ Reading Time: 7 minutes

Pentru cei care depind de Selenium IDE, Katalon Recorder, care este de fapt o alternativă compatibilă cu Selenium IDE, este o gură de aer proaspăt. Cu o echipă de dezvoltare mai dedicată, actualizări cu fiecare nouă lansare de browser Chrome și Firefox și funcții chiar mai puternice, a devenit instrumentul de automatizare a browserului. Vom vedea cât de bine funcționează extensia în această revizuire practică.

Acesta este un articol sponsorizat și a fost posibil de Katalon. Conținutul și opiniile reale sunt singurele opinii ale autorului care își menține independența editorială chiar și atunci când o postare este sponsorizată.

Prezentare generală a caracteristicilor

Un lucru care diferențiază imediat Katalon Recorder de Selenium IDE este că este disponibil pentru Chrome, Firefox și Edge. În timpul revizuirii mele, l-am instalat pe browserul Brave bazat pe Chromium, care a funcționat perfect.

Întreaga extensie este concepută pentru a oferi testerilor cea mai mare comoditate. Sursa deschisă și înregistrarea rapidă vă permite să înregistrați și să exportați cu ușurință scripturile Selenium. Interfața de utilizare simplă face ca începerea să fie rapidă și nedureroasă, chiar dacă sunteți nou în automatizarea și testarea browserului.

Motorul Selenium Core 3 efectuează teste și automatizări rapid. După cum vă puteți imagina, este conceput pentru a automatiza sarcini repetitive plictisitoare în browser, cum ar fi sarcinile zilnice din jocuri, crearea de rapoarte și completarea formularelor. Dar, asta e departe de toate.

Efectuați teste bazate pe date importând fișiere CSV și JSON. De asemenea, puteți crea rapoarte care pot fi partajate folosind un tablou de bord vizibil cu date culese din capturi de ecran, jurnale, analize și multe altele prin integrarea cu Katalon TestOps.

De asemenea, este ușor să exportați teste într-o varietate de cadre și limbi, inclusiv Python App Dynamics, Node New Relic Synthetics, Java JUnit, Java TestNG, Java WebDriver RC +JUnit, Typescript Potractor, Python unittest, C# MSTest, C# NUnit, Robot framework , Ruby Rspec, JavaScript WebDriver.io, XML, JavasScript Puppeteer, JSON Puppeteer și JSON Dynatrace Synthetics.

O altă caracteristică minunată este Dark Mode. Dacă ați activat deja modul întunecat în sistemul de operare, Katalon Recorder comută și el. Acest lucru face mult mai ușor pentru ochi.

Noțiuni de bază

Tot ce trebuie să faci este să instalezi Katalon Recorder pe Chrome, Firefox sau Edge. Personal, am fost impresionat că Edge a fost acceptat, deoarece majoritatea extensiilor sunt limitate la Firefox și Chrome. Odată instalat, puteți deschide interfața de utilizare și puteți începe.

Revizuire Katalon Recorder Interfață de utilizare automată a browserului puternică și ușoară

Mă așteptam la ceva mult mai complex. Dar, deși este o extensie puternică, interfața în sine este accesibilă, făcând-o incredibil de ușor de lucrat. La urma urmei, ultimul lucru de care ai nevoie este ceva atât de complicat încât ai prefera să îndeplinești singur sarcini repetitive.

Automatizarea sarcinilor repetitive ale browserului

Automatizarea sarcinilor browserului este una dintre cele trei funcții principale ale Katalon Recorder. Pentru utilizatorul obișnuit, aceasta este probabil caracteristica pe care o veți folosi cel mai mult.

Ca un simplu test, am înregistrat conectarea la mai multe rețele de socializare. Acestea sunt pentru cercetare și marketing, așa că trebuie să deschid mai multe pagini, să mă conectez la fiecare rețea separat și să încarc paginile specifice de care am nevoie. Este o sarcină zilnică pe care ar fi grozav de automatizat.

Tot ce trebuie să fac este să deschid Katalon Recorder folosind pictograma din browserul meu. Dacă nu vedeți o pictogramă, faceți clic pe pictograma puzzle și fixați pictograma recorderului în browser pentru acces ușor.

Katalon Recorder Review Înregistrare automată a browserului puternic și ușoară

Am apăsat pe „Înregistrare” și am trecut prin întregul proces. Totul se înregistrează rapid, fără întârzieri. După ce ați terminat, deschideți din nou interfața de utilizare și faceți clic pe „Opriți”. Acest lucru creează un caz de testare pe care îl puteți rula oricând doriți să automatizați sarcina. Pot spune sincer că Katalon a trecut prin procesul mult mai repede decât am făcut-o eu vreodată. În plus, nu este distras de cele mai recente postări în timp ce sare de pe ecranul de pornire la ceea ce am nevoie de fapt pentru muncă.

Ceea ce îmi place este că fiecare pas este prezentat clar. În plus, puteți edita cu ușurință orice pas după cum este necesar. De exemplu, dacă s-a schimbat o parolă sau o adresă într-un formular, puteți doar să editați acel pas în loc să reînregistrați totul. De asemenea, puteți face clic dreapta pe orice comandă pentru a o elimina, pentru a adăuga o comandă nouă sau pentru a începe testul din acel punct.

Revizuire Katalon Recorder Schimbarea înregistrărilor de automatizare a browserului puternică și ușoară

Când editați sau adăugați o nouă comandă, caseta drop-down vă ajută să alegeți comanda potrivită fără a fi nevoie să vă amintiți totul de la zero. Acest lucru este, de asemenea, ideal dacă creați un test fără a vă înregistra efectiv pașii.

Revizuire Katalon Recorder Comenzi de automatizare a browserului puternice și ușoare

O altă opțiune excelentă este că puteți juca un singur test, o suită întreagă (suitele de testare simplifică gruparea sarcinilor similare) sau puteți juca fiecare suită individuală.

Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, încercați Șabloanele. Le puteți edita după cum credeți de cuviință. Personal, am găsit șabloanele Condiționale și Bucle a fi destul de utile, împreună cu șablonul Captură capturi de ecran.

Katalon Recorder Review Șabloane puternice și ușoare de automatizare a browserului

Capabilități de testare bazate pe date în acțiune

Aș fi destul de impresionat de capacitățile de automatizare. La urma urmei, sunt perfecte pentru jocuri, pentru a completa formulare, pentru a vă conecta pe site-uri și chiar pentru a căuta restaurante, hoteluri și multe altele. Dar, Katalon Recorder face un pas mai departe și cu capabilități de testare bazate pe date.

Deși un singur test este în regulă, nu trebuie să creați un nou test pentru fiecare articol similar. De exemplu, odată a trebuit să verific dacă au apărut noi autori în rezultatele căutării Amazon. A fost un proces obositor.

Cu acest instrument la îndemână, aș putea doar să rulez un test bazat pe date cu un proces de configurare rapid. Am alcătuit o listă rapidă de autori populari doar ca exemplu pentru acest test.

Începeți prin a înregistra procesul pentru un singur punct de date. În cazul meu, am căutat pe Amazon după Stephen King pentru a vedea dacă numele lui a apărut, ceea ce, desigur, a apărut.

Katalon Recorder Review Cărți puternice și ușoare de automatizare a browserului

Apoi, am creat un fișier JSON cu mai mulți autori, astfel încât să îl pot adăuga la automatizarea mea. De asemenea, puteți încărca un fișier CSV dacă aveți numeroase elemente de testat.

Katalon Recorder Review Cărți puternice și ușoare de automatizare a browserului Json

Apoi, tot ce trebuia să fac a fost să încarc fișierul JSON în Test Data, să adaug o nouă comandă la începutul testului meu (loadVars) pentru a executa fișierul JSON și să schimb Stephen King la variabila mea „autor”. Am adăugat și comanda endLoadVars la sfârșit.

Katalon Recorder Review Cărți puternice și ușoare de automatizare a browserului Json gata

În loc să verificăm doar un autor, căutarea s-a repetat pentru ceilalți de pe lista mea. A fost un proces mult mai simplu decât a face totul manual. În plus, nu a trebuit să-mi fac griji cu privire la introducerea greșită a numelor din întâmplare.

Vizualizarea rezultatelor

Pentru a vizualiza rezultatele, trebuie să vă integrați cu un alt produs Katalon, Katalon TestOps. Deși este disponibilă o versiune premium, am folosit doar versiunea gratuită pentru recenzia mea. Puteți folosi același cont pe care l-ați creat în Katalon Recorder pentru a vă conecta la TestOps.

Odată ce ați configurat TestOps, care în principal este doar crearea unui proiect și a unui nume de echipă, trebuie să încărcați raportul. Utilizați funcția Încărcare raport și selectați proiectul creat în TestOps în timpul procesului de configurare.

Katalon Recorder Review Teste puternice și ușoare de automatizare a browserului

Când se încarcă în Katalon TestOps, puteți vedea rapid ce teste ați rulat, cât timp durează și puteți vedea dacă testul a trecut sau nu a reușit. Există o varietate de diagrame pentru vizualizări rapide.

Acesta este ideal pentru companiile care testează datele. Dacă un test începe să dureze mai mult sau eșuează, este un indiciu clar că există o problemă. Acesta este modul perfect de a testa dacă datele sunt disponibile, dacă un formular funcționează corect și multe altele. În loc ca cineva să testeze manual datele, Katalon Recorder o face într-o fracțiune de timp.

Revizuire Katalon Recorder Automatizare puternică și ușoară a browserului Vizualizați 1

Gânduri finale

Pot să văd cu ușurință de ce există peste jumătate de milion de utilizatori ai Katalon Recorder. Este unul dintre cele mai simple instrumente de automatizare a browserului pe care le-am folosit personal vreodată. În plus, cu suportul fișierelor CSV și JSON, puteți testa cantități mari de date simultan, fără a crea teste individuale.

Integrarea cu TestOps este un bonus suplimentar pentru vizualizarea testelor. În general, este o extensie puternică, eficientă și utilă pentru oricine dorește să automatizeze sarcini repetitive și dorește o interfață ușor de utilizat pentru a realiza acest lucru. Încearcă și tu să vezi cum este Katalon Recorder vă poate face viața puțin mai ușoară.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.