Recenzie Octoparse: Instrument de răzuire web ușor de utilizat

Recenzie Octoparse: Instrument de răzuire web ușor de utilizat

⌛ Reading Time: 7 minutes

Web scraping este o metodă automată care extrage cantități mari de date de pe site-uri web. Acest lucru se dovedește a fi extrem de convenabil atunci când aveți de-a face cu colectarea de date pe scară largă. Sigur, procesul se poate face manual, dar ar fi nevoie de vârste și de o întreagă echipă dedicată pentru a finaliza rapid o sarcină de o asemenea dimensiune. În schimb, răzuirea web face totul mult mai ușor folosind metode inteligente de automatizare pentru a obține aceste date într-un timp mult mai scurt.

O companie care oferă astăzi servicii excelente de răzuire web este Octoparse. În această recenzie, aruncăm o privire mai atentă asupra instrumentului său dedicat pentru extragerea datelor de pe web.

Notă: Acesta este un articol sponsorizat și a fost posibil de către Octoparse. Conținutul și opiniile reale sunt singurele puncte de vedere ale autorului care își menține independența editorială chiar și atunci când o postare este sponsorizată.

Simplu de utilizat, dar la fel de eficient pe cât vin

Octoparse este un instrument de răzuire web ușor de utilizat, care colectează date web și le exportă în formatele la alegere. Aceasta include Excel, HTML, TXT, CSV și baze de date precum MySQL, SQL Server și Oracle. Cel mai bun dintre toate, Octoparse nu necesită cunoștințe de codificare, astfel încât oricine poate învăța cu ușurință să utilizeze acest software de extragere a datelor. Serviciul funcționează atât cu site-uri web statice, cât și dinamice.

Octoparse poate fi utilizat pentru a extrage diferite tipuri de date, cum ar fi date despre produse de pe site-uri web importante de comerț electronic precum Amazon, eBay, Target, Walmart și altele similare. În plus, Octaparse poate fi utilizat pentru a colecta postări, imagini sau comentarii de pe toate canalele sociale principale, precum Facebook, Instagram, Twitter sau YouTube.

Software-ul poate urmări, de asemenea, prețurile hotelurilor, evaluările și recenziile de pe site-uri populare de călătorie, cum ar fi Booking.com sau TripAdvisor, precum și să scaneze panourile de locuri de muncă, precum Indeed, Linkedin și Glassdoor, și să extragă informațiile relevante.

Octoparse vine sub forma unei aplicații Windows (XP, 7, 8, 10) sau macOS (10.10 și versiuni ulterioare), pe care utilizatorii trebuie să o descarce și să o instaleze pe dispozitivele lor.

Descărcare Octoparse Review pentru Windows

Pentru cei care nu sunt atât de familiarizați cu răzuirea web, Octoparse necesită o investiție moderată în timp pentru a începe să o utilizeze. Din fericire, creatorii săi oferă o bogată bibliotecă de tutoriale care îi învață în mod eficient pe utilizatori cum să înceapă extragerea datelor.

Tutorialele sunt prietenul tău

Ori de câte ori aveți dubii, accesați pagina Tutoriale de pe pagina web oficială a Octoparse. Din ecranul de start din Octoparse, faceți clic pe butonul Următorul din partea de jos a afișajului lângă cele două miniaturi tutoriale.

Octoparse Revizuire tutoriale de ajutor

Căutați în bibliotecă orice problemă vă confruntați. Unele dintre videoclipurile de top pe care ar trebui să le vizionați acoperă subiecte precum:

 • Noțiuni de bază octoparse
 • Optimizați-vă datele
 • Obțineți date

Octoparse funcționează utilizând două moduri. Primul se numește Mod șablon și oferă utilizatorilor posibilitatea de a crea sarcini (sau răzuitoare) bazate pe diferite șabloane.

Șabloane de examinare Octoparse

Cu modul avansat, utilizatorii pot extrage date de pe orice site web doresc utilizând o configurație flexibilă. Acesta este de fapt modul pe care doriți să îl utilizați, deoarece vă permite să adunați date de la tot felul de site-uri web și este capabil să extragă date în spatele autentificărilor, căutării cuvintelor cheie și multe altele.

Configurarea modului avansat

Configurarea modului avansat în Octoparse nu este atât de înfricoșător pe cât pare. Mai întâi, trebuie să decideți de pe ce site web doriți să scriptați informațiile. De exemplu, să presupunem că aveți nevoie de o listă de cazare într-o zonă. Lista ar trebui să fie completă cu adrese, numere de telefon și site-uri web.

Procesul de răzuire în Octoparse începe prin introducerea adresei URL a paginii web vizate în aplicație. Pagina se va încărca în interiorul programului.

Octoparse Review Detectarea datelor paginii web

Apoi, Octoparse va detecta automat datele paginii web și va extrage informațiile relevante din pagină. Puteți vizualiza rezultatele în partea de jos a ecranului.

Octoparse Review Preview Data

Mai jos, puteți verifica dacă Octoparse a inclus toate informațiile necesare. Puteți șterge anumite câmpuri de care nu aveți nevoie pur și simplu atingând butonul Coș de reciclare.

Pentru a vă asigura că Octoparse răzuiește datele de pe toate paginile site-ului web, trebuie să configurați și o „Buclă de paginare”. Găsiți butonul Pagina următoare / Vizualizare mai multe de pe site și faceți clic pe el.

Octoparse Review Butonul Încarcă mai multe

O serie de acțiuni sugerate vor apărea în caseta Sfaturi portocalii din colțul din dreapta jos al afișajului. Selectați opțiunea „Faceți clic pe butonul„ Încărcați mai multe ”. Odată activat, fluxul de lucru va fi actualizat pentru a include noua buclă de paginare.

Obțineți îndrumări din sfaturi

Dacă Octoparse nu a selectat automat datele de care aveți nevoie, le puteți alege manual. Va trebui să creați un al doilea element de buclă, astfel încât Octoparse să poată face clic pe fiecare element din listă și să selecteze datele de răscolit. După ce ați configurat toți acești pași, totul este pregătit pentru începerea răzuirii.

Utilizatorii pot face extracția în două moduri diferite: pe mașina lor locală cu extracție locală sau în cloud cu extracție în cloud. A doua opțiune este disponibilă numai pentru utilizatorii premium. În timp ce primul poate face o treabă bună, procesul poate fi limitat de viteza de rețea a utilizatorului și de capacitatea hardware.

Octoparse Review Executare sarcină

Din experiența noastră, configurarea unei sarcini cu Octoparse a fost rapidă și nedureroasă după ce am urmărit câteva tutoriale pentru a înțelege elementele de bază ale modului în care funcționează software-ul. Rezultatele extracției au fost corecte în ansamblu și nu am avut nicio problemă să le salvăm într-un fișier Excel.

Octoparse Review Web Scraping Results

Funcțiile Octoparse sunt cuprinzătoare și de anvergură, așa că va trebui să petreceți destul timp folosind programul înainte de a vă familiariza cu toate acestea. Serviciile se extind dincolo de simpla extragere a datelor. Puteți utiliza software-ul pentru a rafina și datele obținute.

Octoparse Review Instrument Regex

De exemplu, utilizând instrumentul RegEx, acesta va genera expresii regulate pentru a înlocui șirurile potrivite din datele extrase cu șirul (s) pe care doriți.

Unde pot obține Octoparse?

Octoparse este disponibil în trei versiuni: Gratuit, Standard și Profesional. Planul Standard costă 75 USD / lună, în timp ce cel Professional îl deblochează pentru 209 USD. Este oferită și o opțiune Enterprise cu funcții personalizate.

Prețuri de revizuire Octoparse

Nivelul gratuit (în mod surprinzător) include multe funcționalități, dar dacă doriți să utilizați opțiunile mai avansate, veți dori să treceți la un abonament plătit. Doar cu un cont standard sau profesional veți putea face lucruri precum:

 • Extrageți videoclipul
 • Obțineți acces la serviciul Cloud (crearea API-ului, extragerea cloud-ului, rotația IP-ului, programarea extragerilor, efectuarea sarcinilor simultane pe o mașină locală, împărțirea sarcinii în extragerea cloud etc.)
 • Efectuați extracții incrementale
 • Împărțiți sarcina în extracții Cloud
 • Afișați mesaje de eroare în timpul procesului de extracție

Concluzie

Companiile care caută un instrument profesional de răzuire web vor opta, desigur, pentru un plan Standard sau Professional. Comparativ, planul gratuit este limitat la un număr redus de sarcini și rulări simultane. În plus, poate exporta doar până la 10.000 de înregistrări. Indiferent, pentru proiectele personale și la scară mică, nivelul gratuit ar trebui să fie mai mult decât suficient.

Dacă doriți să încercați Octoparse, mergeți mai departe și vizitați site-ul oficial și descărcați software-ul. Puteți folosi întotdeauna versiunea gratuită mai întâi pentru a vedea dacă vă place și ulterior treceți la un plan plătit.

Legate de:

 • Cum să fixați site-uri web pe computerul dvs. Windows pentru acces ușor
 • Cum se folosește un instrument de scanare a datelor pentru a extrage date din pagini web
 • Cum să descărcați site-uri web întregi pentru utilizare offline

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.