Recenzie Todoist: Organizați-vă și sporiți-vă productivitatea

Recenzie Todoist: Organizați-vă și sporiți-vă productivitatea

⌛ Reading Time: 5 minutes

Acum că 2015 este aici, este posibil să fi făcut o rezoluție pentru a vă organiza mai mult sau pentru a vă spori productivitatea în noul an. Astăzi vă vom arăta cum vă poate ajuta Todoist să faceți acest lucru.

Todoist, cunoscut sub numele de “cea mai puternică listă de sarcini din lume”, nu este nimic nou; de fapt, există din 2007. Cu toate acestea, dacă ți-ai ținut pasul cu ei, știi că își îmbunătățesc în mod constant serviciile și adaugă caracteristici utile. Astăzi, veți avea șansa să câștigați un abonament premium de un an cu Todoist pentru a vă ajuta să începeți productiv noul an.

Unul dintre lucrurile minunate despre Todoist este că este un serviciu universal cu instrumente disponibile pe multe platforme precum Windows, Mac, Android, iOS, Chrome, Firefox, Gmail, Outlook, Thunderbird, Postbox și dispozitive Amazon. În scopul acestei revizuiri, vom folosi versiunea web.

Adăugarea de activități în Todoist

Todoist vă permite să vă înscrieți prin e-mail sau cu contul dvs. Google. Odată conectat, sunteți condus la tabloul de bord, unde puteți vizualiza și adăuga sarcini, proiecte și etichete (care funcționează la fel ca etichetele). De asemenea, vă puteți filtra sarcinile după prioritate, scadență și multe altele, și chiar creați-vă propriile filtre unice și puternice.

Tabloul de bord Web Todoist.

Pentru a adăuga o nouă sarcină, puteți face clic pe “Adăugați o activitate” din Mesaje primite sau din orice proiect sau puteți face clic pe butonul plus din colțul din dreapta sus al paginii pentru a utiliza funcția “Adăugare sarcină rapidă”. Aceasta va afișa o mică fereastră în care puteți introduce o sarcină, puteți alege o dată scadentă, puteți alege un proiect la care să o adăugați, să adăugați etichete, să setați mementouri și să setați prioritatea sarcinii.

Todoist facilitează adăugarea de sarcini.

Cu un abonament premium, puteți adăuga, de asemenea, note, fișiere audio și fișiere la sarcinile dvs. Acest lucru nu numai că vă va ajuta să vă mențineți organizat, permițându-vă să atașați fișiere PDF, foi de calcul, fotografii și multe altele, dar puteți adăuga și note vocale, astfel încât să nu uitați nimic.

Păstrați-vă organizat adăugând note, fișiere și sunet la sarcinile dvs. Todoist.

Date și inserare de timp

Stabilirea termenelor în Todoist este foarte ușoară, deoarece puteți utiliza “date umane” – adică puteți folosi cuvinte și abrevieri. De exemplu, puteți introduce “mâine la 15:00“(Sau” tom @ 3pm “),”vinerea viitoare“(Sau vinerea viitoare) etc.

Todoist acceptă, de asemenea, datele recurente. Din nou, puteți folosi cuvinte obișnuite precum “în fiecare zi la 21:00“(Sau ziua de ev @ 21:00),”în fiecare a doua zi de vineri“(Sau chiar al 2-lea vin) sau chiar”la fiecare 5 zile începând de marți următoare.“Ai ideea.

Acest videoclip arată cât de ușor este să stabiliți termene în Todoist.

Formatarea textului

Todoist are câteva opțiuni de formatare când vine vorba de textul sarcinii.

  • Folosiți două puncte de exclamare înainte și după pentru textul aldin.
    Exemplu !!Acest lucru va fi îndrăzneț!!
  • Folosiți un subliniere înainte și după cursiv.
    Exemplu _Acesta va fi un cursiv_
  • Pentru linkuri utilizați: “https://www.routech.ro/ (Routech.ro).” Aceasta va afișa “Faceți tehnologia mai ușoară” ca o legătură în sarcina dvs.

Deși există un buton pentru setarea priorității sarcinilor dvs., puteți utiliza și una dintre următoarele comenzi rapide înainte de text: !! 1 (pentru prioritatea 1), !! 2 (pentru prioritatea 2), 3 (pentru prioritatea 3) sau !! 4 (pentru prioritatea 4).

Setarea mementourilor

Todoist creează mementouri automate pentru sarcinile care au o dată scadentă și o oră asociată, care implicit este cu 30 de minute înainte. Puteți schimba setările implicite la 10 minute, 1 oră sau 2 ore.

Setarea mementourilor în Todoist este foarte ușoară.

De asemenea, puteți adăuga mementouri manual și personaliza mementourile după cum este necesar. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe pictograma ceasului atunci când creați sau editați o activitate. Apoi, puteți alege un timp predefinit, cum ar fi 10 minute, 3 ore, 2 zile sau 1 săptămână. Puteți adăuga, de asemenea, mai multe memento-uri, ceea ce este minunat dacă doriți un memento înainte de timp și apoi altul chiar înainte ca un eveniment sau o sarcină să fie efectuată.

De asemenea, puteți alege cum să primiți memento-ul dvs., cum ar fi prin e-mail, notificări push, SMS sau chiar pe web. În setări, puteți alege o metodă implicită de reamintire, dar veți putea întotdeauna să o setați manual și pe baza unei sarcini individuale.

Gânduri finale

Există atât de multe alte caracteristici pe care Todoist le oferă (și chiar mai mult pentru utilizatorii premium); Tocmai am zgâriat suprafața. Dacă vă place să navigați de la tastatură, veți aprecia cu adevărat creșterea productivității comenzi rapide de la tastatură. Puteți utiliza etichete pentru a vă organiza sarcinile și mai mult sau pentru a le sorta rapid.

Todoist Karma te ține pe picioare.

Apoi este “Karma Todoist, “Care este un sistem de urmărire vizuală care vă monitorizează activitățile de gestionare a sarcinilor și afișează tendințele de productivitate. Dacă doriți să vedeți cât de bine progresați pe parcursul săptămânii sau doriți să vă provocați să faceți mai bine, această caracteristică vă va fi foarte utilă.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.