Reclamație depusă la FTC în Google Play Store, permițând aplicații pentru copii „neadecvate”

Reclamație depusă la FTC în Google Play Store, permițând aplicații pentru copii „neadecvate”
⏱️ 5 min read

Este din ce în ce mai greu să te îndepărtezi de aplicațiile și serviciile online care colectează datele noastre, dar nu ar trebui să fie greu să te îndepărtezi de aceiași lucru pentru copii, deoarece aceasta încalcă Legea privind protecția confidențialității online a copiilor (COPPA).

Cu toate acestea, un grup de douăzeci și doi de avocați ai consumatorilor a depus o plângere oficială împotriva Google. Aceștia solicită Comisiei federale pentru comerț să investigheze dacă părinții au fost induși în eroare de aplicații pentru copii „necorespunzătoare” care au apărut în Google Play Store, care au încălcat atât COPPA, cât și propriile politici ale Google.

FTC primește reclamație împotriva Google

Dacă sunteți părinte și căutați aplicații sigure pentru copilul dvs. în Google Play Store, vă așteptați ca ceea ce veți găsi acolo va fi sigur și că aplicațiile vor respecta legea, dar avocații consumatorilor spun că nu este cazul.

„Modelul de afaceri pentru secțiunea Familia Play Store beneficiază agenții de publicitate, dezvoltatorii și Google în detrimentul copiilor și părinților”, a declarat într-un comunicat Campania pentru un director executiv pentru copii fără comerț, Josh Golin.

„Google își pune sigiliul de aprobare în aplicațiile care încalcă legea, îi manipulează pe copii să urmărească reclame și să facă achiziții.”

Plângerea oficială depusă la FTC include câteva exemple: „Centrul de educație preșcolară” și „Top 28 Nursery Rhymes and Song” sunt incluse în plângere, deoarece accesează locația. „Carnavalul Baby Panda” și „Design It Girl – Fashion Salon” sunt incluse într-un alt grup de aplicații care au trimis date de identificare a dispozitivelor către companii de tehnologie publicitară care permit crearea de profiluri pentru tinerii utilizatori.

Împreună cu aplicațiile de mai sus care încalcă regulile, există și mai multe aplicații care pot să nu fie adecvate vârstei. Acestea includ „Joc dentist pentru copii”. Această aplicație permite utilizatorilor să ofere pacienților virtuali fotografii în fundul gâtului. „Doctorul X și eroii urbani” îi determină pe utilizatori să taie îmbrăcămintea pacienților virtuali.

Există, de asemenea, aplicații citate în reclamație, potrivit cărora recenziile părinților susțin că permit achiziții excesive în aplicație, dar nu au fost date exemple.

Răspunsul Google

Google ia „aceste probleme foarte în serios și continuă să lucreze din greu pentru a elimina de pe platforma noastră orice conținut care nu este destinat în mod adecvat copiilor”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

„Părinții doresc ca copiii lor să fie în siguranță online, iar noi muncim din greu pentru a-i proteja”, a continuat purtătorul de cuvânt într-o declarație. „Aplicațiile din programul nostru Designed for Families trebuie să respecte politicile stricte privind conținutul, confidențialitatea și publicitatea și luăm măsuri cu privire la orice încălcare a politicii pe care o găsim.”

Aplicațiile care sunt considerate adecvate pentru copii sunt marcate de Google cu o stea și grupa de vârstă recomandată. Ei susțin că au eliminat mii de aplicații din programul pentru familie în 2018, după ce au constatat încălcări. De asemenea, ei spun că o treime dintre solicitanții la Play Store nici măcar nu reușesc și sunt respinși direct.

În plus

Acesta nu este un teritoriu nou pentru Google. La începutul acestui an, au fost analizate 6.000 de aplicații Android gratuite pentru copii și s-a constatat că mai mult de jumătate au împărtășit detalii cu companii din exterior, cu o posibilă încălcare a COPPA.

știri-google-inadecvat-copii-aplicații-grup

Un studiu al Universității din Michigan a arătat că nouăzeci și cinci la sută din 135 de aplicații comercializate de Google și destinate copiilor cu vârsta sub 5 ani aveau publicitate. Mai mult de jumătate aveau reclame pop-up dificil de închis pentru un copil mic.

Procurorul general din New Mexico a numit Google într-un proces în septembrie care a acuzat dezvoltatorul de aplicații Tiny Lab Productions că a trimis date despre locația copiilor către alte companii.

Se știe că FTC ia măsuri împotriva dezvoltatorilor de aplicații care încalcă COPPA. O companie a fost amendată cu 300.000 de dolari în 2014 și i s-a ordonat să șteargă datele colectate de la utilizatorii cu vârsta sub 13 ani. Grupul a soluționat un caz împotriva unui alt dezvoltator pentru 950.000 de dolari în 2016, urmărind locațiile tinerilor săi utilizatori, fără a primi mai întâi consimțământul părinților.

Poate cel mai deranjant, „Blaze and the Monster Machines” a fost eliminat din Play Store mai devreme, după ce o înregistrare vocală care amenință copiii cu un cuțit a devenit virală, ducând la reclamații ale părinților din Marea Britanie.

În mod clar, aceasta este o problemă pentru Google. În ciuda faptului că au fost lovite în mod repetat de acțiuni în justiție, acestea încă nu par să aibă o modalitate de a verifica aplicațiile din Magazinul Play pentru a păstra copiii în siguranță, ceea ce ar trebui să fie alarmant pentru oricine al cărui copil are voie să joace aplicații pe un telefon la discreția lor.

Ce credeți că se poate face în legătură cu această problemă? Dacă legile și acțiunile în justiție nu pot proteja copiii de urmărirea locației lor și de colectarea informațiilor, ce altceva crezi că se poate face pentru a proteja copiii care folosesc aplicații din Magazinul Google Play? Spuneți-ne părerile dvs. despre aplicațiile pentru copii „nepotrivite” în secțiunea de comentarii de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x