Recunoașterea facială se extinde până la a fi folosită pentru a urmări primatele pe cale de dispariție

Recunoașterea facială se extinde până la a fi folosită pentru a urmări primatele pe cale de dispariție
⏱️ 3 min read

Majoritatea dintre noi știm despre utilizarea obișnuită pentru recunoașterea facială: etichetarea automată a persoanelor în imagini, indiferent dacă sunt stocate pe dispozitivele noastre sau sunt publicate pe rețelele sociale. Dar cercetătorii de la Universitatea de Stat din Michigan au găsit o altă utilizare pentru recunoașterea facială: urmărirea primatelor pe cale de dispariție, care poate fi o metodă mai umană decât dispozitivele de urmărire.

PrimNet

Singura modalitate de a spune dacă o specie de animal este încă pe cale de dispariție, a devenit mai pe cale de dispariție sau poate fi eliminată de pe listă este prin luarea unui număr aproximativ al tuturor animalelor din acea anumită specie.

Este necesară intervenția pentru a opri și a inversa aceste scăderi ale populației,”, A declarat distinsul profesor MSU de informatică și inginerie și autor principal al studiului, Anil Jain. „Recunoașterea facială automată este o modalitate prin care putem ajuta la combaterea acestor pierderi.

Jain și alți cercetători de la Universitatea de Stat din Michigan au dezvoltat PrimNet, un sistem care ține evidența fețelor primatelor pentru a obține o estimare aproximativă a populației, în același laborator folosit pentru a ajuta la rezolvarea infracțiunilor de profil. Se folosește pe cimpanzei, maimuțe aurii și lemuri.

Este văzut ca un mod mai blând de a le urmări decât dispozitivele de urmărire despre care se știe că uneori rănesc sau provoacă stres animalelor. Utilizarea recunoașterii faciale este, de asemenea, mult mai economică, deoarece dispozitivele de urmărire tradiționale pot costa între 400 USD și zece ori mai mare decât suma respectivă.

Cum functioneaza

Acest software diferă de recunoașterea facială deja utilizată la oameni, deoarece nu a fost suficient de generalizată pentru a fi utilizată pe primate. PrimNet a fost instruit de oameni de știință cu ajutorul a mii de fotografii ca referință. S-ar putea să nu pară atât de dificil, dar variațiile unei anumite specii pot fi găsite în diferențele dintre păr / blană, culoarea ochilor și alte caracteristici. Ochii și gurile trebuiau etichetate manual pentru a continua utilizarea sistemului.

Se spune că sistemul PrimNet poate avea o „precizie mai mare de nouăzeci la sută”. Și, deși se poate spera cu siguranță la o precizie mai mare, acuratețea actuală, împreună cu o capacitate de potrivire „primele cinci”, poate fi suficientă pentru a identifica animalul.

știri-recunoaștere-facială-primate-maimuță-de-aur

PrimNet, software-ul bazat pe rețea neuronală, are și o aplicație Android însoțitoare, PrimID. Permite lucrătorilor din câmp să facă o fotografie a animalului și să încerce să-l asorteze acolo pe loc.

Cercetătorii au comparat PrimID cu PrimNet și la sistemele open-source de recunoaștere a feței umane și a constatat că „performanța PrimNet a fost superioară comparării și identificării scenariilor de verificare unu-la-unu sau scenariilor de comparație unu-la-multe”

Dar oamenii de știință nu se bazează pe lauri, deoarece sistemul PrimNet / PrimID este o lucrare în desfășurare. Le-ar plăcea să poată utiliza sistemul pe mai multe primate decât cele pe care se folosește în prezent și ar dori, de asemenea, să facă codul open source pentru a permite mai mult să îl poată folosi, cu speranța că, eventual, anti -agentii traficanți ar putea să-l folosească pentru a urmări originea unui primat care a fost capturat.

Ce părere aveți despre această tehnologie? Puteți vedea cum recunoașterea facială ar putea ajuta la salvarea speciilor pe cale de dispariție? La ce alte utilizări vă puteți gândi pentru recunoașterea facială, altele decât utilizările comune care sunt deja cunoscute? Vorbiți și spuneți-ne mai jos în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x