Remediați problemele de rezoluție a ecranului în Windows 10

Remediați problemele de rezoluție a ecranului în Windows 10
⏱️ 7 min read

Fie că sunteți în jocuri, filme în flux sau lucrați, problemele de rezoluție a ecranului distrug experiența. Remedierea problemei depinde de cauză, care poate varia de la hardware la probleme de setări. Windows 10 oferă o varietate de setări pentru a vă personaliza rezoluția ecranului pentru a se potrivi cel mai bine tipului și situației monitorului.

Cauze frecvente ale problemelor de rezoluție a ecranului

Majoritatea problemelor legate de rezoluția ecranului se rezumă la una dintre următoarele cauze:

 • Setările nu sunt optimizate sau au fost modificate
 • Instalarea unui monitor nou
 • Probleme cu Windows Update
 • Probleme cu driverul
 • Probleme specifice aplicației
 • Problemă hardware (monitor, placă grafică)

În timp ce orice altceva implică schimbarea setărilor, dacă aveți o problemă hardware, va trebui probabil să înlocuiți hardware-ul care nu funcționează. Acest lucru se întâmplă pe măsură ce ecranele se uzează. Cu toate acestea, dacă încercați să jucați un joc sau să urmăriți ceva la o rezoluție mai mare decât suportul pentru placa grafică și ecran, veți avea probleme indiferent de ceea ce faceți. Semnele că aceasta este problema includ:

 • Ecran pâlpâitor
 • Ecranul devine negru sau rămâne negru
 • Ecran Fuzzy, indiferent de setările pe care le modificați
 • Linii prin ecran
 • Anumite culori sunt oprite

În acest caz, va trebui să alegeți o rezoluție mai mică înainte de a juca sau de a viziona ceva. De exemplu, YouTube vă permite să modificați calitatea videoclipului, ceea ce îl ajută să se afișeze mai bine și să transmită mai rapid.

Remediați problemele de rezoluție a ecranului în Windows 10 Youtube

Pentru celelalte probleme, modificarea câtorva setări este adesea tot ce trebuie să faceți.

Probleme cu Windows Update

Înainte de a vă scufunda în setările de afișare, să aruncăm o privire asupra problemelor Windows Update. Dacă problemele dvs. de rezoluție a ecranului nu au început până imediat după instalarea unei actualizări Windows, problema este cauzată în mod normal de o actualizare care vă modifică setările de afișare sau de modificarea driverului de afișare / grafică.

Reglarea rezoluției

Puteți rezolva multe probleme de rezoluție a ecranului în Windows 10 doar ajustând rezoluția. Actualizările Windows, aplicațiile, al doilea monitor și multe altele pot modifica setările implicite sau personalizate.

Faceți clic dreapta oriunde pe desktop și alegeți „Setări afișare”.

Remediați problemele de rezoluție a ecranului în Windows 10 Display

Derulați în jos până când vedeți „Rezoluția afișajului”. Deschideți caseta derulantă pentru a vizualiza opțiunile. De obicei, opțiunea „recomandată” este cea mai bună pentru ecranul curent. Cu toate acestea, testați alte opțiuni pentru a personaliza rezoluția pentru dvs.

Remediați problemele de rezoluție a ecranului în rezoluția Windows 10

Din setările de afișare, puteți regla, de asemenea, luminozitatea, scalarea și setările pentru ecrane suplimentare conectate.

Dacă aveți nevoie de un afișaj mai luminos sau mai vibrant, iar monitorul HD acceptă HD, faceți clic pe „Setări de culoare Windows HD”. Veți putea modifica setările numai dacă monitorul dvs. le acceptă, ceea ce al meu nu, deci nu există jocuri HDR și videoclipuri pentru acest scriitor.

Remediați problemele de rezoluție a ecranului în Windows 10 Hd Color

De asemenea, puteți accesa setări avansate făcând clic pe „Setări avansate de afișare” în Setările afișajului. Selectați afișajul pe care doriți să îl modificați pentru a vizualiza detaliile, apoi faceți clic pe „Afișați proprietățile adaptorului pentru afișare” la sfârșitul detaliilor.

Remediați problemele de rezoluție a ecranului în adaptorul Windows 10

De aici, puteți regla proprietățile adaptorului, rata de reîmprospătare a ecranului (fila Monitor) și gestionarea culorilor (fila Gestionare culoare).

Remediați problemele de rezoluție a ecranului în proprietățile adaptorului Windows 10

Actualizați driverele

Pentru ceva atât de necesar pentru ca hardware-ul să funcționeze corect pe Windows 10, driverele provoacă uneori multe probleme. De exemplu, un ecran pâlpâitor este adesea o problemă a conducătorului auto. Șoferii sunt adesea vinovați de ecrane întinse, rezoluție fuzzy, rate slabe de reîmprospătare și multe altele. De asemenea, pot face ca ecranul dvs. să arate mai mult ca un desktop Windows 95 decât aspectul modern și clar cu care suntem obișnuiți.

Actualizările Windows 10 pot ajuta la rezolvarea problemelor de rezoluție a ecranului dacă actualizarea include un driver îmbunătățit. Nu este întotdeauna cazul, dar este un loc bun pentru a începe. În timp ce Windows iubește să forțeze actualizările automat, puteți efectua și o verificare manuală.

Deschideți meniul Start, tastați „Windows Update” și faceți clic pe „Setări Windows Update”. Dacă Windows nu listează nicio actualizare sau nu verifică automat altele noi, faceți clic pe „Căutați actualizări”. În caz contrar, poate fi necesar să anulați întreruperea actualizărilor dacă le-ați întrerupt.

Remediați problemele de rezoluție a ecranului în Windows 10 Update

Dacă actualizarea nu funcționează, va trebui să actualizați manual driverul. Faceți clic dreapta pe meniul Start și alegeți „Device Manager”.

Remediați problemele de rezoluție a ecranului în Windows 10 Start

Extindeți „Adaptoare de afișare”. Faceți clic dreapta pe adaptorul de afișare și alegeți „Actualizați driverul”. Urmați instrucțiunile pentru a căuta și instala un driver nou.

Remediați problemele de rezoluție a ecranului în Windows 10 Device Manager

Dacă ați instalat un monitor nou, extindeți „Monitoare” și faceți același lucru cu noul dvs. monitor.

Dacă continuați să aveți probleme, faceți clic dreapta pe adaptorul de afișare și alegeți „Dezinstalați dispozitivul”. Reporniți computerul și lăsați Windows să reinstaleze automat driverul. De asemenea, puteți vizita site-ul web al producătorului adaptorului de afișaj pentru a descărca direct cel mai recent driver.

Setări specifice aplicației

Dacă ați instalat recent un joc, o aplicație, un player video sau ceva similar, aplicația poate fi de vină pentru problemele de rezoluție a ecranului. Acest lucru este valabil mai ales dacă problemele de rezoluție apar numai în cadrul acelei aplicații specifice.

Verificați setările aplicației pentru rezoluție sau setări de afișare. De asemenea, verificați cerințele aplicației pentru a vă asigura că ecranul acceptă setările de rezoluție optimă. Nicio setare nu va remedia o aplicație care are nevoie de o rezoluție mai mare decât poate oferi ecranul dvs.

Încercați să conectați un al doilea monitor fără noroc? Încercați aceste remedieri pentru ca Windows să vă recunoască noul monitor.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x