Remedierea decalajului emoțional în comunicarea online

Remedierea decalajului emoțional în comunicarea online

⌛ Reading Time: 6 minutes

“Am de gând să te omor!”

Ce înseamnă acea propoziție? Citiți-l în câteva tonuri diferite și puteți auzi o amenințare sinceră, o mânie simplă sau o explozie jucăușă. Cu toate acestea, comunicarea bazată pe text nu vă oferă acel nivel de înțelegere și, întrucât așa funcționează internetul, ambiguitatea poate fi o problemă. Din fericire, limbajul uman evoluează atunci când este confruntat cu o provocare și, deși lipsa contextului poate duce la o mulțime de neînțelegeri, vorbirea pe Internet a dezvoltat câteva convenții pentru a vă ajuta să vă transmiteți starea de spirit.

Problemele

Dacă ați fost în preajma rețelelor de socializare, a textului sau a e-mailului suficient de mult, ați văzut consecințele care pot apărea dintr-o glumă pe care cineva nu a înțeles-o ca o glumă și probabil ați asistat / experimentat alte furtuni de foc emoționale. Nici tu nu ești doar tu – experimente multiple au confirmat că oamenii nu sunt la fel de buni în comunicarea emoțiilor prin text pe cât cred ei. Deci, ce cauzează deconectarea?

Lipsa de indicii non-verbale: Pe rețelele de socializare cuvintele tale sunt ca versuri de cântece fără muzică. Este util să știți dacă aceste cuvinte sunt cântate încet peste un pian sau țipă peste o chitară zdrobitoare. Cât de mult din comunicarea noastră este non-verbală variază în funcție de situație, dar nu este o sumă nesemnificativă. Expresia, tonul, postura, contextul social și o multitudine de alți factori adaugă metadate esențiale și, fără acestea, acuratețea noastră suferă.

comm-gap-egocentrism

Egocentrism: Știi ce vrei să spui, așa că de ce nu toată lumea? Toată lumea vede realitatea diferit, dar pentru că 100% din experiența noastră de viață este din perspectiva noastră, ne implicăm în mod natural să comunicăm cu oamenii într-un mod pe care l-am înțelege. Când scriem cuvinte, le auzim spunând într-un anumit fel în propriul nostru cap, dar acele metadate nu se atașează. Este ca și cum ai atinge ritmul unei melodii. Auzi melodia în cap, dar nimeni altcineva nu are acel avantaj.

Efectul negativității: Presupunem adesea cel mai rău, mai ales atunci când primim e-mailuri concise și formale, în care limbajul tinde să se întâmple cu mult mai puțin cald și mai negativ decât intenționează scriitorul.

Comunicare asincronă: Lipsa răspunsurilor imediate poate duce la o mulțime de neînțelegeri și poate reduce percepția cuiva asupra consecințelor pentru a spune ceva neplăcut.

Segmente de public neintenționate: S-ar putea să scrieți postarea dvs. pentru un public pe care știți că îl va înțelege, doar pentru a fi interpretat greșit de cineva care nu face parte din acel public.

Câteva moduri în care limbajul s-a adaptat

Nu există o „mare soluție” pentru decalajul de comunicare mediat de computer. Dacă am fi vrut să transmitem toate meta-limbajul pe care îl facem personal, fiecare text și postare ar trebui să fie propria sa nuvelă. Cu toate acestea, există câteva lucruri care vă pot ajuta.

  • Emojis / Emoticons 🙂 bomboanele comunicării scrise. Câțiva dintre ei fac ca totul să pară un pic mai dulce, dar prea mulți = o mizerie siropoasă 🙁 Acestea funcționează foarte bine ca accente emoționale și pot indica totul, de la fericire 🙂 la umor; D la scepticism: – / dar au o gamă destul de limitată și poate fi interpretat greșit. Emoji-ul „Limba jucăușă care iese în afară” ar putea fi emoji-ul unei alte persoane „Îmi bat joc de tine”.

comm-gap-emojis

  • GIF-uri: Nu este de calitate HD, dar se bucură, se încarcă rapid și, de fapt, vă oferă o modalitate de a adăuga un limbaj corporal real textului. GIF-urile sunt mult mai expresive decât emoticoanele și nu este prea greu să găsești unul care să-ți rezume tonul într-un mod relatabil. Sunt nestandardizate și voluminoase, totuși, așa că lipirea prea multor dintre ele în conversațiile tale devine deranjant rapid și funcționează bine numai cu platforme care integrează o funcție bună de căutare.

comm-gap-gifs

  • Puncte de exclamare !!! Acestea erau Red Bull de punctuație, numai pentru a fi utilizate atunci când aveți cu adevărat nevoie de energie. În comunicarea online, totuși, au ajuns să fie un semn de entuziasm și căldură. “Suna bine.” poate fi citit în multe tonuri, dar „Sună bine!” este probabil menit să fie vesel. Punerea lor după fiecare propoziție vă va face să sunați ca un șmecher, dar folosite judicios, sunt un mod clar, dar convențional, de a semnala că nu sunteți furios. Un punct este în regulă pentru conversațiile dvs. semi-formale, dar trei vă pot transmite entuziasmul într-un comentariu de pe Facebook!

puncte de exclamare

  • Elipsele … Acesta provoacă de fapt mai multe probleme decât rezolvă, deoarece este literalmente menit să fie ambiguu. În scrierea informală, lăsând ceva nespus la sfârșitul propoziției poate transmite dezamăgire („Nu m-ai sunat …”) sau chiar agresivitate pasivă („Orice … e în regulă …”). În scrierea formală, aceasta reprezintă informații mai puțin relevante. Este adesea folosit ca o modalitate de a face ca finalizarea propoziției să pară „mai moale”, dar este foarte ușor interpretată greșit ca o emoție negativă, deci este mai bine să o eviți și să rămâi cu punctul de exclamare mai prietenos.

comm-gap-elipses

  • CAPITALE: DEȚI NU TREBUIEȚI NICIODATĂ TIPAȚI UN MESAJ COMPLET ÎN TOATE MAJUSCULE, ele POATE fi un mod excelent de a accentua cuvintele, mai ales atunci când nu aveți acces cursiv.

comm-gap-caps

  • Acronime / slang pe internet lol: Epoca mesajelor instantanee a dat naștere unor nenumărate acronime, iar cele mai puternice dintre ele au supraviețuit, fiind născute și lansate în fiecare zi candidaturi pentru meme. LOL, OMG, SMH și mulți alții pot fi folosiți ca markeri emoționali, dar, la fel ca în alte limbi noi, pot fi afiliați generațional, așa că, vorbind adevărat, nu încercați prea mult să arătați treziți.

comm-gap-lol

  • Hahaha / jajaja / 555 / ㅋㅋㅋ / : Puteți râde într-o mulțime de limbi online, probabil pentru că este înțeles universal ca un marker de iluminare a dispoziției. Râsul atmosferic nervos este o parte normală a conversației umane, așa că are sens să îl introducem și în textul nostru.

comm-gap-felix

  • Scrisori suplimentare: Oamenii variază în mod firesc lungimea silabelor noastre împreună cu tonurile cuvintelor noastre, astfel încât adăugarea unor noi litere suplimentare poate face uneori semnificația dvs. mai clară. Este ca și cum ai adăuga un mic zumzet la ritm atunci când încerci să scoți un ton pentru cineva.

comm-gap-letters

Nu vă fie frică să vă arătați sentimentele

Oamenii sunt minunați să se adapteze la medii noi, iar limba noastră vine împreună cu noi. Ne-a luat destul de mult să standardizăm gramatica și punctuația după inventarea scrisului, iar eliminarea decalajului de tonuri pe Internet s-ar putea dovedi a fi la fel. Setările de context redus în care ne găsim adesea online sunt pline de oportunități de a înțelege greșit și de a fi înțeles greșit, astfel încât utilizarea judicioasă a semnalizării emoționale nu este cu siguranță un lucru rău. O parte din aceasta se poate simți banală, juvenilă sau enervantă, dar totul face parte din procesul de a afla ce funcționează și, în cele din urmă, de a ne înțelege mai bine.