Remedierea problemelor cu iCloud Desktop și sincronizarea documentelor în macOS Sierra

Remedierea problemelor cu iCloud Desktop și sincronizarea documentelor în macOS Sierra

Dacă ați urmărit lansarea macOS Sierra, este posibil să fi auzit că sincronizarea iCloud Desktop și Documente este una dintre noile caracteristici ale sistemului de operare. Această caracteristică sincronizează folderele Desktop și Documente Mac cu iCloud, făcând fișierele disponibile pe toate Mac-urile și dispozitivele iOS conectate la acel cont iCloud. Acest lucru este îngrijit, dar au apărut rapoarte niste utilizatori pierzând (sau gândire au pierdut) date după activarea funcției. Vina este ambiguitatea cu privire la modul în care funcționează caracteristica și o interfață de utilizator slabă, dar din fericire problemele nu sunt prea greu de rezolvat.

Cea mai mare problemă este într-adevăr UI. Comutatorul de pornire / oprire pentru iCloud Desktop și Documente este doar o comutare obișnuită iCloud. Din punct de vedere istoric, acele casete de selectare nu au fost foarte clare. Când dezactivați, veți vedea un avertisment despre eliminarea datelor, desigur. Cu toate acestea, nu este întotdeauna clar de unde sunt eliminate datele. Dacă aceasta este o problemă pentru Contacte, vă puteți imagina frustrarea care apare atunci când aceeași interfață de utilizare este utilizată pentru a sincroniza care sunt probabil cele mai importante dosare ale dvs.

Cu toate acestea, această caracteristică ar putea fi minunată. Dacă aveți mai multe Mac-uri, nu trebuie să utilizați Dropbox, un server sau partajarea de fișiere din rețea pentru a sincroniza fișierele fără fir între mașini. În schimb, puteți sincroniza în mod transparent folderele Desktop și Documente în fundal. De asemenea, veți putea accesa fișierele dvs. pe dispozitive iOS, precum și prin iCloud.com. Deci, backup și disponibilitate largă: ce pereche minunată!

iCloud-desktop-documente-portal-web

ad-banner

Din păcate, iCloud nu a fost întotdeauna de încredere sau chiar previzibil. Arhitectura de bază este un fel de cutie neagră. Acest lucru face dificil să vă dați seama când are loc sincronizarea, ce date sunt suprascrise și cum sunt gestionate fișierele conflictuale. S-au făcut schimbări și cu siguranță mai multe vin, dar nu este genul de sistem solid al rocii pe care ar putea să-l spere utilizatorii.

Unde sunt lucrurile mele?

Prima dată când porniți iCloud Desktop și Documente pe un Mac, toate fișierele dvs. vor rămâne fixate. Fiecare articol se va sincroniza cu iCloud și totul va fi în regulă cu lumea. Problemele încep să apară când activați sincronizarea pentru următoarea mașină.

Pe această a doua mașină, macOS preia instantaneu fișierele de pe desktopul local și le aruncă, fără cerimonie, într-un alt folder. Acel dosar se va numi ceva de genul „Desktop – MacBook Pro al lui Steve” și îl puteți găsi pe desktop. Mulți utilizatori nu și-au dat seama că acest lucru se întâmplă. Vă puteți imagina reacțiile de panică atunci când sunteți întâmpinat cu un desktop aparent gol. S-ar putea părea că iCloud v-a înlocuit desktopul existent cu desktopul „canonic” iCloud, dar nu a făcut-o. Fișierele dvs. sunt încă acolo, doar mutați puțin. Remedierea este ușoară: mutați din nou fișierele din acel nou folder pe desktop.

Această idee ajută la evitarea suprascrierilor accidentale, dar nu este un comportament la care s-ar aștepta orice utilizator. O casetă de dialog ar face probabil ca această problemă să dispară imediat.

De ce s-au mutat folderele mele?

icloud-desktop-documents-sidebar

Este posibil să fi observat că folderele Desktop și Documente nu sunt acolo unde erau. După activarea funcției, ambele foldere sunt mutate în secțiunea iCloud din bara laterală Finder. Nu le veți mai vedea în secțiunea Favorite sau în directorul dvs. de utilizatori. Acest lucru a subliniat existența fișierelor ca „în afara” sistemului dvs., dar nu există nicio indicație că acest lucru s-a întâmplat. În schimb, veți găsi fișierele la noua lor casă: ~/Library/Mobile Documents/com~apple~CloudDocs/Desktop sau /Documents. Rețineți că folderele sunt legate simbolic de locațiile de director mai vechi. Ca atare, aplicațiile și utilizatorii din linia de comandă își pot accesa fișierele în continuare în căile folderului de acasă, dar biții reali sunt în altă parte.

Ce se întâmplă dacă îl opresc?

icloud-desktop-documents-toggle-off

Dezactivarea lucrului este, de asemenea, confundată de o casetă de dialog vagă. De obicei, când opriți un serviciu iCloud, toate înregistrările pe care iCloud le-a sincronizat cu aparatul dvs. sunt șterse. Deci, dacă dezactivați sincronizarea Desktop și Documente, înseamnă că iCloud vă încurajează folderele Desktop și Documente? Da, dar numai pe mașina respectivă.

De fapt, acest lucru are sens în lumea iCloud. Dar probabil că nu se așteaptă majoritatea utilizatorilor. macOS vă va spune unde să vă găsiți fișierele: le veți vedea în continuare în iCloud Drive și le puteți descărca manual înapoi în folderele dvs. acum restaurate, dar goale, de la ~/Desktop și ~/Documents.

Avertisment mare: dacă ați dezactivat sincronizarea iCloud în timp ce documentele de pe unitatea dvs. locală nu au fost încărcate complet, fișierele respective ar putea fi doar dispărea. S-ar putea să găsiți versiuni în ~/Library/Mobile Documents/com~apple~CloudDocs, dar fără promisiuni. Deci ferește-te.

Concluzie: Fii atent

Se pare că iCloud Desktop și Documente nu sunt încă perfecte. Cele mai mari probleme par a fi implementarea neclară și o IU vagă. Înainte de al porni, asigurați-vă că faceți backup. Nu deveniți victima voodoo-ului iCloud.

Scroll to Top