Reporniți Restore Rx - o modalitate ușoară de a vă restabili automat sistemul Windows

Reporniți Restore Rx – o modalitate ușoară de a vă restabili automat sistemul Windows

Dacă aveți computere accesibile publicului, cum ar fi în sălile de clasă sau cafenelele pe Internet, atunci este necesar să vă protejați computerele de a fi infectate sau corupte. În plus, ar trebui să aveți și o modalitate de a vă reseta computerele, astfel încât să le puteți readuce în stare curată atunci când sunt infectate. Reboot Restore Rx este un software util care vă poate reseta automat computerul la o stare curată predefinită la fiecare repornire.

Anterior, a existat un instrument oficial Windows numit “Steady State” care făcea același lucru exact, dar software-ul a fost abandonat de Microsoft din anumite motive. Iată cum puteți utiliza Reboot Restore Rx pentru a vă reseta computerul la fiecare repornire.

Ce este Reboot Restore Rx

Reboot Restore Rx este un software simplu ușor și gratuit, care vă poate restabili computerul într-un punct de restaurare predefinit automat. În acest fel, indiferent de modificările pe care le-a făcut utilizatorul în sistem, inclusiv orice instalări și modificări, Restartare Restaurare va reseta automat computerul la setările de bază la fiecare repornire. Acesta este aproape un mod perfect de a vă proteja computerul și este deosebit de util în medii precum spațiile publice, sălile de clasă, bibliotecile etc., unde lucrurile pot merge prost ușor și frecvent.

Instalare și utilizare

Notă: Restart Restore presupune starea curentă (în timp ce instalați) computerul ca bază. Deci, asigurați-vă că aveți totul configurat corect pe computer înainte de a continua.

Pentru a începe, accesați site-ul oficial al Reboot Restore Rx și descărcați freeware-ul. Odată descărcat, executați fișierul și faceți clic pe butonul “Instalare” pentru a continua. Dacă este necesar, puteți schimba folderul de destinație făcând clic pe butonul “Răsfoire”.

Acum reporniți Restore Rx va verifica diferitele lucruri din registrul Windows. Odată finalizat, faceți clic pe butonul “Următorul”.

reporniți-restaurați-registru-verificați

În această fereastră, selectați unitatea (unitățile) pe care doriți să le protejați și faceți clic pe butonul “Următorul” pentru a continua. Deoarece C: drive este cel care găzduiește toate fișierele și configurațiile de sistem, ar fi alegerea ideală. Dacă doriți să protejați alte unități, puteți face acest lucru bifând casetele de selectare corespunzătoare.

reporniți-restaurați-selectați-unitățile

Acum trebuie doar să verificați setările pe care tocmai le-ați configurat și să faceți clic pe butonul “Next”. Restart Restore va afișa, de asemenea, alte detalii, cum ar fi folderul de instalare și starea Control acces.

reporniți-restaurați-confirmați-setările

Odată ce instalarea este finalizată, reporniți sistemul, astfel încât Restart Restore să se poată configura corect instalând Pre-OS Recovery Console.

reporniți-restaurați-reporniți-ferestrele

Din acest moment înainte, Restart Restore va sta liniștit în bara de activități. Lucrul bun este că, Reboot Restore necesită zero configurații. De fapt, nu există niciun panou de setări pentru a configura Restart Restore.

pictogramă repornire-restaurare-tavă

Odată instalat corespunzător, Restart Restore va reseta automat computerul la setările de bază la fiecare repornire.

reporniți-restaurați-restaurați

Dacă vreți vreodată să accesați opțiunile de boot din Reboot Restore, apăsați în mod repetat butonul “Acasă” de pe tastatură în timp ce este afișat ecranul de pornire Restart Restore. Dacă este necesar, puteți dezinstala Reboot Restore de aici.

reporniți-restaurați-opțiuni

Dacă doriți să efectuați modificări în sistemul dvs. în timp ce utilizați Reboot Restore, pur și simplu faceți clic dreapta pe pictograma barei de activități și selectați opțiunea “Dezactivați Restart Restore Rx”. Odată dezactivat, orice modificare adusă sistemului dvs. nu poate fi anulată.

reporniți-restaurați-dezactivați

Dacă doriți să eliminați pictograma barei de activități, trebuie să dezactivați “shieldtray.exe” de la pornirea la fiecare pornire Windows. Această acțiune nu va dezactiva programul Restart Restore și dezactivează numai pictograma tavă.

Asta este tot ce trebuie făcut și este atât de simplu de utilizat un software simplu, cum ar fi Reboot Restore, pentru a reseta automat setările PC-ului la o linie de bază predefinită la fiecare repornire.

Concluzie

Rău despre versiunea gratuită a Reboot Restore este că nu puteți crea mai multe puncte de restaurare de bază și nu există suport pentru unele actualizări critice, cum ar fi actualizările Windows și actualizările AntiVirus. Desigur, puteți elimina limitările cu versiunea PRO. În afară de asta, Reboot Restore este un mic instrument la îndemână, care face treaba fără a ascunde resursele sistemului sau orice alte configurații nebunești.

Sperăm că acest lucru vă ajută și faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea acestui software gratuit.