Mă numesc Roger și sunt dezvoltator autodidact. Plănuiam să merg la facultatea de drept când eram la universitate, dar am ajuns să înființez un startup. Pornirea nu a reușit, dar a trebuit să învăț codul front-end (HTML / CSS de bază) pentru a ne ajuta să livrăm unele produse.

Am început să lucrez la câteva roluri de marketing digital care necesită dezvoltarea web, analiza datelor și alte abilități, lucrând și construind sisteme de analiză în Python și jucând cu site-uri web în Ruby, HTML și CSS. Am plasat alte câteva autodidacte în slujbele lor de vis în cel mai recent rol al meu de șef de creștere pentru o companie de științe de date și învățare automată.

De asemenea, tocmai am terminat de scris un Ghid de 80 de pagini despre cum să obțineți un loc de muncă de programare fără o diplomă.

Prin toate acestea, am selectat câteva resurse utile pe care eu însumi le revăd frecvent și le împărtășesc cu diferiți studenți. Experiențele mele m-au ajutat cu adevărat să aflu ce resurse utile îi ajută pe oameni să își parcurgă cariera și care nu.

Am fost un agent de marketing. Îmi pot da seama ce resurse abia adaugă valoare și care le fac. Vă voi indica cele care chiar adaugă o valoare extraordinară. Consideră-l un sfat din interior.

Așadar, fără alte întrebări, iată resursele pe care le-am găsit care funcționează cu adevărat pentru mine și pentru diferiți studenți.

Începeți să vă găsiți comunitatea

Singurul lucru care a adăugat cea mai mare valoare pentru mine personal sunt comunitățile puternice axate pe învățare. În setările la locul de muncă, 80% din învățare are loc între mentori și mentori. Vrei să te înconjori de o comunitate de susținere ori de câte ori înveți ceva nou, astfel încât să poți beneficia de același efect.

Iată câteva dintre comunitățile care mi s-au părut utile:

 • Un subreddit în cadrul comunității Reddit mai mari, învățați programarea subreditării este dedicat resurselor de programare și pentru programarea cursanților. Este o resursă excelentă în care oamenii vor susține resursele de top pentru a învăța programarea pentru consumul dvs. Am găsit-o pentru că sunt un utilizator frecvent de reddit și, spre bucuria mea, a ajuns să fie una dintre resursele mele de top pe care să le consult frecvent.
 • Am trecut apoi la omniprezent Stive Overflow. Aici puteți vedea o varietate de provocări de programare și răspunsuri furnizate de experți din diferite comunități de programare. Am venit aici atât pentru a vedea răspunsurile compilate de la experți în domeniu, cât și pentru a-mi pune eu întrebări.
 • Am început apoi să navighez Știri despre hackeri. Este un feed curat zilnic cu cele mai valoroase și relevante știri despre tehnologie și programare. Membrii comunității sunt responsabili pentru votarea în sus și în retragere atât a articolelor, cât și a comentariilor, asigurându-se că trimiterile de calitate vin în prim plan. Am găsit că articolele sunt de foarte bună calitate și bine verificate aici.
 • Am contactat diferiți angajați ai companiilor, inclusiv Google, Facebook și multe altele, contactându-i prin conturile lor de e-mailuri și e-mailuri pe care mi le-au furnizat. A fost o resursă de neprețuit pentru a face conexiuni în carieră și pentru a obține resurse excelente de la care să înveți.
 • Apoi, mergând mai departe, am găsit Comunitatea de programare Quora. Cu mulți dintre utilizatorii inițiali cu sediul în Silicon Valley, site-ul a devenit un hotspot pentru a ajunge la oameni inteligenți și calificați din punct de vedere tehnic. Am consultat mega-fire legate de programarea învățării și am pus întrebări pentru a-mi continua învățarea aici.
 • În cele din urmă, am găsit Slashdot, o comunitate mare de programare plină de profesioniști IT. Tinde să fie umplut cu oameni care folosesc SourceForge. În timp ce comunitatea pare să se concentreze mai mult pe soluții mai vechi cu sursă închisă, poate fi totuși un depozit util de cunoștințe și îl răsfoiesc ocazional.

Lucrul foarte interesant cu aceste comunități de programare este că toate sunt depozite bogate de resurse de carieră cu adevărat utile. Am reușit să ajung la diferiți mentori de ajutor și să consult, de asemenea, tone de fire și experiențe de la oameni care lucrează în industria tehnologică.

Apoi, uitați-vă prin codul real și creați-vă portofoliul

Acum, după ce ați terminat de analizat diferite comunități care vă pot ajuta în călătoria dvs. de programare, puteți să vă întoarceți și să faceți ceea ce am făcut. Căutați depozite de cod unde puteți începe să contribuiți!

 • GitHub este cel mai mare depozit de coduri din lume. Codul de aici este actualizat de către diferiți colaboratori aproape o oră, multe dintre elementele fundamentale ale diferitelor limbaje de programare fiind găzduite și actualizate aici constant. Căutați prin diferite blocuri de cod, contribuiți cu un cod propriu sau găzduiți proiecte pe Github pentru colaborare. De asemenea, puteți căuta depozite „minunate” pentru a obține o listă de resurse curate pe diferite subiecte de programare. Așa am început să văd puterea mega-listelor de resurse de programare.
 • Bitbucket este un alt set de depozite Git, mai potrivit pentru nevoile echipelor distribuite. Îl puteți folosi pentru a vă încărca codul și puteți arunca o privire la alte depozite. Principala diferență dintre acesta și GitHub este că puteți avea depozite private nelimitate, spre deosebire de prețurile GitHub atunci când vine vorba de a face depozite private. În timp ce acest lucru face Bitbucket mult mai atractiv pentru echipele private, înseamnă, de asemenea, că majoritatea proiectelor open-source de acolo sunt găzduite pe GitHub. Acest lucru este mai atractiv bazat pe comunitatea largă de programatori care caută activ proiecte open source.

Consultați și participați la Wikis

Când am terminat de încorporat depozite de coduri și comunități de programare în rutina mea de zi cu zi, m-am orientat către Wikis – cunoștințe actualizate în mod constant cu tone de informații actualizate de utilizator. Am căutat să adaug cunoștințe, să iau legătura cu alți contribuitori de cunoștințe și să absorb cât mai mult posibil.

Următoarele Wiki au fost deosebit de utile:

 • Comunitatea de subreditare a programului de învățare a fost deja menționată mai sus ca o resursă excelentă. Subreditul are un Aflați programarea Wiki, un efort de colaborare între membrii acelei comunități pentru a crea o resursă vie, valoroasă, care vă poate ajuta cu elementele de bază ale codului, de la formatarea întrebărilor la modul de depanare.
 • Wikibooks este o bibliotecă vie cu diferite cărți oferite de utilizatori. Mulți dintre ei se referă la subiecte de programare precum acesta Wikibook despre programarea C ++, o resursă pe care am consultat-o ​​când mă uitam în limbă.
 • În cele din urmă, Kaggle Wiki este un Wiki axat pe știința datelor, plin de resurse diferite în spațiu. Este crearea Kaggle, o comunitate online de admiratori ai științei datelor care se reunesc pentru a concura pe cele mai bune modele de învățare automată. Puteți fi sigur că Wiki va conține o mulțime de resurse care vor fi valoroase pentru călătoria dvs. de învățare despre programare și știința datelor. Aceasta a fost o resursă pe care am recomandat-o des persoanelor care doresc să învețe știința datelor.

În cele din urmă, găsiți diferite abordări pentru a găsi locuri de muncă

Știu cum se poate simți dacă ești în căutarea unui loc de muncă. Aveți nevoie de toate resursele pe care le puteți obține. Am fost în acel loc o dată, așa că am început să întocmesc o listă cu cele mai eficiente locuri de muncă și locuri pentru a găsi un loc de muncă tehnic în timp ce mă uitam în proces.

Iată o listă cu diferite locuri de muncă la care ar trebui să mergeți dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă de programare și nu aveți o diplomă care poate fi deosebit de fructuoasă pentru căutarea dvs. Au fost abordări pe care le-am testat în luptă. Considerați că este o concluzie finală a resurselor utile și suplimentare pentru a vă găsi cariera pe care o meritați.

LinkedIn

Uneori este bine să începi din cel mai evident loc. LinkedIn are un număr mare de locuri de muncă în tehnologie pe care le puteți găsi destul de ușor. Vă puteți înscrie pentru o încercare gratuită a versiunii premium și puteți căuta rapid prin diferite lucrări.

LinkedIn poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a cerceta manageri de angajare și de a obține o idee despre cum este o companie înainte de a aplica chiar acolo. Veți putea vedea cum arată ierarhia organizațională derulând de la un profil la altul – și veți putea vedea ce abilități subliniază compania, fie uitându-vă la profilurile celor care au fost angajați, fie folosind contul Premium de încercare și căutarea la postările de locuri de muncă sau la paginile companiei.

Veți dori să vă gândiți cum să optimizează-ți profilul LinkedIn astfel încât să puteți profita la maximum de această rețea socială orientată spre carieră. Am muncit din greu la profilul meu de pe LinkedIn, iar acum am obținut o mulțime de recrutori care mă contactează din senin.

Știri despre hackeri

Pe lângă faptul că este un mare depozit de articole tehnice și o comunitate care organizează oameni interesați de tehnologia de vârf, Știri despre hackeri servește și ca un fel de portal de locuri de muncă pentru Companii Y Combinator. Acestea sunt companii de tehnologie care ar putea fi la fel de tinere ca un startup cu două persoane și, de asemenea, cele care au început să se maturizeze complet (de exemplu, Dropbox, Airbnb și Quora au fost toate la un moment dat incubate de Y Combinator).

secțiunea de locuri de muncă site-ului prezintă diferite companii YC și nevoile lor de angajare. Există, de asemenea fire lunare începute de un bot numit Întrebați-l pe HN: Cine angajează? unde sunt apărute discuții despre oportunități urgente de angajare care ar putea fi greu de găsit în altă parte. Iată un exemplu al celor mai recente Firul „cine angajează” în mai 2017.

Comentând diferite articole și contactând membrii diferiți din comunitatea Hacker News, așa cum am menționat anterior, veți ajunge la mulți utilizatori care sunt persoane de rang înalt din lumea startupurilor. S-ar putea să vă găsiți drumul către diferiți mentori și pe cineva care vă poate prezenta managerul de angajare potrivit.

AngelList

Un depozit online pentru diferite start-up-uri. Locurile de muncă oferite aici tind să se afle în companiile din faza anterioară care lucrează la marginea tehnologiei. Un avantaj extraordinar în acest sens este că antreprenorii pot fi mai dispuși să accepte oameni din medii netradiționale pentru a lucra cu ei – mai ales dacă sunteți dispus să acceptați și chiar să îmbrățișați riscul pe care îl implică lucrul într-un startup.

Am reușit să obțin un loc de muncă aplicând la locuri de muncă pe AngelList, ceea ce a fost la fel de simplu ca o aplicație cu un singur clic. A fost, de asemenea, o modalitate excelentă pentru mine de a vedea ce angajați startupurile – o recomand cu drag!

Sper ca această listă de resurse pe care am folosit-o să vă fie de ajutor! Dacă doriți mai multe materiale de acest gen, vă rugăm să verificați ghidul meu despre cum să obțineți un loc de muncă de programare fără o diplomă.