Rețelele TV mari au dat în judecată serviciul de streaming în loc

Rețelele TV mari au dat în judecată serviciul de streaming în loc

⌛ Reading Time: 3 minutes

Locast a fost un serviciu de streaming care furniza canale locale, dar a fost oficial închis datorită unei grămezi de procese din rețele precum ABC, CBS, Fox și NBC.

Ce s-a întâmplat cu Locast?

Practic, Locast era un serviciu de streaming gratuit care oferea canalelor locale prin internet utilizatorilor din orașele care le aveau. Rețelele nu au aprobat ca compania să își deservească canalele fără să plătească taxe de licență și drepturi, așa că au dat în judecată în comun serviciul nonprofit la scurt timp după lansare.

Locast a trimis un e-mail utilizatorilor săi explicând ce s-a întâmplat. Acesta spunea: „Ca organizație non-profit, Locast a fost conceput de la bun început să funcționeze în conformitate cu litera strictă a legii, dar ca răspuns la recentele hotărâri ale instanței, cu care nu suntem de acord cu respect, suspendăm operațiunile, efectiv imediat. ”

Compania a reușit să dureze din 2019 până în 2021 din cauza unei lacune care a venit din faptul că este o organizație non-profit. Acolo unde Aereo difuza canale locale ca o afacere cu scop profit, Locast a exploatat lacuna pentru a rămâne în viață. Deși în mod clar lacuna nu a fost suficientă, instanțele au decis în favoarea rețelelor.

Roku adaugă 17 noi canale TV în flux gratuit

LEGATE DERoku adaugă 17 noi canale TV în flux gratuit

Locast și-a descris serviciul ca fiind unul care transmite „semnalul pe internet pentru a selecta orașele SUA. Încercăm să ajutăm radiodifuzorii să ajungă la oameni la fel ca dvs. prin internet. ” Era disponibil pe aproape orice platformă, inclusiv pe Google Play, App Store, Roku și așa mai departe.

Publicitate

Chiar dacă a fost o organizație nonprofit, compania a cerut donații recurente de 5 USD pentru a menține serviciul funcționând în mod regulat pe tot parcursul emisiunilor, fapt care a fost stabilit de instanțe care depășeau „costurile reale și rezonabile de întreținere și operare a serviciului”.

Ca atare, planul inițial al companiei a fost să nu mai ceară donații, dar se pare că a dat înapoi cu privire la acest lucru, cu anunțul că încetează operațiunea imediat.

Nu sunt canale locale gratuite?

Canalele locale sunt difuzate gratuit prin aer, dacă vă aflați în raza de acțiune a antenei. Cu toate acestea, așa cum arată atât Locast, cât și Aereo, asta nu înseamnă că alte companii pot să transmită aceste canale fără a plăti taxe de drepturi către rețele. În timp ce o antenă fizică poate părea o tehnologie învechită, este totuși cea mai bună modalitate de a obține canale locale gratuit.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.