Retroarch pentru Android – Ghidul complet

Retroarch pentru Android - Ghidul complet
⏱️ 9 min read

De ani de zile Retroarch a fost platforma de neegalat de alegere pentru cunoscătorii de emulații cu discernământ pe PC. Pachetul all-in-one conceput pentru a încărca toate consolele și jocurile preferate dintr-un singur loc este disponibil și pentru Android, deși complexitatea configurării acestuia este mult mai puțin discutată. Deci, dacă ați descărcat Retroarch și nu vă cunoașteți nucleul din conținutul dvs. sau doriți doar să știți care nuclee sunt cele mai bune pentru a rula jocurile dvs. preferate de consolă, citiți acest ghid Retroarch pentru Android pentru instrucțiuni.

Notă: ca de obicei, ar trebui să luați în considerare legalitățile oarecum neclare din jurul emulării jocului înainte de a continua. Următorul ghid nu oferă sfaturi pentru a vă pune mâna pe ROM-uri și ISO-uri.

Noțiuni de bază

Primul lucru pe care trebuie să-l faci, desigur, este instalați Retroarch din Magazin Play. După ce ați făcut acest lucru, deschideți Retroarch și vi se va afișa meniul principal, ceea ce poate să nu însemne absolut nimic dacă nu sunteți familiarizați cu Retroarch.

În primul rând, să descărcăm câteva nuclee pe dispozitivul dvs. Acestea sunt emulatoare de console care au fost adaptate pentru a funcționa ca pluginuri prin Retroarch și pot fi descărcate direct prin intermediul aplicației. Accesați „Încărcați nucleul -> Descărcați nucleul” și selectați ceea ce doriți din listă.

Rețineți că, de îndată ce atingeți un nucleu din listă, acesta se va descărca pe dispozitivul dvs. (Singura modalitate de a dezinstala apoi un nucleu este să accesați setările aplicației Retroarch și „Ștergeți datele”).

Deci, care nuclee sunt cele mai bune pentru ce consolă? Mai jos sunt alegerile noastre de bază pentru cele mai populare console, bazate pe cea mai largă compatibilitate și cea mai bună performanță cu cele mai multe jocuri. Vor exista anumite jocuri care nu prea se conformează acestei liste, dar pentru majoritatea oamenilor credem că este optim.

Notă: nucleele pentru console mai exigente cu grafică 3D și așa mai departe (N64, PS1, Sega Saturn) vor fi mai tensionate pentru dispozitivul dvs. Ar trebui să funcționeze bine pe dispozitive relativ recente, dar dispozitivele Android mai vechi / low-end pot avea dificultăți.

Cele mai bune nuclee din Retroarch pentru Android

 • Game Boy Advance – mGBA
 • Game Boy / Game Boy Color – Gambatte
 • Nintendo (NES) – Nestopia
 • Nintendo 64 – Mupen64Plus
 • PlayStation – PCSX-ReARMed
 • Sega Genesis / Game Gear – Genesis Plus GX (PicoDrive din jocurile Sega 32X)
 • Sega Saturn – Yabause (foarte intens în ceea ce privește performanța)
 • Super Nintendo (SNES) – Snes9X

Configurați Retroarch

După ce ați configurat nucleele, pentru a vă detecta jocurile, va trebui să obțineți ROM-urile și ISO-urile pentru jocurile dvs. pe dispozitivul dvs. Android. (Subliniem că acestea ar trebui să fie copii ale jocurilor pe care le dețineți deja.)

După ce aveți jocurile pe dispozitiv, le puteți încărca unul câte unul accesând „Încărcați conținut”, apoi navigați la ele de acolo. Alternativ, puteți configura liste de redare adecvate.

Pentru a face acest lucru, atingeți pictograma Playlisturi (opțiunea din mijloc din partea de jos a ecranului Retroarch), apoi „Scanează directorul”.

liste de redare retroarch-for-android-guide

Selectați directorul în care vă păstrați ROM-urile, apoi selectați „Scanați acest director”. ROM-urile pentru fiecare consolă vor fi acum conținute în dosare separate în „Meniul Playlist”. Puteți selecta și rula jocurile de aici.

directorarch-pentru-ghid-de-scanare-Android

Configurați comenzile pentru fiecare nucleu

Acest bit poate fi confuz. Dacă folosiți doar ecranul tactil, atunci nu trebuie să faceți prea multe, deoarece fiecare nucleu are propriul ecran tactil personalizabil pe ecran pentru a controla jocurile.

Cu toate acestea, dacă utilizați un controler, vă recomandăm să faceți unele modificări. (Dacă doriți o idee despre cum să conectați controlerele de consolă prin Bluetooth, accesați ghidul nostru despre cum să conectați un controler PS4 la dispozitivul dvs. Android.)

Pentru a face modificări la controale și așa mai departe în fiecare nucleu individual, trebuie mai întâi să încărcați acel nucleu folosind „Încarcă nucleul” și să încărcați un joc folosind „Încărcați conținutul” (sau din lista dvs. de redare).

Apoi, în meniul principal Retroarch ar trebui să vedeți acum o opțiune numită „Meniu rapid”. Atingeți-l, apoi atingeți „Comenzi” și derulați în jos pentru a configura comenzile pentru acel joc.

retroarch-for-android-guide-controls

Iată lucrul: puteți apoi salva acele controale pentru a le aplica tuturor jocurilor de pe acel nucleu (Save Core Remap File) sau doar pentru acel joc individual (Save Game Remap File). Selectați opțiunea Salvare care se potrivește nevoilor dvs., apoi puteți reveni la jocul dvs.

Umbrele

Retroarch Android Guide Shaders Crt Easymode

Shaders sunt filtre care pot fi aplicate pe diferite nuclee și jocuri individuale. Ele pot schimba drastic aspectul unui joc, de exemplu prin filtrarea texturilor pentru a arăta mai netede și mai puțin pixelate sau prin adăugarea unui ecran CRT sau a unui filtru NTSC peste un joc pentru a reproduce tipul de experiență în care ați fi avut-o redând în anii 90.

Pentru a utiliza shadere, deschideți un nucleu împreună cu un joc, apoi accesați meniul -> Meniu rapid -> Shadere, apoi atingeți glisorul „Video Shaders” pentru a accesa opțiunile Shader.

Retroarch Android Guide Shaders

Atingeți „Încărcați presetarea umbrelor -> shaders_glsl” pentru a accesa toate umbrele pe care le puteți utiliza în Retroarch. Există o mulțime de alegeri, așa că mergeți mai departe și experimentați cu cele care vă plac (CRT Easymode este unul bun pentru a recrea acel aspect al ecranului anilor 90).

Retroarch Android Guide Shaders 2

Dacă doriți să modificați un shader dat, după ce îl selectați, accesați „Shader Parameters” din meniul Shaders pentru a-i modifica puterea liniei de scanare, punctele de mascare și așa mai departe.

Emulație PS1 / PS2 și BIOS

Retroarch Android Guide Ps1 Bios

În cea mai mare parte, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la BIOS atunci când rulați emulatoare și jocuri, deoarece fișierele relevante sunt incluse în emulatoare. Fișierele BIOS sunt aproape primul lucru pe care îl caută un emulator atunci când rulează, cu un fișier BIOS diferit necesar în funcție de regiunea globală a jocului pe care îl jucați.

Cu jocurile PS1 și PS2, totuși, va trebui să găsiți singur fișierele BIOS relevante (le puteți găsi online) și să le puneți în folderul „sistem” al Retroarch de pe dispozitivul dvs. Android.

Puteți afla mai multe detalii despre emularea PS1 pe Retroarch în ghidul nostru. Este pentru versiunea desktop, dar se aplică aceleași reguli generale. Când vine vorba de BIOS, cele de care aveți nevoie sunt următoarele:

 • scph5500 (NTSC – Japonia)
 • scph1001 (NTSC – SUA)
 • scph5502 – (PAL – Europa)
 • scph5552 (PAL – Europa)

Alte informații

Din meniul rapid pentru un anumit nucleu, aveți tot felul de caracteristici. Dacă rulați un joc, puteți accesa meniul rapid pentru a „Salva statul” și „Încărca statul” (o mână de Dumnezeu dacă jucați jocuri NES fără siguranță).

Dacă nu aveți un nucleu încărcat, puteți accesa meniul „Setări -> Introducere -> Introducere tastă rapidă legături” pentru a seta butoane rapide pentru lucruri precum Salvare stare, Rewind și, în mod esențial „Comutare meniu”, care vă duce la meniul Retroarch. (Pe un controler PS4 îmi place să setez acest lucru ca buton PS).

retroarch-for-android-guide-menu-toggle

Printre multe alte caracteristici interesante din meniul Setări se numără „Realizări”, care leagă Retroarch retroachievements.org, deblocarea realizărilor pentru mii de jocuri retro!

retroarch-for-android-guide-realizarile

Acest ghid ar trebui să fie mai mult decât suficient pentru a începe cu minunatul Retroarch pentru Android. După cum probabil ați observat până acum, Retroarch este bogat în caracteristici, făcându-l o gaură de iepure deosebit de adâncă și distractivă pentru a coborî. Avem o grămadă de remedieri pentru ca versiunea pentru desktop a Retroarch să nu funcționeze, dintre care unele pot fi aplicate versiunii Android. Sau dacă doriți să vă plimbați în partea întunecată, consultați lista noastră cu cele mai bune aplicații de hacking Android.

Legate de:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...

Font Resize
Contrast