Retroarhul nu funcționează? Iată câteva remedieri pentru dvs.

Retroarhul nu funcționează? Iată câteva remedieri pentru dvs.

Pentru un număr tot mai mare de oameni, Retroarch este centrul suprem al tot ceea ce este legat de emulare. Retroarch nu face dreptate doar să-l numească „frontend” pentru fiecare emulator de consolă imaginabil, deoarece toți emulatorii extraordinari pot fi integrați în ea, descărcați și încărcați ca „nuclee” în câteva secunde. O platformă atât de vastă, cu atât de multe lucruri, are inevitabil probleme. ROM-urile pot să nu scaneze, emulatoarele rulează prea încet și controlerele nu sunt detectate.

Aici, vom trece prin cele mai frecvente probleme Retroarch și soluții pentru ca acesta să funcționeze din nou.

1. Miezurile N64 nu funcționează

Cele două nuclee principale N64 din Retroarch sunt Parallel64 și Mupen64. Dacă rulați celelalte nuclee Retroarch folosind driverul video Vulkan, atunci puteți întâmpina probleme cu ambele nuclee N64. Și anume, niciun nucleu nu funcționează în mod implicit cu driverul Vulkan.

În primul rând, dacă doriți să utilizați Mupen64, atunci trebuie să comutați manual driverele video (Setări -> Drivere -> Video) la „gl” mai degrabă decât la „vulkan”. Enervant, nu puteți salva această setare doar pentru nucleul N64 și trebuie să o comutați manual ori de câte ori utilizați nuclee care utilizează driverele GL și Vulkan.

Cu ParaLLel 64, tu poate sa folosiți drivere Vulkan. Mai întâi trebuie să începeți un joc în nucleu folosind driverul „gl”. Odată ce jocul rulează, accesați meniul Retroarch -> Meniu rapid -> Opțiuni și schimbați GFX Plugin în angrylion și RSP plugin în cxd4.

Apoi, părăsiți Retroarch și redeschideți-l, accesați Setări -> Drivere -> Video și schimbați driverul în „vulkan”. Acum deschideți un ROM folosind nucleul ParaLLel 64 și va funcționa cu driverul Vulkan (folosind o grafică N64 foarte precisă, cu rezoluție mică).

2. Reducerea jocului și cracarea audio

Aceste două probleme merg adesea mână în mână și este posibil să le fi experimentat în mod special pe unele dintre nucleele mai exigente, cum ar fi nucleul PS1 Beetle PSX HW bazat pe Vulkan. Indiferent de setările grafice pe care le modificați, jocul suferă un efect de „tragere” atât asupra videoclipului, cât și a sunetului, ceea ce face ca jocul să fie extrem de neplăcut.

După o mulțime de cercetări și ajustări inutile, am găsit soluția în cele mai simple locuri – Windows Power Options. Accesați Panoul de control Windows -> Opțiuni de alimentare, apoi schimbați „Planul preferat” la „Performanță ridicată”. Este posibil ca această opțiune să se ascundă sub „Afișați planuri suplimentare”, pe care poate fi necesar să faceți clic pentru a o vedea. Cu o performanță înaltă selectată, CPU-ul dvs. va înceta să vă strângă inutil jocurile.

retroarh-nu-funcționează-remediază-planul-de-înaltă performanță

3. Retroarch Nu scanează roms

Când doriți să adăugați ROM-uri sau jocuri la Retroarch, trebuie mai întâi să vă asigurați că bazele de date sunt actualizate accesând „Actualizator online” din meniul principal, apoi selectând „Actualizare baze de date”. Acest lucru vă va asigura că Retroarch are cele mai recente informații atunci când vine vorba de detectarea romilor dvs.

Dacă încercați să adăugați ROM-uri folosind „Scan Directory” sau „Scan File”, rețineți că Retroarch va scana doar tipurile de fișiere asociate cu nucleele dvs. deja instalate, astfel încât să căutați jocuri în formatul „cue”, De exemplu, va trebui să fie instalat un nucleu PS1.

O altă complicație a scanării pentru jocurile PS1 este că trebuie să aveți un fișier „cue” împreună cu fișierul de imagine principal (BIN sau ISO) pentru ca Retroarch să îl scaneze. Nu este prea greu să le creezi (puteți utiliza acest instrument online): doar creați fișierul cue în Notepad, dați-i același nume ca fișierul principal (dar cu „.cue” la final), apoi loviți-l în același folder cu fișierul imagine principal.

retroarch-non-working-fixes-cue-files

4. Crearea retroarhului înainte de încărcarea jocului

Este greu să abordezi o problemă atât de amplă fără să scrii un eseu despre aceasta. Există atât de multe motive pentru care Retroarch se poate prăbuși, încât am decis să alegem unele dintre cele mai frecvente, astfel încât, sperăm, să se aplice unui spectru larg de oameni.

Actualizați driverele plăcii dvs. grafice. Aceasta se aplică în special persoanelor de pe sistemele de nivel mediu-inferior, care se pot confrunta cu faptul că Retroarch rulează în mod implicit pe API-ul grafic OpenGL. Ar trebui să accesați fișierul de configurare „retroarch” (CFG) din directorul Retroarch, să îl deschideți cu Notepad (sau, pentru a clarifica informațiile, Notepad ++) și schimbați opțiunea „video_driver” din „gl” în „d3d”, apoi salvați modificarea. Nu veți mai putea utiliza interfața de utilizare Retroarch în stil XMB, dar, mai important, ar trebui să puteți rula jocuri.

retroarch-not-working-opengl-d3d

O altă opțiune pentru persoanele cu sisteme de operare mai vechi sau cu hardware mai vechi este să descărcați versiunile „MSVC” ale Retroarch în loc de versiunea implicită MinGW. MSVC2005 este conceput pentru sistemele pre-Windows XP, în timp ce MSVC2010 este de la Windows XP și mai departe, dar unii oameni au raportat că îi ajută chiar și atunci când folosesc Windows 10 pe mașini mai vechi, deci merită o pop.

5. Nucleurile care nu se descarcă

Așadar, încercați să descărcați nucleele / emulatoarele pentru toate consolele de acasă preferate, dar nu funcționează. Există șansa ca actualizatorul de bază din Retroarch să nu fie legat de locul în care își obține nucleele.

Deschideți fișierul „retroarch.cfg” în directorul Retroarch (din nou, Notepad sau Notepad ++), apoi una dintre primele opțiuni ar trebui să fie „core_updater_buildbot_url =” http://buildbot.libretro.com/nightly/x/x/x ” unde x-es reprezintă orice sistem vă aflați.

directorarch-non-working-cores-libretro-directory

Dacă aceasta este necompletată, trebuie să introduceți manual adresa URL din care doriți să vă sursați nucleele. Accesați „buildbot.libretro.com/nightly/” în browserul dvs. web, apoi navigați la directorul de pe site-ul care corespunde sistemului dvs. (/ windows / x86_64 /, de exemplu).

În cele din urmă, veți ajunge la un dosar numit „cel mai recent”. Faceți clic pe acesta pentru a vedea toate nucleele disponibile pentru sistemul dvs., apoi copiați adresa URL în fișierul de configurare Retroarch. (Dacă doriți, puteți descărca nucleele direct de aici și le puteți lipi în folderul „nuclee” din directorul Retroarch.)

driver-video-retro-nu-funcționează

Salvați modificarea în fișierul de configurare, iar Retroarch ar trebui să poată descărca nucleele pentru dvs.

6. Nucleele PS1 nu funcționează

Dintre toate nucleele de pe Retroarch, cele PS1 sunt probabil cele mai dificile pentru a lucra. Nu este prea complicat, dar există câteva lucruri de reținut. În primul rând, va trebui să urmăriți și să descărcați trei fișiere BIOS foarte specifice pentru PS1. (Doar faceți o căutare Google.) Cele de care aveți nevoie sunt SCPH5500, SCPH5501 și SCPH5502 și trebuie să le aruncați în folderul „sistem” din directorul Retroarch.

retroarch-not-working-nuclees-bios

Notă: fișierele SCPH trebuie denumite exact așa cum sunt deasupra. Dacă fișierul se numește „SCPH_5501” sau orice altceva, acest lucru nu va funcționa. Trebuie doar să îl redenumiți „SCPH5501”.

Un alt lucru este că jocurile PSX trebuie extrase și să aibă atât fișierele „bin”, cât și „cue” în același folder pentru a funcționa corect.

Concluzie

Aceste remedieri sunt doar vârful aisbergului pentru ca Retroarch să funcționeze din nou și acceptăm că există probabil probleme pe care nu le-am acoperit aici. Dacă întâmpinați vreo problemă Retroarch, anunțați-ne în comentarii și vom cerceta remedierile pe care să le adăugați pe această listă în viitor. Jocuri fericite.

Acest articol a fost publicat pentru prima dată în decembrie 2017 și a fost actualizat în octombrie 2019.

Scroll to Top