• Fără categorie

Revizuirea Collabio Spaces: Lucrând împreună în timp real

Collabio Featured
⏱️ 10 min read

În această eră a unei pandemii globale, software-ul de colaborare a devenit o necesitate și nu doar un lux creativ convenabil. Nu este la fel de ușor să predați documentele unui coleg fără să igienizați de trei ori fiecare suprafață și să le îngropați pe toate după aceea. Software-ul de colaborare vă permite să comunicați în continuare cu colegii dvs. și să partajați documente, foi de calcul, fișiere etc. Această recenzie aruncă o privire asupra Collabio Spaces pentru a vedea cât de bine vă va permite această suită de birou colaborativă să comunicați și să colaborați cu colegii dvs. sau membrii echipei în timp real și în siguranță comparativă.

Acesta este un articol sponsorizat și a fost posibil de Collabio. Conținutul și opiniile reale sunt singurele opinii ale autorului care își menține independența editorială, chiar și atunci când o postare este sponsorizată.

Vă prezentăm Collabio Spaces

Scopul de Spații Collabio pare să ofere o colaborare alternativă P2P fără riscurile asociate cu partajarea prin cloud. Problema este că viața noastră se învârte deja în jurul utilizării unui nor sau altul, așa că încercarea de a elimina colaborările existente din proces poate fi puțin dificilă. Când interacțiunea nu vine la fel de ușor, primul instinct este să te întorci la utilizarea Cloud-ului. Cum spunea mama, dacă la început nu reușești, renunță și fă altceva.

Suita Collabio Spaces include un editor de documente, un instrument de foi de calcul și un adnotator PDF atât pentru macOS, cât și pentru IOS, cu capabilități de semnătură atât online, cât și offline. Există o opțiune de colaborare locală, precum și o versiune beta a unei facilități de colaborare la distanță lungă prin Internet. Diferența, USP, este că aceasta este în timp real.

Foaie de calcul Collabio Mac3

Interfața Collabio este oarecum simplă și rară, dar asta înseamnă și că nu este greu să găsești lucruri. Este evident cum să porniți un fișier nou și cum să utilizați un șablon. Un dezavantaj imediat pentru cineva ca mine care este pe iPad toată ziua este că nu există modul de noapte. Mi-e dor de asta. A avea un mod întunecat este mult mai ușor pentru ochi atunci când petreci câteva ore pe zi uitându-te la un ecran. Dar să lăsăm asta deoparte și să ne uităm la module.

Collabio Spaces Review Spaces

Există, de asemenea, o filă „Spații” care vă permite să creați spații pentru proiecte separate. Acest lucru este util, deoarece puteți include un document tastat, o foaie de calcul, câteva PDF-uri adnotate etc. Și dacă colaborați, ați dori să partajați totul într-un singur spațiu.

Editorul de documente

Editorul de documente este, trebuie să spun, foarte simplu. Oferă cele mai simple opțiuni de editare a textului: aldine, cursive, dimensiunea textului, liste etc. Puteți adăuga un tabel, o imagine sau un text de scanare pentru a-l insera în text.

Collabio Ipad Addto

S-a dovedit că scanarea textului a fost incredibil de ușor de făcut. Am ridicat un plic la camera mea, iar aplicația a scanat textul și a adăugat adresa documentelor mele. Adăugarea unui fișier de sunet pentru colaboratorul dvs. este la fel de ușor ca apăsarea pe înregistrare. Adăugarea unei semnături a fost ușor și cu un deget sau Apple Pencil.

Collabio Ipad Doc

În mod frustrant, odată aplicată, semnătura nu poate fi mutată foarte ușor. De asemenea, frustrant a fost faptul că eforturile de colaborare nu au funcționat bine la distanță lungă. Doi scriitori Routech.ro au colaborat la această recenzie, dar locuind pe diferite părți ale Atlanticului, o metodă bazată pe plan local a fost exclusă. Pentru a colabora la nivel local, partajați un cod PIN (la fel ca și în cazul întâlnirilor Zoom) cu colaboratorii, dar problema este că ambele părți trebuie să folosească aceeași rețea Wi-Fi.

Pentru a colabora pe distanțe lungi, trebuie să inserați o adresă web atribuită de aplicație, cum ar fi linkurile de partajare pe care le folosește Google. Nu am reușit să facem acest lucru în mod fiabil. A trebuit să folosim amândoi aplicația în același timp, care este din nou dificil de coordonat pe malurile opuse ale unui ocean și am primit mesaje de eroare când am încercat. Deși a funcționat din când în când, nu a fost pentru mult timp. Dar din nou, această capacitate este în versiune beta, așa că se pare că are nevoie doar de puțină mai multă muncă pentru a o face stabilă și a face strângerea de mână corectă la fiecare capăt. Odată ce funcționează în mod fiabil, va fi un instrument de colaborare excelent.

Collabio Spaces Review Pin Iphone

Colaborarea la nivel local a funcționat impecabil. Cu documentul deschis, atingeți pictograma de partajare din partea de sus, le spuneți colegilor de echipă numărul PIN care apare, apoi faceți clic pe „Începeți colaborarea”. Cu acesta deschis, colegii tăi merg la fila Sesiuni și dați clic pe documentul partajat și introduceți numărul PIN. Încă o dată, deoarece acesta este un instrument de colaborare în timp real, amândoi trebuie să aveți Collabio deschis în același timp.

Collabio Spaces Sesiuni de revizuire

Aveți, de asemenea, o opțiune de a scana sau de a importa un document. Puteți importa un PDF pentru a-l adnota. Am marcat această confirmare a rezervării la hotel. Ceea ce ar fi fost frumos să existe este o funcție de anulare. Cmd + Z nu a funcționat și nu a existat nicio altă funcție de anulare pe care să o găsesc. În plus, săgețile sus și jos nu funcționează pe iPad.

Hoteluri Collabio Iphone

Când scanați un document, odată ce îl aveți aliniat corespunzător, Collabio va face automat o captură de ecran și va continua să o facă până când nu mai țineți documentul acolo. Apoi aveți opțiunea de a-l adăuga la un document, PDF sau clipboard ca text sau imagine.

Collabio Ipad Import 1

Exportul este limitat la formatele XODT, OpenDocument și PDF. Trimiterea unei copii vă permite pur și simplu să trimiteți în aceleași formate, împreună cu Microsoft Word.

Collabio Ipad Export

Pe Mac este mult mai ușor să tastați, evident, cu spațiul suplimentar pe ecran, dar instrumentele nu sunt mult mai complexe sau mai complete. Este încă un editor de text de bază.

În interiorul foii de calcul

Deși este plăcut de a avea, mi s-a părut că funcția Spreadsheet este foarte simplistă și, de asemenea, puțin greu de lucrat pe versiunea iOS. Oricum, nu îmi place în mod deosebit să folosesc foile de calcul, dar aceasta fie nu are capabilitățile în versiunea pentru desktop, fie înțelegând greșit cum funcționează, am făcut-o mai greu decât este. În orice caz, pur și simplu nu am putut să-mi dau seama cum să configurez celule de diferite dimensiuni și bănuiesc că rafinamentele de genul acesta sunt poate în afara capacităților versiunii iOS.

Foaie de calcul Collabio Mac2

Pe Mac, din nou lucrurile au fost puțin mai ușor de făcut față. Dimensiunea mai mare a ecranului și controlul mouse-ului au însemnat că au existat mai puține probleme cu degetele sau „interferențe digitale”, așa cum a spus odinioară. Interfața și controalele sunt încă oarecum de bază, chiar și având în vedere spațiul imobiliar mai mare al ecranului.

Spread de export Collabio Mac 1

Gânduri finale

Este o utilizare nouă a tehnologiei de a avea un instrument de colaborare în timp real în care manipulările fișierelor pot avea loc pe mai multe mașini în același timp, dar se bazează pe ceva care necesită să fii aproape în apropiere. Acest lucru îl face oarecum limitativ. Puteți folosi suita de birou gratuit, dar pentru a colabora, va trebui să plătiți 3,99 USD/săptămânal, 5,99 USD/lunar, 15,49 USD/la fiecare trei luni, 41,99 USD/semianual și 69,99 USD/anual.

Și, de la distanță, din cealaltă parte a lumii, spunem că aveți nevoie de multă comunicare în timp real pentru ca lucrul să funcționeze. Ceea ce lipsește este poate un canal de comunicare vocală în același timp cu documentele, unde utilizatorii vorbesc între ei pe căști în timp ce lucrează la documente. Poate că acesta este ceva ce Collabio Spaces are în lucru.

Suita de birou fiind oarecum de bază, Spații Collabio se bazează pe instrumentele sale de colaborare. Local funcționează fabulos, dar pentru cei care nu sunt în aceeași rețea, se pare că versiunea beta are nevoie de ceva mai multă muncă. Odată ce atinge obiectivul, Collabio Spaces poate să iasă din parc.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x