Revizuirea copiei de rezervă și replicare NAKIVO

Nakivo Backup Mirosoft 365 Featured2
⏱️ 10 min read

Există multe soluții de rezervă, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje. Totuși, este greu să găsești unul care să te permită să comuți fără efort între stațiile de lucru fizice, mașini virtuale, mai multe site-uri, setările cloud și SaaS. NAKIVO, un furnizor de soluții cu sediul în SUA, se află pe întreg lanțul valoric de rezervă cu gama sa largă de oferte și abonamente pe mai multe niveluri. Dacă administrați un mediu fizic, virtual sau hibrid, veți găsi NAKIVO Backup & Replication util, mai ales atunci când faceți copii de rezervă ale datelor Microsoft 365. Aflați mai multe în această recenzie.

Acesta este un articol sponsorizat și a fost posibil de către NAKIVO. Conținutul și opiniile reale sunt singurele opinii ale autorului care își menține independența editorială, chiar și atunci când o postare este sponsorizată.

Descărcare și instalare

Este ușor de descărcat Backup și replicare NAKIVO după o simplă înregistrare. Asigurați-vă că utilizați o adresă de e-mail corporativă în formularul pentru vizitatori. Dacă serviciul dvs. Microsoft 365 este legat de un cont Hotmail/Outlook.com/Gmail, veți avea în continuare nevoie de un cont bazat pe domeniu pentru a descărca.

Instalarea NAKIVO variază în funcție de sistemul de operare și tipul de dispozitiv. Pe pagina de descărcare, puteți vedea mai multe programe de instalare pentru Windows, Linux, VMware Virtual Appliance, Raspberry Pi, Nutanix Enterprise Cloud și multe altele. Aici demonstrăm o instalare completă a Windows.

Opțiuni de instalare Nakivo

Înainte de a începe, asigurați-vă că sunteți cel puțin pe o mașină dual-core x86/x64 cu Windows 10 sau 11 și 4 GB RAM. (Mai mult e mai bine.)

În timp ce rulați programul de instalare în Windows, vă puteți confrunta uneori cu o eroare de depozit, care este de fapt destul de ușor de remediat. Există câteva porturi TCP esențiale care trebuie completate aici. Faceți clic pe „Mai multe opțiuni” pentru a le accesa.

Pasul depozitului de instalare Nakivo

Pe o mașină Windows, introduceți „4443” în portul Director web UI, care este similar cu un dispozitiv gazdă. Pentru portul de transport, introduceți „9446”. Dacă instalați NAKIVO pe orice alt sistem de operare sau hardware, aceste porturi TCP se vor schimba.

Nakivo Directore And Transporter Ports

Așteptați câteva minute pentru finalizarea instalării.

Instalarea Nakivo

Odată ce instalarea s-a încheiat, veți vedea un mesaj „instalarea a avut succes”. Faceți clic pe „Finalizare și deschidere” pentru a porni programul instalat. Acesta se va deschide în Google Chrome, Microsoft Edge sau Mozilla Firefox.

Instalare Nakivo reușită

Cum să utilizați NAKIVO Backup pentru Microsoft 365

Să înveți să folosești NAKIVO Backup pentru Microsoft 365 nu este atât de dificil. Mai întâi va trebui să creați un cont pentru a vă conecta la produs. Utilizați orice adresă de e-mail, inclusiv Hotmail sau Gmail. Asistența prin chat NAKIVO este foarte utilă dacă găsiți probleme la sincronizarea adresei dvs. de e-mail.

Nakivo Conectați-vă

După conectare, veți vedea un expert principal în care trebuie să adăugați un articol de inventar pentru a începe. Vă puteți actualiza licența și detaliile contului din „Setări”. Există un ghid complet accesibil dintr-una dintre opțiunile de mai jos.

Vrăjitorul Nakivo

Am observat o problemă cu vrăjitorul de browser al NAKIVO întâmpinând o „eroare https” pe browserele recomandate, ceea ce, din fericire, nu a fost o problemă mare, deoarece programul de instalare a testat fără malware.

Cum se creează o copie de rezervă Microsoft 365 cu NAKIVO

Pentru a crea o copie de rezervă simplă Microsoft 365 în expertul NAKIVO, urmați instrucțiunile de mai jos.

  1. În expertul „Adăugați un articol de inventar”, selectați „SaaS” pentru a adăuga un cont Microsoft 365 la inventar.
Nakivo creează Saas Microsoft 365 Backup
  1. În pasul „Servicii”, puteți specifica serviciile Microsoft 365 pe care doriți să le protejați, inclusiv „SharePoint Online”, „OneDrive for Business” și „Exchange Online” (care gestionează Hotmail/Outlook sau e-mailurile corporative). Puteți alege unul sau toate aceste servicii de protejat.
Nakivo Adăugarea articolului de inventar Saas
  1. Pentru gestionarea centralizată a identităților, asigurați-vă că contul dvs. Microsoft 365 este integrat cu Azure Active Directory. Puteți face acest lucru manual și selectați „Utilizați o aplicație Azure AD existentă” sau automatizați procesul făcând clic pe „Înregistrați automat o nouă aplicație Azure AD”.
Nakivo Înregistrează automat o nouă aplicație Azuread
  1. Dacă alegeți să automatizați procesul, veți găsi un cod în ultima pagină a Expertului care este generat online. Vă va ajuta să vă integrați cu serviciile Azure. Faceți clic pe un link de pe ecran acolo, care va duce la următoarea adresă URL de conectare a dispozitivului Microsoft, unde trebuie să introduceți codul și să vă conectați folosind acreditările Microsoft.
Nakivo Microsoft Deviceauth Introduceți codul
  1. De asemenea, veți primi o alertă de notificare de la Microsoft Azure că dispozitivul dvs. încearcă să se conecteze la CLI-ul său.
Nakivo Microsoft Azure Cli Conectare
  1. Veți vedea un mesaj că serviciul dvs. Microsoft 365 s-a autentificat cu succes cu NAKIVO. Faceți clic pe „Terminare” pentru a finaliza procesul de adăugare a contului la inventar.
Autentificare Nakivo cu succes

Beneficii NAKIVO

În afară de integrarea Microsoft 365, există multe alte beneficii ale utilizării NAKIVO Backup & Replication.

1. Backup pentru întregul laptop (stație de lucru)

Dacă aveți un laptop sau un computer Windows fizic, este prudent să faceți copii de rezervă pentru toate datele acestuia. NAKIVO face totul foarte ușor: aveți nevoie doar de adresa IP a dispozitivului, numele de utilizator și parola.

Laptop Nakivo Introduceți acreditările

Întreaga copie de rezervă a mașinii Windows pornește instantaneu.

Laptop Nakivo adăugând backup

2. Backup de mașină virtuală pentru Microsoft Hyper-V Cluster

Pentru cei care doresc să ruleze computerul Windows ca server pentru afaceri, o soluție precum NAKIVO vă poate proteja automat datele serverului prin backup-uri programate. Pentru aceasta, Microsoft oferă o ofertă de virtualizare hardware numită Hyper-V, care virtualizează hardware-ul unei mașini pentru a rula mai multe sisteme de operare în același timp. Puteți fie să setați mașina ca gazdă Hyper-V autonomă, fie să o utilizați ca cluster de failover pentru recuperare instantanee.

Nakivo Microsoft Hyper V Host

3. Instanță Amazon EC2 și alte copii de rezervă

În afară de Microsoft 365, NAKIVO acceptă backup pentru instanțe Amazon EC2, baze de date Oracle, Nutanix, stații de lucru VMware, depozite locale bazate pe Linux, SQL și alte servicii online. Puteți consulta ghidurile detaliate de produse pentru mai multe informații.

4. Replicarea și deduplicarea profilurilor de rezervă

Atunci când copiază configurația sistemului pe mai multe dispozitive client sau mașini virtuale, administratorii vor să evite dublarea eforturilor. NAKIVO acceptă importul unui singur fișier de configurare a sistemului, care poate fi replicat pe aproape fiecare dispozitiv/OS (și chiar ajustat acolo).

Replicarea Nakivo a configurației sistemului

5. Recuperare în caz de dezastru și protecție împotriva ransomware

Una dintre cele mai bune caracteristici ale NAKIVO este suportul pentru backup offline folosind unități USB și NAS detașabil. Au fost adăugate protecții de autentificare cu doi factori în cazul unui atac ransomware neprevăzut. Acest lucru creează o strategie robustă de recuperare în caz de dezastru, care poate fi de ajutor în cele mai adverse situații. Hyper-V și Amazon EC2 au deja protocoale de backup excelente. Cu soluția NAKIVO, obțineți un strat suplimentar de asigurare.

Licențiere și disponibilitate

Există o probă gratuită de 15 zile cu toate Backup și replicare NAKIVO Caracteristici. Cerința minimă este un cont de afaceri Microsoft 365 cu privilegii de administrator.

De asemenea, trebuie să cumpărați asistență standard, care costă 0,80 USD per utilizator pe lună, cu un minim de 10 licențe per comandă. Deci, dacă aveți 18 utilizatori în compania dvs., se traduce într-un minim de 20 de licențe la 16 USD pe lună. Având în vedere amploarea copierii dispozitivului/OS, este o afacere destul de accesibilă.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x