Roku pierde aplicațiile YouTube după o dispută cu Google

Roku pierde aplicațiile YouTube după o dispută cu Google

⌛ Reading Time: 4 minutes

S-au spus multe în ultimii ani despre dominația marilor companii de tehnologie. Acest lucru crește nivelul de interes atunci când există lupte între companii. Google și Roku se află în prezent într-o dispută care culminează prin faptul că gigantul de căutare își împachetează jucăriile și se întoarce acasă. Google își retrage aplicațiile YouTube de la Roku, un jucător mai mic în jocul tehnologic, dar totuși un jucător.

Disputa Google-Roku

Google a făcut un anunț că nu va mai permite utilizatorilor Roku să descarce aplicații YouTube începând cu decembrie 2021. Utilizatorii care au deja aplicațiile descărcate le vor putea păstra, în timp ce noii utilizatori nu vor avea noroc.

Acest anunț a urmat unei bătălii de luni de zile între cele două companii. Roku susține că Google își forțează mâna folosindu-și dominația.

Coloana vertebrală a acestei dispute se învârte în jurul unui acord din 2019 între Google și Roku pentru a permite YouTube TV pe dispozitivele Roku. Roku susține că Google a cerut acces special la datele de căutare de la utilizatorii Roku, ca parte a termenilor acordului. Google a cerut, de asemenea, rezultate de căutare prioritizate prin căutarea de către Roku a videoclipurilor YouTube.

Deși Roku admite că a fost de acord cu cerințele Google, susține că a cerut ca Google să nu ceară date suplimentare. Acest lucru nu a fost acceptabil pentru Google. Cu excepția unui acord puțin probabil, aplicațiile YouTube vor fi eliminate din magazinul Roku pe 9 decembrie.

La scurt timp după ce Roku a publicat o postare pe blog care detaliază partea sa a disputei, un purtător de cuvânt al Google a declarat într-o declarație: „Roku a ales încă o dată să facă afirmații neproductive și fără temei, în loc să încerce să lucreze constructiv cu noi”.

Roku Google Youtube Dispute Tv

Google a spus anterior încă din aprilie: „Pentru a fi clar, nu am făcut niciodată, așa cum au susținut ei, nicio solicitare de a accesa datele utilizatorilor sau de a interfera cu rezultatele căutării. Această afirmație este fără temei și falsă.”

Un e-mail din septembrie 2019 spune altfel. Un director Google i-a scris un e-mail către Roku pe care scrie parțial „Poziția YouTube: un raft dedicat pentru rezultatele căutării YouTube este o necesitate”. CNBC a fost martor la conținutul e-mailului.

Congresul folosește disputa Google-Roku pentru a promova agenda

Disputa Google-Roku cu privire la datele de căutare și la aplicațiile YouTube a fost recunoscută de Congres și folosită pentru a impune legislația pentru a diminua dominația marilor companii de tehnologie. Roku nu este văzut ca o tehnologie mare, dar Google este cu siguranță. Cu toate acestea, Roku nu este un mic motor nici în lumea tehnologiei. Începând cu al doilea trimestru al anului 2021, au existat aproximativ 55 de milioane de utilizatori Roku din SUA

Senatorul Amy Klobuchar și reprezentantul David Cicilline promovează legislația antitrust și se alătură lui Roku.

Roku Google Youtube Dispute Building2

„De prea mult timp, marile platforme tehnologice și-au valorificat puterea de a prefera produsele și serviciile lor față de cele ale miilor de afaceri online mai mici”, a spus Klobuchar într-o declarație după ce Roku și-a publicat postarea pe blog.

„Pretenția lui Roku conform căreia Google cere companiei să prefere conținutul YouTube față de cel al altor furnizori în rezultatele căutării Roku evidențiază de ce avem nevoie de noi legi pentru a preveni ca platformele digitale dominante să abuzeze de puterea lor ca gardieni”, a continuat senatorul.

De asemenea, Cicilline a postat pe Twitter: „Acesta este exact tipul de shakedown pe care proiectul meu de lege, American Innovation and Choice Online Act, l-ar opri. Nu putem permite Big Tech să continue să-și dezvolte greutatea, să agreseze alte afaceri și să dăuneze consumatorilor. Acest lucru trebuie să se termine. #ReinInBigTech.”

În calitate de președinte al subcomisiei judiciare pentru antitrust al Camerei, congresmanul a introdus un pachet de proiecte de lege bipartizane în iunie. Klobuchar a sponsorizat proiecte de lege similare în Senat.

Citiți mai departe pentru a afla despre investigația antitrust de care a fost lovit Apple pentru „Conectați-vă cu Apple” și procesul antitrust al Departamentului de Justiție al SUA împotriva Google, care a condus la zvonuri că Apple lucrează la propriul motor de căutare.

Credit imagine: Google Press Corner și Roku TV

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.