Routech.ro explică: Ce ar trebui să știți despre efectuarea plăților pe mobil

Routech.ro explică: Ce ar trebui să știți despre efectuarea plăților pe mobil
⌛ Reading Time: 4 minutes

Industria tehnologiei este încântată de perspectiva utilizării smartphone-urilor pentru a plăti totul, dar pe măsură ce ne-am descurcat în viața de zi cu zi, majoritatea dintre noi nu ne gândim să scoatem altceva decât portofelele noastre când ajungem în partea de sus a liniei într-un magazin. Cu toate acestea, pe măsură ce mai multe întreprinderi și instituții financiare iau măsurile de care au nevoie pentru a injecta plăți mobile în viața noastră de zi cu zi, va veni în cele din urmă momentul să ne familiarizăm cu conceptul și să ne pregătim pentru a face tranziția responsabilă. Iată ce ar trebui să știți.

Ce sunt plățile mobile?

Efectuarea unei plăți mobile se referă la numeroasele moduri în care puteți utiliza smartphone-ul sau dispozitivul mobil pentru a trimite bani unei alte persoane sau companii. Uneori, aceasta înseamnă utilizarea telefonului pentru a iniția un transfer electronic. Alteori, aceasta înseamnă utilizarea dispozitivului în locul unui card de credit.

Apple Pay în prezent se afișează titluri promițând să permită utilizatorilor să plătească la casele de marcat folosind dispozitivele iPhone. Aplicația Google Wallet a oferit această funcționalitate pe telefoanele Android folosind comunicarea în câmp aproape de ani de zile, dar încă nu a făcut incursiuni semnificative. PayPal nu vă permite să plătiți folosind NFC, dar vă permite transferați bani atât prietenilor, cât și întreprinderilor. Compania oferă și o aplicație numită Venmo pe care le puteți folosi pentru a trimite bani oamenilor pe care îi cunoașteți. Ce jucători vor putea rezista testului timpului rămâne de văzut.

Cum funcționează plățile mobile

Transferul de bani este surprinzător de ușor pe dispozitivele mobile. Cu aplicații precum PayPal și Google Wallet, procesul constă în simpla cunoaștere a adresei de e-mail a unei persoane și introducerea acesteia în aplicație. Acesta din urmă vă permite chiar să trimiteți bani folosind Gmail.

În ceea ce privește înlocuirea cardului de credit, acest lucru este mai complicat. În primul rând, telefonul dvs. trebuie să aibă un cip NFC (există șanse mari să fie deja dacă a fost achiziționat în ultimii doi ani). Apoi mergi la un magazin care are un terminal de plată bazat pe NFC pentru a-ți atinge telefonul.

Telefonul dvs. vă poate solicita să introduceți o parolă sau să vă aplicați amprenta, în funcție de aplicație. Tranzacția este apoi validată de elementul securizat al dispozitivului dvs., care poate fi stocat local (cum este cazul iPhone-urilor) sau, utilizând emularea cardului gazdă, în cloud (care se aplică unor dispozitive Android, dar nu tuturor). Procesul poate părea magic, dar nu este atât de diferit de glisarea unui card de credit sau de debit. Ambii schimbă bani electronic. Este doar o chestiune de a alege în ce mod doriți să inițiați procesul.

MobilePayments-Apple-Pay-Passbook

Ce ar trebui să faceți atunci când efectuați plăți pe mobil

Deci, așa sunt plățile mobile și cum funcționează acestea. Iată câteva sfaturi de bază pe care trebuie să le respectați pe măsură ce cheltuiți bani.

1. Blocați-vă telefonul / aplicațiile

Să scoatem mai întâi evidentul din cale. Ar trebui să vă blocați telefonul. Având în vedere că conține automat acces la contactele, e-mailul, rețelele sociale, fotografiile și cine știe ce altceva, acest lucru ar trebui să fie o nebunie. Dar dacă aveți de gând să adăugați informațiile dvs. financiare la mix, vă rog, vă rog, asigurați-vă că telefonul dvs. este protejat în spatele unui cod de acces (indiferent dacă este un PIN, o parolă sau un gest) și asigurați-vă că acesta este unul sigur.

De asemenea, puteți face un pas mai departe. Unele aplicații vă oferă opțiunea de a solicita o parolă pentru a le deschide. Alegeți un cod PIN diferit de cel pe care îl utilizați pentru a debloca telefonul.

MobilePayments-Google-Wallet

2. Nu utilizați Wi-Fi public

Încercați să evitați rețelele Wi-Fi publice. Hoții pot monitoriza ceea ce le traversează, ridicând adrese IP și ascunzând ceea ce faceți. Este posibil ca cineva care face acest lucru să caute date financiare și nu doriți să faceți nimic care să le predea aceste informații. Cel mai bun pariu este să așteptați până când vă aflați într-o rețea Wi-Fi securizată și criptată înainte de a iniția tranzacții financiare. Și dacă accesați un site web, asigurați-vă că utilizați HTTPS. Aceste informații sunt prea private pentru a fi de încredere față de HTTP vechi, necriptat.

3. Luați în considerare instalarea unei aplicații de securitate

Aplicații precum AMC Security promit să vă ajute să vă păstrați plățile în siguranță, căutând aplicații copiat care ar putea încerca să vă fure datele. Puteți instala programe de acest gen pentru o mai mare liniște sufletească, dar atâta timp cât sunteți atent la aplicațiile pe care le utilizați și la linkurile pe care dați clic, nu este necesar să faceți acest lucru.

Concluzie

Numai viitorul știe dacă majoritatea dintre noi vor începe să utilizeze dispozitivele noastre mobile la fel de regulat ca cardurile și numerarul în viitor, dar companiile de tehnologie și financiare continuă cu presupunerea că vom face acest lucru. Nu trebuie să faceți tranziția în curând, dar dacă aveți de gând să faceți o lovitură, fiți responsabil.

Într-o epocă de încălcări ale datelor mari, puteți face atât de multe pentru a vă asigura că informațiile dvs. nu sunt furate niciodată (datorită hoților care fură informații direct de la companiile cu care facem afaceri), așa că nu lăsați frica să vă împiedice să îmbrățișați dispozitivele mobile plăți. Acționați în mod responsabil și poate în curând veți putea lăsa acasă cea mai mare parte a cardurilor din portofel.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.