Routech explică: Ce este metadatele și de ce este importantă pentru confidențialitatea dvs.

Routech explică: Ce este metadatele și de ce este importantă pentru confidențialitatea dvs.
⏱️ 3 min read

Aici, pe Routech, vorbim multe despre confidențialitate și cât de important este să o protejăm de hackeri, escroci și agenții guvernamentale.

Cea mai mare frică de confidențialitate din istoria recentă a fost cu siguranță în cursul anului 2013, când Edward Snowden a scos informații despre programul PRISM și a adus în prim plan realitatea terifiantă a supravegherii sponsorizate de stat. PRISM a mers până la supravegherea directă a comunicațiilor prin Internet, deoarece a avut loc în primul rând pe serverele furnizorilor de servicii web.

Sa dezvăluit că ANS folosește un program pentru a monitoriza apelurile telefonice – nu direct (cel puțin nu inițial), ci prin colectarea în masă și analizarea „metadatelor”.

Există o înțelegere că colectarea de metadate nu este „la fel de proastă” ca supravegherea completă, dar ce este metadatele? Colectarea de metadate poate fi dăunătoare confidențialității dvs. Puteți face ceva pentru a vă proteja de colectarea datelor?

În acest articol vom răspunde la toate aceste întrebări.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ce sunt metadatele?

Versiunea scurtă și simplificată este că metadatele sunt date despre date. Deci, de exemplu, înregistrarea apelului dvs. telefonic către medicul dumneavoastră despre boala ciudată și invalidantă nu sunt metadate – acestea sunt doar date. Cu toate acestea, datele colectate despre acel apel (când a fost efectuat, cine a participat, cât a durat etc.) sunt metadate.

Nici acest lucru nu se aplică doar apelurilor telefonice. Metadatele sunt uriașe pe Internet și, datorită unor moduri în care funcționează în mod implicit, metadatele pot oferi mai multe informații decât v-ar putea simți confortabil.

Există o mulțime de implicații în spatele colectării metadatelor dvs. Să sărim în acelea.

De ce este importantă metadatele dvs.

metadataprivacy-ilegal

Metadatele în sine nu sunt inerente inofensive și sunt în societatea noastră de mai mult timp decât mulți dintre noi au fost în viață. Bibliotecile, de exemplu, organizează cărți folosind metadate (numele autorului, data, genul etc.) de vârste. Metadatele nu sunt doar un concept digital.

Chiar și digital, metadatele sunt folosite cel mai adesea pentru a localiza și organiza conținut online și pe computer.

Există probleme cu metadatele atunci când sunt colectate și când devin personale. Cineva care are acces la toate metadatele produse de telefonul dvs. știe cui sunați, cât timp vorbiți cu ei, cât de regulat le vorbiți și poate chiar să vă poată găsi ambele identități dacă numerele dvs. de telefon sunt disponibile online.

Același lucru se poate aplica la adresa dvs. de e-mail de pe computerul de acasă, la metadatele incluse în fișierele pe care le trimiteți (cum ar fi fotografiile) și multe altele. Accesul la aceste informații poate duce la încălcări mai mari ale confidențialității, inclusiv accesul la datele dvs. personale, cum ar fi parolele și numărul cardului de credit.

Cum vă puteți proteja

În primul rând, educați-vă despre pericolele colectării datelor. Apoi, începeți să căutați modalități de a vă proteja confidențialitatea generală online: căutați să vă protejați sistemul de operare, să vă protejați browserul sau chiar să instalați extensii de confidențialitate.

Conținutul orientat spre securitate este destul de abundent aici pe Routech. Cu bune practici de securitate a datelor, veți putea să vă protejați datele

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x