Routech.ro explică: Cum funcționează canalele de dezvoltare Chrome

Routech.ro explică: Cum funcționează canalele de dezvoltare Chrome

⌛ Reading Time: 5 minutes

Schimbarea browserului web de pe computer este foarte simplă: alegeți unul dintre celelalte nume mari din industrie, descărcați-l și instalați-l. Rezultatul final, în fiecare caz, este un browser bine lustruit și stabil, care ar trebui să funcționeze pentru majoritatea nevoilor dvs.

Dacă nu v-ați uitat prea adânc în majoritatea browserelor, poate părea aproape că sunt impecabile de la lansare, dar acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevăr. Am acoperit anterior Firefox și modul în care trece printr-o serie de canale înainte de a deveni o actualizare a unuia dintre cele mai populare browsere din lume.

Chrome nu este diferit în această privință; în acest articol îl urmărim de la cea mai experimentală etapă până la lansarea de masă.

Istorie

Conectați-vă și configurați Chrome.

Chrome este relativ nou în browserele web și, spre deosebire de Firefox, nu a fost niciodată rebranded. Google menține controlul general al browserului, de unde integrarea sa strânsă cu alte servicii Google. Chromium și SRWare Iron, ambele browsere despre care am scris anterior, oferă un sentiment familiar de a fi alternative fără serviciile Google.

Canar

Despre Google Chrome Canary.

Canary construiește Chrome se pot distinge prin pictograma lor cu nuanțe galbene și sunt lansate noaptea în același mod în care versiunile Mozilla’s Nightly de Firefox. Construcțiile din Canary nu sunt supuse testării înainte de lansare, deci este posibil să nu funcționeze conform intenției sau să nu funcționeze deloc.

Șir de utilizatori Chrome Canary.

În ciuda faptului că este o variantă a browserului Chrome, acesta funcționează separat. În loc să partajeze un profil sau să înlocuiască o instalare Chrome existentă, versiunile Canary pot fi utilizate separat și nu vor transfera parole sau istoric din alte versiuni. Canary este singura versiune Chrome care rulează în acest mod, atenuând majoritatea riscurilor asociate unei astfel de versiuni experimentale.

Canary este similar cu construcțiile instantanee ale Chromium, dar include unele dintre caracteristicile pe care Chromium nu le are din diferite motive. Printre acestea se numără Flashplayer-ul încorporat și cititoarele PDF, care pot fi extrem de benefice pentru unii utilizatori.

Notă: Chrome Canary este disponibil numai pentru Windows și OS X.

Dev Channel

Meniul hamburger al canalului pentru dezvoltatori Chrome.

Odată ce Chrome ajunge la “Dev Channel”, acesta se apropie mai mult de versiunile terminate și finale ale browserului. Este posibil ca unele bug-uri să existe, dar majoritatea ar fi trebuit anulate de această etapă și, ca urmare, actualizările sunt mai puțin frecvente. De fapt, mai degrabă decât actualizarea o dată pe zi, versiunile Dev pot fi actualizate doar o dată sau de două ori pe săptămână.

Dacă doriți să utilizați o versiune pre-lansare a browserului pentru navigarea generală, probabil că nu este recomandabil să alegeți o variantă mai departe de lansare, cum ar fi Canary, mai degrabă decât aceasta. Având în vedere că canalul Dev se actualizează mai rar, ar trebui să fie mult mai bun pentru stabilitatea generală.

Canal Beta

Meniul hamburger pentru canalul beta Chrome.

Dupa cum “Canal Beta“Sugerează numele, această versiune a browserului este cea mai apropiată de lansare. După cum indică denumirea beta, browserul este foarte aproape de lansare în această etapă a ciclului de dezvoltare. Actualizările apar o dată pe săptămână, dar actualizările majore ajung doar o dată la șase săptămâni sau cam așa ceva.

site-ul web al proiectului Chromium explică Canalul Beta ca fiind cel mai bun mod de a testa browserul cu “risc minim”. Indiferent dacă sunteți pregătit să vă asumați riscul de erori pe parcurs pentru a obține sau nu o versiune a browserului în foaia de parcurs de dezvoltare sau nu, este în întregime alegerea dvs., deși canalul beta oferă o primă incursiune bună în versiunile de pre-lansare ale Chrome.

Canal stabil

Despre canalul Chrome Stable.

canal stabil al browserului este, înțeles, cea mai populară versiune. Google nu face clar evident faptul că există alte versiuni și nici nu trebuie. Canalul stabil al Chrome face tot ceea ce cer majoritatea oamenilor de la browserul lor și o face admirabil de bine.

Actualizările pentru canalul stabil al Chrome apar la fiecare două sau trei săptămâni, aducând modificări și revizuiri minore. O dată la șase săptămâni, o versiune va schimba lucrurile mai drastic, iar acest lucru este semnalat de o modificare a numărului de versiune generală.

Ce versiune să folosiți?

Dacă nu sunteți sigur ce versiune de Chrome satisface cel mai bine nevoile dvs., atunci este destul de probabil ca canalul stabil să fie suficient. Dacă doriți să experimentați browserele la “marginea sângerării” lor, atunci este posibil să faceți acest lucru fără a pune în pericol instalarea actuală a Chrome.

Managerul de marcaje Chrome.

Utilizând versiunile Canary, nu veți interfera cu versiunea dvs. de zi cu zi a Chrome, dar veți putea vedea cum evoluează browserul. De exemplu, imaginea de mai sus a gestionării marcajelor Chrome afișează fonturile ușor diferit. Este o schimbare minoră greu de evidențiat, dar o schimbare care ar putea avea un impact mai larg asupra modului în care se afișează site-urile web.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.