Routech explică: OpenType sau TrueType, pe care ar trebui să îl folosiți?

Routech explică: OpenType sau TrueType, pe care ar trebui să îl folosiți?

În general, formatele de fișiere nu au un impact foarte mare asupra calculelor de zi cu zi. Majoritatea tipurilor de fișiere pot fi făcute să funcționeze independent de sistemele de operare sau de software. Există excepții: software-ul pentru un sistem de operare nu va funcționa pe altul, iar tipurile de caractere pentru Mac OS X tind să fie în format de fișier .dfont.

Ambele probleme pot fi aduse la călcâi în moduri diferite; Am mai tratat formatele de fișiere .dfont și WINE este o soluție renumită pentru rularea software-ului Windows pe sistemele UNIX.

Majoritatea oamenilor au preferat formate de fișiere pentru nișe; unii favorizează MP3, alții FLAC, alții AAC și așa mai departe. V-ați uitat vreodată la biblioteca de fonturi în același mod?

Formate de fișiere font

În timp ce fonturile sunt ceva ce oamenii se așteaptă să „funcționeze doar”, formatele lor contează. Am atins anterior formatul .dfont folosit în OS X ca exemplu, dar Mac-urile pot folosi cele două formate mari de fonturi pe care le veți vedea decupând mereu: OpenType (.otf) și TrueType (.ttf).

Tip adevărat

Fonturile implicite ale Windows sunt în format .ttf, iar existența sa se întinde până la sfârșitul anilor 1980. Ca urmare, TrueType este acum cel mai comun format de fișier utilizat și ar fi rezonabil să presupunem că este cel mai bun din acest motiv. Dezvoltarea formatului poate fi urmărită până la o asociere între Apple și Microsoft într-un caz neobișnuit de cooperare corporativă.

Fonfor-Explorer-TimesProperties

Fonfor-Explorer-TimesDetails

La un moment dat, beneficiile TrueType erau nenumărate. A permis un control mai mare asupra modului în care un font afișat pe ecran cu indicii și anti-aliasing a făcut posibilă crearea unui font cu aspect atrăgător chiar și fără rezoluții moderne ale ecranului.

Fonfor-Explorer-CFonts

OpenType

Fonfor-Explorer-SandFolder

Dezvoltat în 1996, OpenType este mai nou decât formatul TrueType. Prin urmare, ambele fonturi se bucură de niveluri similare de suport în diferite sisteme de operare. În general, puteți identifica un font OpenType prin formatul său de fișier .otf … dar nu întotdeauna. Ca aceasta articol destul de avansat schițe, este posibil să aveți un font OpenType cu un format de fișier .ttf.

Fonfor-Explorer-OTFDetailsTab1

OpenType acceptă un număr mai mare de caracteristici, cum ar fi ligaturile „fi” care înlocuiesc automat literele individuale introduse împreună. Unele dintre aceste caracteristici sunt cu adevărat de remarcat doar cu software cum ar fi Adobe Illustrator; Magazinul de fonturi Monotype vă sugerează să utilizați TrueType peste OpenType dacă aveți tendința să vă bazați pe software-ul Microsoft Office.

Fonfor-Explorer-OTFDetailsTab2

Concluzie

Până acum ar trebui să înțelegeți mai bine cele două formate de fonturi cele mai comune și probabil că v-ați fi tras propria concluzie cu privire la ce format preferați.

Nu recomandăm să ne obsedăm prea mult de formatele de fișiere; pentru scrierea de zi cu zi, fonturile nu ar trebui să vă ofere prea multă bătaie de cap. Dacă lucrați la proiecte și tipografii, atunci este posibil să aveți nevoie de o mai bună cunoaștere a fonturilor și a caracteristicilor acestora.

Nu sunteți sigur dacă un font pe care l-ați descărcat este potrivit pentru proiectul dvs.? Vă acoperim – ne-am uitat la o varietate de licențe software, inclusiv SIL Open, care este scris special pentru fonturi.

Scroll to Top