Routech explică: Overtype – Ce este și cum să-l utilizați

Routech explică: Overtype - Ce este și cum să-l utilizați
⏱️ 4 min read

Schimbările software reflectă cererile utilizatorilor în multe cazuri, dar este limitată de nevoia de a rămâne utilizabilă printre cei mulțumiți de versiunea mai veche. Mulțumirea dintre anumiți utilizatori duce la păstrarea anumitor caracteristici între versiuni și de-a lungul anilor. Una dintre aceste caracteristici este „Overtype” și poate fi un lucru enervant de întâlnit dacă nu știi cum să o dezactivezi.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ce este Overtype?

Dacă nu ați întâlnit niciodată această caracteristică, unii v-ar putea considera norocoși. În mod implicit, programe precum Microsoft Word utilizează modul de introducere a textului „Insert”, „Overtype” fiind alternativa. În imaginea de mai sus, a fost adăugat un „I” la „Lorem” folosind modul de introducere a tastelor. Pentru al doilea cuvânt, „ipsum”, a fost folosit în schimb Overtype. Overtype, mai degrabă decât adăugarea unei alte litere, a înlocuit pur și simplu litera din dreapta imediată a scrisorii introduse.

Presupunând că ați continuat să tastați cu Overtype activat, ar începe să înlocuiască alte caractere, eliminând alte cuvinte în favoarea intrărilor mai noi.

De ce există Overtype?

Procesoarele de text s-au simțit ca niște piese software lustruite și perfecționate de mult timp, dar acest lucru nu a fost întotdeauna cazul. Poate că acum douăzeci de ani nu ați fi avut aceeași alegere a fonturilor și a tipurilor de caractere – fonturile monospațiate erau alegerile pe care vi le-ați dat și alegerile cu care ați trăit. Am acoperit deja ceea ce le face interesante într-un articol mai detaliat, dar, în esență, fiecare glif este conceput pentru a avea aceeași dimensiune.

OVR-Notepad-LineLengths

Fonturile Monospace permit să știți câte litere umple o linie. În exemplul nostru de mai sus, am repetat primele patru litere ale alfabetului. Fiecare linie rulează în afara ecranului după cincizeci și trei de caractere. Împachetarea cuvintelor nu exista în fiecare program, așa că a fi valoros să știi cu câte personaje ai lucrat. Overtype vă va permite să înlocuiți caracterele dintr-o linie pe care ați scris-o deja pentru a vedea dacă ar recupera câteva caractere suplimentare sau ar dispărea în afara ecranului.

OVR-Notepad-BasicTable

Dincolo de aceasta, puteți crea, de asemenea, un aspect de bază sau o tabelă cu un font monospațiat, apoi puteți modifica câmpurile folosind Overtype. O formă generală ar putea fi construită folosind orice literă sau combinație de litere dorite, apoi simbolurile de umplere ar putea fi înlocuite cu ceva adecvat. Am creat un tabel de bază cu litera „e” și „|” personaj, dar ai putea folosi o singură literă sau simbol și să obții același rezultat.

Unde trebuie folosit?

Până acum, s-ar putea să vă întrebați dacă Overtype oferă vreun scop practic în zilele noastre. Da, dar ajutorul său se limitează în principal la câteva nișe specifice. Dacă ați descărcat vreodată o cerere de locuri de muncă sau ceva similar cu câmpuri pentru text notat cu „____” Tip supradimensionat poate fi benefic în mod masiv. Permițându-vă să înlocuiți caracterele existente, vă puteți salva dificultățile de a rupe liniile preexistente și de a schimba aspectul.

Luați, de exemplu, exemplul nostru de mai jos. Pentru câmpul „Prenume”, Overtype nu a fost activat. Ulterior, linia „_____” a fost extinsă cu patru caractere, rulând-o pe o nouă linie de pe pagină. Cu un formular complet construit, acest lucru ar putea împinge informații importante pe o a doua pagină sau poate schimba iremediabil aspectul. Câmpul „Prenume” a suprascris o parte din textul de umplere, oprindu-l să ruleze pe o altă linie și păstrând aspectul original.

OVR-Cuvânt-JohnDoe

Având în vedere cât de dificil poate fi identificarea modificărilor care au modificat aspectul unui document, bazarea pe modul „Insert” singur poate uneori să necesite relansarea unui formular. Imprimarea documentului este o altă opțiune pentru a evita modificarea oricăror caractere existente, dar nu este posibil întotdeauna.

Activați / dezactivați tipul excesiv

Înțelegem, totuși; unii oameni pur și simplu nu continuă cu Overtype. Vă vom arăta cum să îl dezactivați permanent sau să îl activați după cum doriți.

OVR-Word-FileOption

Faceți clic pe butonul Fișier sau pe sigla Office din colțul din stânga sus al ferestrei unui program Microsoft Office.

OVR-Word-OptionsList

Selectați „Opțiuni” din lista disponibilă pentru dvs. În funcție de versiunea de Office utilizată, acesta poate fi, de asemenea, formulat ca „Setări”.

OVR-Word-Settings1

În noua fereastră, navigați la secțiunea „Avansat”.

Setări OVR-Word2

Printre opțiuni, ar trebui să găsiți o casetă de selectare pentru a permite Insert să controleze modul Overtype. Dacă este bifat, puteți comuta modul Overtype după cum doriți. Bifat, modul Overtype nu va funcționa deloc.

Concluzie

Overtype este o reținere ciudată, în mare parte uitată încă din copilărie. Indiferent dacă vă avantajează într-un mod semnificativ sau nu, a fost odată un instrument relevant pentru utilizatorii de computere.

Pentru o mică secțiune de utilizatori, aceasta poate rămâne în continuare așa pentru viitorul previzibil. În mod clar, Microsoft consideră că trebuie să existe un motiv pentru a include în continuare funcționalitatea, la fel ca și dezvoltatorii altor suite de birou.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x