Routech explică: Text cu lățime completă pe internet și originile sale

Routech explică: Text cu lățime completă pe internet și originile sale

Anumite moduri se bucură de o creștere trecătoare a popularității online, iar altele nu ajung niciodată dincolo de câteva comunități de nișă. Multe dintre tendințe sunt dificil de explicat în afara contextului scenariilor lor de utilizare, dar textul cu lățime completă are propria sa istorie distinctă.

Pentru cei neinițiați, textul cu lățime completă și descendenții săi apar sub forma unui text „LIKETHI S.” Indiferent dacă l-ați văzut în tweet-uri, postări pe Facebook sau secțiuni de comentarii pe web, se întâmplă mult mai multe decât ați putea crede.

Istorie

Originile textului cu lățime completă sunt mai vechi decât utilizarea pe scară largă a internetului, care provine în schimb din lansările de muzică internă din Japonia. Artiștii au urmat tendințe majore, cum ar fi încorporarea cuvintelor în engleză și a literelor în titlurile albumelor alături de limba lor maternă.

Adesea, numele albumelor ar fi absurd, dar în mod esențial personajele engleze nu au funcționat la început cu alfabetul japonez. Acest lucru a fost eludat cu spațierea crescută, de unde ceea ce a devenit cunoscut sub numele de text cu „lățime completă”.

Renașterea textului pe toată lățimea poate fi atribuită internetului și unui anumit gen de muzică cunoscut sub numele de „vaporwave”, o fuziune bizară a diferitelor interese care începe la începutul anilor 2010. Eșantionarea este obișnuită, la fel ca accentul pe cultura consumatorului și pe ceea ce se numește „estetică”. De fapt subredit principal căci vaporwave o descrie ca „muzică optimizată pentru mall-urile abandonate”.

Pur și simplu, vaporwave pune un accent considerabil pe modul în care apare, cu unele descrieri online care indică faptul că își plasează aspectul deasupra muzicii sale. Accentul asupra aspectului a pus importanță pe estetică, un cuvânt de obicei distanțat ca „ESTETICĂ” în cadrul comunității din jurul vaporwave. Jurnaliștii de muzică chiar se luptă să explice tendința, cel puțin unul sugerând că este „ironic sau satiric”.

FWT-YungLean-HurtVideo

Rapperul american Yung Lean poate oferi, de asemenea, o explicație pentru accentul special pe „estetic”, cu unele dintre videoclipurile sale muzicale cu alegeri artistice ciudate și se concentrează pe lucrări de artă „glitchy”. Yung Lean însuși a dat naștere unui meme bazat pe text cu lățime completă; practica sufixării „BĂIEȚILOR” la alte fraze provine atât din numele casei de discuri a lui Yung Lean, Sad Boys Entertainment, cât și dintr-un succes surprinzător Starcraft II echipă. Unul dintre cele mai clare exemple ale stilului este „Hurt” al lui Yung Lean. comentariile sale sunt o primă sursă de exemple de utilizare a textului pe toată lățimea online.

Muzică

FWT-Mac-FloralShoppe

Piesele cheie ale Vaporwave sunt dificil de definit, fanii genului împărțind scurta sa istorie în cel puțin trei faze diferite. Unul dintre primele albume identificate ca parte a trendului este Floral Shoppe de Macintosh Plus. Puteți asculta album complet pe YouTube, completat cu lucrările sale inexplicabile.

Dincolo de acest album, alți artiști sunt adesea găsiți în videoclipuri similare dacă doriți să explorați genul mai departe.

Resurse

Textul cu lățime completă nu poate deveni niciodată total mainstream, dar își are locul în anumite comunități online. Dacă doriți să adoptați pentru dvs. o postare pe toată lățimea, aveți două opțiuni principale.

FWT-Notepad-Exemplu

Puteți plasa un spațiu după fiecare literă într-un cuvânt dat pentru a crea un efect similar al textului cu lățime completă, dar nu este cel mai adevărat exemplu al acestuia în utilizare. Spațierea nu va fi aceeași ca și cu litere reale pe toată lățimea.

Dacă preferați să obțineți oferta reală, convertoarele online fac foarte ușor să introduceți text obișnuit și să obțineți în schimb o versiune cu lățime completă, deși este recomandabil să nu aveți litere distanțate înainte de a le introduce într-un convertor. Dacă faceți acest lucru, va rezulta doar spațierea dublă între litere în textul cu lățime completă. Având în vedere cât de mare va fi deja spațiul, este posibil să nu fie ideal.

1. Qaz

Qaz, cu domeniul său ciudat de nivel superior, oferă conversii pe toată lățimea, precum și o serie de alte conversii de caractere Unicode. Datorită modului în care este formatat site-ul, acesta nu se simte ideal pentru corpuri de text mai lungi, dar în testele noastre a funcționat fără cusur, indiferent.

FWT-Qaz-MainUI

2. Txtn.us

Txtn.us este un convertor de text extrem de simplu. Pe baza aspectului, a fost disponibil pentru o vreme, posibil înainte de reapariția în utilizarea textului pe toată lățimea; din fericire, implementarea Unicode a textului pe toată lățimea nu s-a schimbat drastic de la începuturile sale. Suntem înclinați să fim de acord cu una dintre afirmațiile făcute pe site, conform căreia aceste caractere speciale nu pot fi introduse cu ușurință.

FWT-Txtn-MainUI

3. Linkstrasse.de

FWT-Linksstrasse-Converter

A treia opțiune, Linkstrasse.de, este un convertor pe un blog mai mare, unde oferă un pic mai mult context despre accentul Unicode asupra redării fiecărui caracter și modul în care textul cu lățime completă se încadrează în viziunea respectivă. Convertorul este extrem de simplu de utilizat cu prima casetă care permite intrarea și cea de-a doua furnizare de ieșire.

FWT-Linkstrasse-Routech.ro

4. Holdun

FWT-Holdun-1

Inginerul software John Holdun merită meritul pentru design extrem de simplu al acestui convertor special de lățime completă. Dacă există un convertor aproape de a fi demn de eticheta „AESTHETI C”, probabil că acesta este. Site-ul nu are niciun detaliu sau setări, cu excepția textului implicit „tip și atingere retur”. După cum se dovedește, asta e tot ce trebuie să faci. Apăsați pe „Enter” și va converti textul în lățime completă, la fel.

FWT-Holdun-2

Concluzie

Așa cum veți vedea fără îndoială, textul cu lățime completă și ramurile sale există ca o secțiune transversală a celor mai ciudate elemente ale culturii de pe Internet, lansări de muzică japoneză și un sentiment satiric, adesea ironic, de conștiință de sine. Indiferent dacă ați făcut deja sau nu veți încerca să îl folosiți pentru dvs., acesta oferă un punct de intrare ideal în vapourware, el însuși un amestec curios de idei diferite.

Credit de imagine: e-ink

Scroll to Top