Routere pentru jocuri vs. Routere standard: Care este diferența?

Routere pentru jocuri vs. Routere standard: Care este diferența?

⌛ Reading Time: 4 minutes

În fiecare an, există o mulțime de routere noi, mai scumpe, care vin cu marketing „extrem de gamer”, dar în spatele publicității, ce înseamnă toate acestea cu adevărat? În acest ghid vom descompune diferențele reale de performanță, caracteristici și design și dacă merită sau nu prețul.

„X-treme la maxim”

La fel ca multe companii din zilele noastre, producătorii de router-uri au aflat că piața „gamerului” este una care este dispusă să plătească o mulțime de monede suplimentare doar pentru o creștere moderată a performanței reale. Drept urmare, companii importante precum Netgear, Linksys și D-Link și-au lansat propriile routere axate pe gamer, care se presupune că oferă performanțe mai bune decât routerul dvs. standard.

Dar de câtă performanță aveți de fapt nevoie? În mod realist, totul se reduce la două lucruri: puterea semnalului și caracteristici.

De câtă lățime de bandă are nevoie jocul?

Lucrul despre jocuri este că cu mult timp în urmă – cu mult înainte ca banda largă să fie o normă și modemurile 56K conduceau „Netul”, designerii de jocuri au învățat cum să optimizeze foarte mult cantitatea de trafic și lățimea de bandă necesară pentru a comunica mișcările în jocurile multiplayer. Aceasta înseamnă că, chiar și în jocurile mai complexe de astăzi, în medie, probabil că nu veți avea nevoie de mai mult de 20Kbps de lățime de bandă gratuită pentru a juca la viteză maximă.

Orice router, centrat în jocuri sau altfel, poate gestiona o lățime de bandă de 20Kbps. Chiar dacă adăugați o comunicare vocală pe deasupra, probabil că nu veți trece niciodată peste marca de 100 Kbps. Deci, ce este ceea ce aduce de fapt routerele de jocuri la masă?

Este vorba despre caracteristici

Deși lățimea de bandă totală nu este atât de importantă atunci când citiți lista de caracteristici care face ca un router de jocuri să fie mai bun decât oricare altul, adevărata valoare se găsește în caracteristici suplimentare, cum ar fi QoS. QoS sau „Calitatea serviciului” este un serviciu automat care poate acorda prioritate lățimii de bandă anumitor dispozitive sau chiar aplicații, în funcție de câtă lățime de bandă au nevoie în rețea.

caracteristici-în valoare de router-gaming

De exemplu, dacă încercați să participați la un meci de Counter Strike în același timp, colegii dvs. de cameră urmăresc Netflix, descarcă fișiere și încarcă cererile BitTorrent, sesiunea dvs. de joc ar putea avea de suferit. Routerele de jocuri au opțiuni QoS extrem de personalizabile, care vă vor permite să vă puneți computerul de joc în partea de sus a pachetului, garantând că primiți întotdeauna prima alegere a lățimii de bandă bune.

Alte incluziuni importante sunt tehnologiile mai noi, cum ar fi formarea fasciculului MU-MIMO sau „Multiple-In, Multiple-Out”. MU-MIMO permite transmiterea simultană a datelor, mai degrabă decât secvențială. Ce inseamna asta?

Ei bine, gândește-te așa. Routerele tradiționale funcționează ca o mitralieră legată de un carusel, cu dispozitive amplasate la fiecare colț. Un glonț lovește un dispozitiv (un pachet de date), caruselul se rotește și următorul dispozitiv după care își primește pachetul. Cu cât sunt mai multe dispozitive atașate la rețea, cu atât caruselul trebuie să facă mai multe opriri înainte de a finaliza o rotație completă. (Desigur, routerele fac acest lucru mult, mult mai repede cu datele.)

Routerele MU-MIMO au o mitralieră pentru fiecare dispozitiv, ceea ce înseamnă că un flux constant de gloanțe (pachete) neîntrerupte poate fi împușcat simultan pe fiecare dispozitiv. Ce înseamnă totuși pentru jucători? Una peste alta, se descompune în latență și ping, care sunt reduse drastic atunci când dispozitivul dvs. primește un flux de date simultan, mai degrabă decât unul secvențial.

Deci, routerele pentru jocuri merită costul suplimentar?

Nu chiar.

Funcții precum QoS și MU-MIMO există deja pe zeci de routere non-gaming disponibile și, de multe ori, puteți obține același router cu la fel de multe funcții și la fel de multă putere pentru sute mai puțin decât versiunea pentru jocuri. Cu routerele centrate pe jocuri, nu plătiți mult mai mult decât un design unic și unele prostii de marketing în plus; chiar și acest ruter ASUS la subsol oferă cu opțiuni extinse QoS și MU-MIMO pentru mai puțin de 70 USD.

Dacă doriți un router care să pară că a ieșit din viitor și se potrivește cu PC-ul dvs. de joc din punct de vedere estetic, renunțați la moneda suplimentară, dar dacă sunteți doar în căutarea a ceva care funcționează și face treaba, Este mult mai bine doar să apuci un router care are funcțiile de care ai nevoie la un punct de cost pe care ți-l poți permite în mod rezonabil.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

[pt_view id="5aa2753we7"]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *