Ruby on Rails este un cadru de server (bijuterie) construit pe limba Ruby pentru a crea site-uri web. Include tot ce aveți nevoie pentru a construi aplicații web și are o comunitate mare.

Ruby on Rails este un cadru de opinie și subliniază utilizarea convenției peste configurație (CoC) și nu vă repetați (DRY). Șinele pot fi cel mai bine descrise ca un cadru model-vizualizare-controler (MVC) și oferă implicite și structuri sensibile pentru dezvoltarea rapidă a aplicațiilor. În ultima perioadă, Rails a integrat un modul API pentru a face mai rapidă și mai ușoară crearea de servicii web.

Ruby on Rails a fost creat de David Heinemeir Hansson și se află în prezent pe a 6-a versiune.

Cum se instalează Rails

Rails este descărcat în același mod ca orice altă bijuterie Ruby: cu gem install comanda. Înainte de al descărca, va trebui descărcați Ruby. Apoi, suntem la doar 3 cuvinte distanță de a începe cu Ruby on Rails:

$ gem install rails

Rails se livrează cu sqlite3 ca bază de date implicită, care este un fișier simplu pe disc. Trebuie să instalați MySQL sau PostgreSQL dacă doriți să utilizați ceva mai robust.

Cum se creează o aplicație Rails

  1. După ce instalați Ruby on Rails, este foarte simplu să creați o aplicație nouă, vom avea nevoie doar de încă 3 cuvinte:
$ rails new your_application_name

2. Dacă doriți să utilizați MySQL:

$ rails new <application_name> -d mysql

3. Dacă doriți să utilizați Postgres:

$ rails new <application_name> -d postgresql

4. Această comandă va crea un folder cu tacerereNume ai informat în ultima comandă. Următorul pas este să accesați noul director pe care tocmai l-ați creat:

$ cd your_application_name

5. Obțineți pietrele și pachetele software necesare înainte de a vă rula aplicația:

$ bundle install

6. Pentru a rula serverul rails și a vedea dacă totul a decurs corespunzător este, de asemenea, rapid:

$ rails server

Nu mai putea fi simplu! Ei bine, acest lucru nu este adevărat 100%, am putea să-l facem și mai mic prin reducerea rails server comanda pentru:

$ rails s

7. Acum, cu browserul preferat, accesați http://localhost:3000 și veți vedea: „Da! Ești pe șine! ”

Metodă alternativă pentru crearea unei aplicații Rails

  1. Creați un director nou:
$ mkdir <application_name>

2. Accesați noul director:

$ cd <application_name>

3. Creați aplicația Rails utilizând notația punct Unix. Acest lucru are ca rezultat atribuirea numelui directorului noii aplicații:

$ rails new .

4. Începeți să explorați cadrul aplicației pe care tocmai ați creat-o. Pentru a vedea un tabel util al structurii de dosare, verificați Noțiuni introductive despre șine.

Convenție asupra configurației

Convenție asupra configurației înseamnă că un dezvoltator trebuie să specifice doar aspecte neconvenționale ale aplicației. De exemplu, dacă există o clasă Sale în model se numește tabelul corespunzător din baza de date sales în mod implicit. Numai dacă cineva se abate de la această convenție, cum ar fi numirea tabelului „produse vândute”, dezvoltatorul trebuie să scrie cod cu privire la aceste nume. În general, convențiile Ruby on Rails conduc la mai puțin cod și la mai puține repetări.

Ce este MVC?

Modelul (înregistrare activă) conține logica de afaceri și interacționează cu baza de date. Vizualizări (vizualizări de acțiune) toate fișierele și structura HTML. Controlerul (controlerul de acțiune) interacționează cu vizualizările și modelul pentru a direcționa acțiunile aplicației.

USCAT – Nu te repeta

Nu te repeta înseamnă că informațiile sunt situate într-un singur loc, fără ambiguități. De exemplu, utilizând modulul ActiveRecord din Rails, dezvoltatorul nu trebuie să specifice numele coloanelor bazei de date în definițiile clasei. În schimb, Ruby on Rails poate prelua aceste informații din baza de date pe baza numelui clasei.

Ruby on Rails este open source

Nu numai că este gratuit, dar îl puteți ajuta și să-l îmbunătățiți. Peste 4.500 de persoane au contribuit deja la cod Șine. Este mai ușor decât crezi să devii unul dintre ei.