Rulați aplicații Android pe Linux cu Shashlik

Rulați aplicații Android pe Linux cu Shashlik
⏱️ 5 min read

Se pare că în fiecare zi există o nouă modalitate de a rula aplicații Android pe desktop-ul Linux. Majoritatea noilor metode pentru rularea acestor aplicații implică fie instalarea unei mașini virtuale cu Android pe ea, fie utilizarea diferitelor extensii Google Chrome pentru a încărca APK-uri. Aceste metode sunt frumoase, dar nu se amestecă foarte bine cu ecosistemul Linux.

Intrați în Shashlik, un nou proiect menit să facă aplicațiile Android să ruleze în tandem cu desktopul Linux – fără instanțe sau browsere VirtualBox. Sună promițător, nu? Iată cum să îl puneți în funcțiune pe desktopul Linux.

Instalare

Shashlik are un pachet disponibil pentru instalare. Versiunea actuală a pachetului disponibil 0.9.3.

Pe Ubuntu

Cel mai simplu mod este să descărcați fișierul .deb de pe site și să faceți dublu clic pe el pentru a-l instala. Alternativ, puteți rula următoarea comandă în terminal:

Odată ce aveți fișierul pachet .deb, este timpul să îl instalați în sistemul dvs.

După instalarea pachetului, este posibil să întâlniți o eroare. Acest lucru nu se întâmplă întotdeauna, dar uneori se poate. Acest lucru se datorează faptului că toate dependențele nu au fost îndeplinite corect. Nu vă faceți griji, deoarece acest lucru poate fi ușor remediat cu o singură comandă.

Acum că dependențele au fost corectate, trebuie doar să reinstalați pachetul (introducând fișierul dpkg comandă enumerată din nou mai sus).

Pe Arch Linux

Shashlik nu este disponibil doar pe Ubuntu. Utilizatorii Arch îl pot instala, de asemenea. Îndreptați-vă asistentul AUR preferat spre acest lucru pachet. Parcurgeți procesul de instalare și acesta se va stinge, descompilați fișierul .deb și instalați-l pe sistemul dvs.

Lucruri pe care ar trebui să le știi

În primul rând: Shashlik este în curs de dezvoltare și nici măcar nu a ajuns încă la o versiune 1.0, astfel încât lucrurile ar putea fi incredibil de instabile.

În al doilea rând: deși puteți rula aplicații Android, ar trebui să vă feriți de aplicațiile legate de Google. Serviciile Google Play nu sunt acceptate și orice aplicație care folosește intens acest lucru nu va funcționa.

În al treilea rând: Shashlik nu vine cu un magazin de aplicații. Pentru ca acest program să funcționeze, va trebui să descărcați APK-ul aplicației dorite. Acest lucru se face cel mai ușor vizitând Oglindă APK.

shashlik-audibil

Notă: Shashlik poate rula fișiere APK Android care au o variantă x86. Asigurați-vă că descărcați acea versiune pe oglinda APK. Pachetele ARM Android pur și simplu nu funcționează în acest moment.

Cum functioneazã?

Shashlik funcționează folosind emulatorul Android pe care Google îl include în kitul de dezvoltare software Android. Acest lucru îi permite să ruleze aplicații Android pe desktop-ul Linux. Iată cum puteți pune în funcțiune o aplicație. Mai întâi, deschideți un terminal, apoi introduceți următoarea comandă:

shashlik-run-command-terminal

Odată ce vă aflați în directorul în care se află APK-ul, este timpul să rulați fișierul.

După ce ați executat această comandă, ar trebui să vedeți o fereastră asemănătoare unui smartphone care se deschide împreună cu aplicația pe care încercați să o rulați.

Ce face Shashlik special?

Marele lucru despre Shashlik este faptul că nu încearcă să reinventeze nimic. Pur și simplu profită de un set de instrumente perfect existente deja: SDK-ul Android Google. Cu timpul lor de rulare Android modificat, Shashlik poate porni direct în orice aplicație Android pe care o specificați.

shashlik-spotify-login-screen

Când specificați fișierul APK pentru runtime, acesta se stinge și găsește pictograma și o extrage. În acest fel, când aveți aplicația deschisă, veți vedea o pictogramă familiară în bara de activități. Acest lucru este util, dar o caracteristică reală ucigașă ar fi posibilitatea de a crea comenzi rapide de lansare pe desktop sau într-un meniu.

shashlik-flappy-bird

Acest instrument cu siguranță nu este un concept nou. În 2014, Google însăși a scris un timp de execuție și a început să lucreze cu dezvoltatorii pentru a transfera propriile aplicații Android pentru a rula pe Chrome. Motivul pentru care Shashlik pare mai promițător decât efortul Google este faptul că puteți rula programe Android de primă clasă în afara Chrome.

Lucrul impresionant nu este doar că nu rulează în Chrome, totuși; este faptul că dezvoltatorii au planuri serioase. Scopul lor pe termen lung este de a integra Android în baza Linux cât mai aproape posibil. Acest lucru ar putea însemna să oferiți aplicațiilor acces complet la sistemul de notificare al unui mediu desktop, adăugând o mai bună gestionare a capacității unei aplicații Android de a accesa sistemele de fișiere, redimensionarea ferestrei și multe altele.

Concluzie

Shashlik este o abordare impresionantă în ceea ce privește rularea aplicațiilor Android direct pe desktop-ul Linux. Cea mai bună parte este că nu vi se cere să aveți Chrome pe sistemul dvs., ceea ce este minunat, având în vedere că nu are cea mai bună experiență de performanță pe computerele cu gamă mică și medie. Dacă aveți nevoie de o aplicație Android pentru a vă face treaba și nu sunteți interesat să lucrați, acest program este un succes. Este foarte buggy și nu există nicio garanție că vreun program va funcționa. Totuși, dacă sunteți dispus să stați printre bug-uri pentru ca ceva să funcționeze, Shashlik prezintă un potențial foarte bun.

Ce aplicații Android ați rula pe computerul dvs. Linux? Spune-ne mai jos!

Credit de imagine: Photobucket

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x