Safe Blues Virus virtual dezvoltat pentru a urmări COVID

Safe Blues Virus virtual dezvoltat pentru a urmări COVID
⏱️ 5 min read

Acesta devine puțin confuz. În esență, cercetătorii au dezvoltat un virus „virtual” pentru a ajuta la combaterea unui virus real. Safe Blues folosește Bluetooth pentru a transfera virusul virtual între dispozitivele mobile pentru a ajuta la urmărirea virusului COVID-19.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Dezvoltarea virusului virtual Safe Blues

După mai mult de un an, criza de sănătate a coronavirusului pare să fi paralizat lumea. Nu sunt mulți care nu au fost afectați într-un fel ca altul – fie prin pierderea unei persoane dragi, propria boală, mijloacele de trai sau viața de frică.

Urmărirea contactelor a fost utilizată pentru a urmări răspândirea COVID-19, iar acum cercetătorii folosesc tehnologii suplimentare pentru a evalua mai exact răspândirea virusului.

Cercetătorii de la Universitatea Queensland, Universitatea din Melbourne și Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT) speră să reducă intervalul de timp dintre o persoană care prinde virusul și este diagnosticată cu acesta.

Programul Safe Blues utilizează Bluetooth pentru a transmite fire virtuale „asemănătoare virusului” între dispozitivele mobile. Intenția este de a imita modul în care COVID-19 este răspândit. Inteligența artificială este utilizată pentru a compara datele reale ale infecției cu virusul virtual.

Cercetătorii au explicat, „Safe Blues oferă o soluție pentru estimări în timp real la nivel de populație a răspunsului unei epidemii la directivele guvernamentale și proiecțiile în viitorul apropiat”.

„Toroanele Safe Blues sunt jetoane virtuale sigure,„ asemănătoare virusului ”, care răspund directivelor de distanțare socială similar cu virusul real. Cu toate acestea, acestea sunt răspândite utilizând Bluetooth și sunt măsurate online ”, au continuat ei.

„Relația dintre numărul de fire și progresul epidemiei reale poate fi determinată folosind tehnici de învățare automată aplicate măsurărilor întârziate ale epidemiei reale. Aceasta permite apoi utilizarea în timp real a datelor despre jetoanele Safe Blues pentru estimarea stării actuale și viitoare a epidemiei. ”

Urmărirea contactelor de viruși virtuali

De natură experimentală, cercetătorii au împărtășit că protocoalele și tehnicile au fost dezvoltate într-o aplicație pe dispozitive Android cu backend de server. Acest lucru este foarte asemănător cu procesul actual de urmărire a contactelor. Un astfel de exemplu este cadrul de urmărire a contactelor, care a dezvoltat Apple și Google.

În ciuda utilizării unor cadre similare, cercetătorii au spus că nu împărtășesc un obiectiv comun. Virusul virtual Safe Blues „nu înregistrează și nu stochează informații despre indivizi și interacțiunile acestora cu intenția de cartografiere a contactelor specifice”.

Informațiile adunate de virusul virtual pot fi „gândite ca o măsură„ proxy ”pentru proximitatea fizică agregată”.

„Împreună cu informații retrospective despre numerele reale de cazuri, poate fi folosit pentru a instrui modele sofisticate de învățare automată (ML) pentru a estima numerele de infecție SARS-CoV-2 în funcție de prevalența firelor Safe Blues. Informațiile în timp real despre firele Safe Blues oferă astfel, prin intermediul proiecțiilor ML, estimări viitoare viitoare ale nivelurilor de infecție SARS-CoV-2 și se pot alimenta direct în deciziile de politică ”, au spus cercetătorii despre activitatea lor.

Cu toate acestea, sa subliniat că datele Safe Blues ar putea fi complementare urmăririi contractuale existente.

Efort mondial

Efortul de a pune capăt pandemiei sau, cel puțin, de a o controla, este global, de la cercetare, până la testare, până la crearea de vaccinuri pentru lucrătorii din prima linie.

Virusul a agitat industria turismului. Există o cerere, în special la nivel internațional, ca călătorii să testeze negativ înainte de a călători. Compania aeriană Qantas din Australia folosește o aplicație digitală de sănătate pe un zbor internațional de repatriere din Frankfurt, Germania către Darwin, Australia.

Companie aeriană virtuală de viruși

Călătorii vor putea încărca rezultatele testelor în aplicație înainte de zbor. Aceștia vor putea încărca și detalii despre vaccinare.

„Rezultatele testelor COVID și dovada vaccinului vor fi necesare în multe țări pentru călătoriile fără carantină, la fel cum a fost în trecut pentru vaccinările împotriva poliomielitei și a febrei galbene. Chiar dacă nu a fost o cerință guvernamentală, Qantas a fost întotdeauna un lider în materie de siguranță, iar noi avem o responsabilitate față de clienții și echipajul nostru ”, a declarat Stephanie Tully, directorul clientului Qantas Group.

Acestea sunt eforturi peste tot pentru a readuce lumea la „normal”. Se pare că o mare parte din asta trece prin canale digitale. Asta te face să ai încredere în ea mai mult sau mai puțin? Citiți mai departe pentru a afla cum sa implicat Microsoft când a avertizat despre o creștere a atacurilor cibernetice a datelor COVID-19.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x